Wanneer je het niet meer verwacht

Soms overkomen de beste dingen je wanneer je ze het minst verwacht. Richard (32) en Yvonne (30)  kunnen daarover meepraten.

Soms overkomen de beste dingen je wanneer je ze het minst verwacht. Richard en Yvonne kunnen daarover meepraten. Beiden hadden eigenlijk even genoeg van het daten, maar toen kwamen ze in contact met elkaar.
Yvonne is door een vriendin op Lexa.nl gezet, vertelt ze. “Ik vond het interessant. Het was fijn om met anderen te kunnen chatten als ik ’s avonds alleen thuis was. Ik heb ook een paar dates gehad, maar ik vond ze uiteindelijk te saai. Door de veiligheid van het internet durfden mijn dates zichzelf bloot te geven, maar als ik ze dan ontmoette, hadden ze niets te vertellen”.

Klein wereldje
Toen kreeg ze een berichtje van Richard. Ook hij had al een paar dates gehad, maar daar bleef het bij. “Na een lange relatie had ik mij ingeschreven op Lexa.nl, omdat online dating een leuke manier is om nieuwe contacten te maken. Want na mijn relatie deel je niet alleen de inboedel, maar ook je vrienden en daardoor was mijn wereldje eigenlijk vrij klein geworden.
Via Lexa.nl ging ik op een aantal dates, maar bij niemand voelde ik een klik. Maar toen raakte ik in contact met Yvonne. We woonden toevallig redelijk bij elkaar in de buurt, dus ik stelde voor om een kop koffie te gaan drinken. Bij eerdere dates had ik altijd een bos bloemen of bonbons meegenomen. Maar omdat ik eigenlijk toch geen zin had in het hele gedoe, had ik besloten deze keer de moeite niet te doen.”

Aanstekelijke lach
Yvonne: “We spraken af en ik had eigenlijk totaal geen verwachtingen en dacht ik zie het wel. Maar het klikte meteen en we raakten niet uitgepraat”. Frans: “Gelukkig had ik geen cadeautje nodig. Al heb ik dat achteraf wel goedgemaakt!”, lachte hij. “Tot op de dag van vandaag kan ik me alles herinneren. Maar wat me vooral in Yvonne aansprak was de humor en haar aanstekelijke lach”.

Kat uit de boom
Yvonne keek toch een tijdje de kat uit de boom. “Mijn vorige relatie duurde vijf jaar en was behoorlijk bang om weer gekwetst te worden. Daarnaast waren Richard en ik toch wel verschillend. Ik ben heel los en spontaan en Richard is toch wat serieuzer”. Maar langzaam groeide ze naar elkaar toe en na een paar maanden realiseerde Yvonne dat ze hartstikke verliefd was. Komende maand zijn ze een jaar samen en gaan ze deze zomer voor het eerst met elkaar op vakantie. Yvonne: “We gaan een rondreis door Amerika maken en ik vind het reuze spannend. Frans lachend: “Ik wilde dit heel graag en moest echt even mijn zin doordrukken, maar heb Yvonne beloofd dat er flink geshopt mag worden in New York.”