‘We hebben uren samen paard gereden op het strand’

Heel af en toe had ik eerder wel eens op dating sites gekeken, maar op de een of andere manier had ik niet het idee dat het iets voor mij was. Als ik hoorde van jongere collega’s dat ze aan de lopende band dates hadden, maar waar het bijna altijd bij die ene leuke of niet leuke avond bleef, dan haakte ik af.

Heel af en toe had ik eerder wel eens op dating sites gekeken, maar op de een of andere manier had ik niet het idee dat het iets voor mij was. Als ik hoorde van jongere collega’s dat ze aan de lopende band dates hadden, maar waar het bijna altijd bij die ene leuke of niet leuke avond bleef, dan haakte ik af. Afgelopen maart kwam ik ergens een banner tegen van Lexamore en las dat dit een site was waarop mensen zaten die net als ik op zoek zijn naar een duurzame relatie. De tijd van kortstondige avonturen had ik wel gehad en ik had totaal geen zin om daar mijn spaarzame uurtjes in te steken. Het ging om een ‘Free weekend’-actie en je kon de site dat weekend dus gratis uitproberen. Ik had me nog niet verdiept in de kosten, maar ik kon het in ieder geval een keer proberen, dacht ik zo.
Zodoende heb ik mijn profiel aangemaakt. Dat was nog best een klus: voor de persoonlijkheidstest waardoor je met elkaar gematched kunt worden, moest ik een flinke lijst met vragen beantwoorden voordat ik aan de slag kon. Ik vond het vrij veel werk, maar toen het einde in zicht was heb ik het toch afgemaakt. Ergens was het ook wel fijn om te weten dat iedereen eerst zoveel moeite moet doen om te kunnen beginnen. Ik keek wat rond, eerst tussen de mannen die de site aan mij gematched had vanwege gelijkenissen van onze profielen. Binnen het free membership kon ik e-mails verzenden en ontvangen en al had ik nooit gedacht dat ik het zo doen; die eerste avond had ik al een paar mails gestuurd en gekregen. Niet alle mails spraken me aan, maar het feit dat het duidelijk geen mannen waren die op zoek waren naar een simpel avontuurtje of een snelle date gaf me een fijn gevoel.
De tweede dag van mijn free membership mailde ik opnieuw met een man die ik de dag ervoor ook had gesproken. Hij had me na de laatste afsluitende mail nog een laatste e-mail gestuurd, dat hij het gesprek leuk had gevonden en hoopte dat we elkaar weer zouden ‘zien’. Toen ik hem online zag heb ik hem meteen weer gemaild. Ik wist natuurlijk dat ik niet zoveel tijd had en stiekem was ik toch een beetje nieuwsgierig naar hem geworden.
Op zondagavond, vlak voor het einde van de try-out heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hem gevraagd of hij het weekend erop zin had om ergens koffie te drinken. Hij vond het erg leuk dat ik hem uitnodigde en ging er gelijk op in. Maar hij stelde voor om dan in plaats van een kop koffie iets te gaan doen wat we allebei zo leuk vinden, maar eigenlijk niet vaak genoeg deden: paardrijden. Het leek mij wel een goede eerste ontmoeting, want om nou gelijk een 5-gangen diner te doen, terwijl je niet weet hoe iemand in het echt is.
Zo gezegd, zo gedaan: we hebben urenlang paardgereden op het strand, echt te gek! Ik loop liever niet te hard van stapel, want inmiddels weet ik van mezelf dat ik niet van elke kriebel op hol moet slaan. Maar ik had wel een bepaald onderbuikgevoel. Toen hij me na het paardrijden vroeg of we nog iets zouden drinken heb ik impulsief toch ‘ja’ gezegd. En toen hij me daarna voorstelde om alsnog lekker ergens een hapje te eten, hoorde ik het mezelf weer zeggen. De tijd vloog voorbij en voor het eerst in tijden zat ik zo enorm met iemand op 1 lijn. De matches die gemaakt waren op basis van de persoonlijkheidtest waren niet op alle gebieden 100% overeenkomend, maar ik was dan ook niet op zoek naar een kopie van mezelf. Ik voelde me totaal op mijn gemak bij hem. Toen het personeel aan het einde van de avond kwam vertellen dat ze nu toch echt moesten sluiten, bracht hij me thuis. En bij het afscheid was het bijna van een zoen gekomen, maar dat had de magie misschien verbroken. Wel hebben we toen nummers uitgewisseld en een nieuwe date gemaakt.
We zijn nu ongeveer een half jaar verder en ik ben in jaren niet zo happy geweest! We wonen nog lekker apart, maar genieten nu samen van het leven. Het klinkt bijna too good to be true, maar als ik er nu op terug kijk, moest dat ‘Free Weekend blijkbaar op mijn pad komen en ik ben superblij dat ik die kans gegrepen heb!
Bedankt Lexamore en groeten van,
Marian (38) en Bart (39)