We hebben onze relatie echt aan lexa.nl te danken

Jos en Annelies stonden eerst sceptisch tegenover internetdaten, maar hebben uiteindelijk de stap gewaagd.  Ze zijn nu al negen maanden samen. Zij vertellen graag waarom je niet moet twijfelen en daten via internet gewoon moet doen!

Jos en Annelies stonden eerst sceptisch tegenover internetdaten, maar hebben uiteindelijk de stap gewaagd. Ze zijn nu al negen maanden samen. Zij vertellen graag waarom je niet moet twijfelen en daten via internet gewoon moet doen!

Hoelang waren jullie actief op lexa.nl voor jullie elkaar leerden kennen?

Annelies: Ik stond ongeveer twee maanden ingeschreven toen Jos mijn profiel bezocht. Voordat ik ging daten via lexa.nl stond ik ingeschreven bij een Christelijke datingsite. Omdat ik me eigenlijk breder wilde oriënteren, besloot ik om voor lexa.nl te gaan. Daar staan mensen uit verschillende culturen en met vele soorten geloven ingeschreven en dat maakt het wel zo leuk.

Jos: Ik was ongeveer vier maanden actief op lexa.nl toen ik Annelies leerde kennen.

Wat maakte hem/haar zo speciaal op lexa.nl dat ze je aandacht trok?

Annelies: Jos had zijn profiel heel uitgebreid ingevuld. Ik herkende me in zijn profiel en zag dat we veel gemeenschappelijke gedachten en interesses hadden. Daarnaast vond ik zijn foto erg leuk. Ik dacht meteen: ‘hem wil ik leren kennen.’

Jos: Het profiel van Annelies trok gelijk mijn aandacht, ze kwam op mij heel enthousiast en vrolijk over. Bovendien stond ze heel leuk op de foto’s. Ik was heel nieuwsgierig naar haar. Toen pas zag ik dat ze 170 km bij me vandaan woonde. Dat vond ik in eerste instantie te ver, dus zocht ik weer verder. Annelies zag dat ik haar profiel had bezocht en stuurde mij een berichtje. Daardoor werd ik toch wel weer heel nieuwsgierig en begonnen we al snel met chatten en mailen.

Wat gingen jullie doen tijdens jullie eerste date?

Annelies: We wilden elkaar al snel in het echt ontmoeten. Het ging alleen niet zo heel makkelijk. Ten eerste wonen we best ver uit elkaar en ten tweede zegde Jos tot twee keer toe onze date af. Dit zorgde wel voor wat stress bij mij. Stel nou dat ie me toch niet zag zitten? Gelukkig was dat helemaal niet de reden. De eerste keer kon hij niet en hebben we het verzet. De tweede keer was hij ziek, maar uiteindelijk genoeg opgeknapt om te komen.

Jos: Ik had net mijn verstandskiezen laten trekken en moest de date dus uitstellen. Toen ik me wat beter voelde hebben we gelijk afgesproken. We spraken af in Leeuwarden, de woonplaats van Annelies. We hadden al bedacht wat we tijdens onze eerste date zouden gaan doen. Eerst gingen we gezellig een drankje drinken, daarna een boswandeling maken en vervolgens uit eten.

Annelies: Tijdens de hele date hebben we aan één stuk door met elkaar gepraat. Er vielen gewoon helemaal geen stiltes. We hadden elkaar zoveel te vertellen, het ging eigenlijk allemaal vanzelf.

Jos: In het restaurant had ik het wel even zwaar en mijn kaak begon echt zeer te doen. Natuurlijk probeerde ik dit zo goed mogelijk te verbergen voor Annelies. Die avond, tijdens ons afscheid, verdween de pijn weer tijdens onze eerste zoen.

Hoe ging het verder met jullie na de eerste date?

Annelies: Die avond nog kreeg ik een sms van hem. Daarin stond dat hij het zo leuk vond met mij. De dag erop ging ik naar mijn ouders en kon ik hen vertellen dat mijn date met Jos echt een succes was.

Jos: Tijdens onze tweede date gingen we naar Arnhem. Daar kon ik Annelies ‘mijn’ stad laten zien. Daar hebben we het weer ontzettend gezellig gehad en vanaf toen waren we officieel een stelletje.

Annelies: Nu zijn we negen maanden samen en we hebben elkaar nog geen dag verveeld. Ons hoogtepunt tot nu toe was onze prachtige reis naar Rome. Door het trotseren van de hitte en het verdwalen in deze grote stad, was dit ook gelijk de ultieme relatietest. Die test hebben we gelukkig prima doorstaan.

Jos: We hebben gewoon heel veel gemeenschappelijke interesses. Trouwens, ik mocht ook al snel mee naar twee familieweekenden van de ouders van Annelies. Daar werd ik met open armen ontvangen.

Annelies, wat maakt Jos zo speciaal voor jou?
Uiterlijk is niet het belangrijkste, maar ik val als een blok voor de lieve lach van Jos. Hij is echt heel lief en zorgzaam en ik kan heel goed mijn verhaal bij hem kwijt. Maar het allerbelangrijkste is, dat ik mezelf bij hem kan zijn. Hierbij een berichtje dat ik op zijn Hyves heb gekrabbeld. ‘Jos is mijn lieve vriendje. Voor wie ik bereid ben met de trein het halve land te doorkruisen. Hij is bovendien lief, zorgzaam, mooi en helemaal perfect.’

Jos, wat maakt Annelies zo speciaal voor jou?
Ik ben echt verliefd geworden op de uitstraling en vrolijkheid van Annelies. Daarnaast ziet ze er erg leuk uit, ook mooi meegenomen toch? Maar het belangrijkste vind ik dat ik echt mezelf kan zijn bij haar.

Wat is jullie boodschap voor alle Lexa singles die nog op zoek zijn naar een geschikte date?

Jos: Laat je niet beperken door de afstand. Voordat ik Annelies leerde kennen wilde ik liever met iemand uit de buurt daten. Maar wat mag je nu eigenlijk verwachten? Dat de ware niet verder bij je vandaan kan wonen dan 20 kilometer? Wij wonen twee uur reizen van elkaar vandaan en dit maakt het extra leuk om elkaar weer te zien.

Annelies: Ga niet teveel op reacties van anderen af. Voordat ik me inschreef bij een datingsite stond ik er ook best sceptisch tegenover. Toen mijn zus ging trouwen met haar vriend, die ze via een datingsite had leren kennen, dacht ik nog waarom ik niet? Je hebt niks te verliezen. Nu ik er ook zo’n lieve vriend aan heb overgehouden, tip ik Lexa.nl bij al mijn vriendinnen.
Jos (23, uit Zevenaar) en Annelies (22, uit Leeuwarden)