Voordat je het weet is weer Valentijnsdag. Dus is het wel belangrijk om nu alvast na te denken wat jij je geheime liefde of wellicht je partner gaat geven. Het soort cadeau zegt veel over je relatie, dus lees hier snel de do’s en dont’s  van de Valentijnscadeaus.

Wat kun je beter niet kopen?
1.    Pas op met het kopen van kinderachtige cadeautjes. Jij vindt het misschien wel “superschattig”, maar of je partner nou ook zo blij is met een knuffel of een ander artikel van dezelfde afdeling.
2.    Chrysanten. Ja, het zijn mooie en originele bloemen maar het is geen goed idee! Bijna niet voor te stellen dat iemand z’n grote liefde een bos chrysanten geeft. De chrysant staat namelijk voor vriendschap. Beter is om als teken van liefde rozen te kopen.
3.    Een goedkoop of achterhaald cadeau, zoals een plastic bosje rode rozen. Het is misschien wel snel makkelijk en niet duur, maar al deze voordelen maken er nog geen geschikt cadeau van. Jouw ‘Valentijn’ is vast en zeker niet gevoelig voor een boeket met een gebrek aan romantiek.
4.    Een huisdier. Een origineel cadeau dat dan weer wel, maar wat doe je ermee als je beiden full time werkt?

Welke cadeaus kunnen prima?
1.    Een vakantie. Het is niet direct noodzakelijk om twee weken all-inclusive aan de andere kant van de wereld te boeken! Het kunnen ook twee vliegtickets zijn voor een romantische stedentrip.  
2.    Een diner in een goed restaurant. Dit cadeau blijft een geslaagde klassieker, een romantisch diner voor twee. Zorg er wel voor dat je een goed restaurant kiest: romantisch maar niet te kitsch, intiem maar niet uitgestorven, sjiek maar niet te stijf.
3.    Een anonieme valentijnskaart. Uit onderzoek van datingsite Lexa.nl is de anonieme kaart weer helemaal terug van weggeweest, maar het diner voor twee volgt het kaartje op de voet.
4.    Sieraden. Let wel op dat je niet met iets kitscherig thuiskomt. Koop iets dat je echt mooi vindt en geef desnoods om die reden iets meer geld uit.  
5.    Een tegoedbon voor een dagje beautyresort. Een origineel en leuk idee waar je  beiden wat aan hebt. Een hele dag verzorging of allebei een massage, dat wordt genieten.
Een cadeau voor kopen Valentijnsdag blijkt voor de meeste koppels vaak een verplicht iets om te doen. En toch blijft het, ondanks alle commercie die eromheen hangt, toch leuk om er aandacht aan te besteden.
Succes!