Datingsite | Schrijf je gratis in en bekijk profielen van singles

Daten voor Hoger Opgeleiden: Via online dating hoogopgeleide singles ontmoeten

Serious Dating Crazy Love
Geboortedatum
Je moet ouder zijn dan 18 om je aan te melden
  Profielen die aansluiten op jouw criteria
  Singles laten zichzelf zien met gedetailleerde profielen
  Singles bij jou in de buurt ontmoeten
  Veiligheid en bescherming van je persoonlijke gegevens

  Wanneer je zelf hoger opgeleid bent, is het voor jou misschien belangrijk om binnen je relatie te kunnen praten over de onderwerpen die je interesseren en om genoeg uitgedaagd te worden op intellectueel niveau.

  Hoewel het helemaal geen vereiste hoeft te zijn dat de ander ook hoger opgeleid is, kan het zijn dat jullie een andere klik ervaren wanneer jullie beiden een opleiding hebben gevolgd op een gelijksoortig niveau.

  Het mooie aan Lexa is dat je iemands opleidingsniveau al kent voordat je contact legt en start met daten, waardoor de kans groter is dat jullie niet langs elkaar heen zullen praten. Met de app vind je gemakkelijk andere hoger opgeleiden die toe zijn aan serieuze dating.

  In dit artikel kaarten we verschillende aspecten aan van daten voor hoger opgeleiden, zodat je weet waar je op kunt letten op jouw reis naar een waardevolle relatie.

  Vind singles op hetzelfde niveau

  Iemand op papier de beste match met jou zijn maar liefde wordt niet echt niet bepaald door de diploma’s die jij of je toekomstige partner hebben behaald, Toch kan het daten als hoger opgeleide met andere single hoger opgeleide een aantal voordelen hebben. Wat je kunt ervaren wanneer het een goede matching tussen jullie is:

  • Je kunt communiceren op je eigen niveau. Aan het begin van een relatie maakt opleidingsniveau vaak weinig tot helemaal niet uit, als die klik er maar is. Wanneer de relatie langer doorloopt, is er echter een kans dat het lastig wordt om langdurig niet op je eigen niveau te kunnen communiceren.
  • Vergelijkbare doelen. Ben je een carrièretijger die jaar na jaar graag toewerkt naar promoties en die houdt van verandering, dan kan matching met de juiste persoon belangrijk zijn. Het aangaan van een een langdurige relatie met iemand die juist gelukkig wordt van zijn of haar baan, die al jarenlang hetzelfde is, is immers heel anders dan wanneer jullie allebei mensen zijn die uitdaging zoeken.
  • Als laatste, eindeloze gespreksstof. Zeker wanneer jullie opleidingen in (ongeveer) hetzelfde veld vallen, of wanneer de één kennis heeft over een onderwerp waar de ander weinig vanaf weet maar wel interesse in heeft, zullen jullie niet gauw te weinig dingen hebben om over te praten.

  Deze overeenkomsten tussen singles kunnen van belang zijn voordat er aan een serieuze relatie wordt gedacht. Het daten met iemand waar je eindeloos mee kunt praten, zorgt voor een goede fundering van de relatie. Of jullie nou allebei hoger opgeleid zijn of niet.

  Tevens hoeft die leuke man of vrouw met wie jij zo’n leuke relatie hebt, niet per se hoger opgeleid te zijn. Immers komt niet alle levenskennis voort uit de opleidingen die je hebt gevolgd. De beste matching vindt plaats wanneer jullie allebei op één lijn zitten. Ongeacht of jullie beide, of één van jullie hoger opgeleid is of niet.

  Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
  • Jac & Rianne
  • Maarten & Annemarie
  • Marco & Audrey
  • Henk en Irene
  • Asha & Jeroen ❤️❤️❤️
  • Jan &
  • Karin & René
  • Jorrit & Angelique
  • Marc en Catharina
  • We hebben onze relatie echt aan lexa.nl te danken
  • Desiré & Jack
  • Michiel & Wendy
  • Bea & Mathieu
  • Stefan & Monique
  • Jim & Esther
  • Rob & Marja
  • Marcel & Nadja
  • Bjorn & Jolanda
  • Corianne & Eric
  • Marielle & Wally
  Gratis Aanmelding

  Ken jezelf en leer de ander kennen

  Onze tip wanneer je kennis gaat maken met hoger opgeleide singles: reflecteer op je eerdere relaties en ga na wat voor jou een relatie waardevol maakt. Vraag daar ook naar bij de ander, zodat je meteen weet of de kern van waar jullie naar op zoek zijn in een relatie overeenkomt. Als dat zo is, vergroot je de kans dat een initiële klik kan doorgroeien naar een waardevolle vriendschappelijke relatie, en misschien wel meer. Naar een relatie als partners bijvoorbeeld.

  Blijf ook altijd jezelf op jouw eigen profiel. Lexa is een online dating plaats voor singles, waaronder hoger opgeleiden, waar je het hele jaar door gesprekken aan kunt gaan. Online kun je je gemakkelijk anders voordoen dan in het echt. En sommige (hoger opgeleiden) leden zijn op zoek naar een serieuze relatie. Plaats daarom geen foto’s op je profiel die niet van jou zijn. Heb vooral een eerlijke intentie. Want zo trek je andere singles aan die écht in jou geïnteresseerd zijn. Daarmee voorkom je een hoop ellende, voor jou en de ander. Waaronder mis matching.

  Je vindt niet veel datingsites of apps zoals Lexa. Het is namelijk de perfecte gratis datingsite voor singles. Onder onze leden vind je onder andere singles die hoger opgeleid zijn uit heel Nederland, waar je na dat leuke gesprek misschien wel mee op date kunt gaan. Bezoek vooral de app of site. Dat is een plaats waar je op basis van profielen, profiel foto’s en online gesprekken al een goed beeld van iemand kan vormen. Door online dating kun je wellicht al inschatten in hoeverre jullie bij elkaar zouden passen nog voordat je elkaar face-to-face ontmoet.

  Denk je dat Lexa bij jou past? Probeer het gratis en bekijk meer informatie op onze datingsite. Naast dat je er een profiel kunt aanmaken, vind je er ook allerlei events als speeddaten met onder andere leuke single hoger opgeleide mannen en vrouwen.

  Blijf dicht bij jezelf: lol maken mag

  Laat je niet gek maken door de term ‘hoger opgeleid’. Het beste wat je kunt doen, is jezelf blijven. Hou je naast meer intellectuele bezigheden van romcoms, suffe grappen en karaoke? Daar is helemaal niets mis mee, en het is belangrijk dat je het gevoel hebt dat je die dingen kunt blijven doen binnen een relatie. Zolang die matching er maar is.

  Wees open naar andere hoger opgeleide singles toe, zodat je iemand kunt vinden die het net zo leuk vindt als jij om hardop te zingen, of die er in ieder geval blij van wordt om te zien hoeveel plezier jij eruit haalt. De beste (serieuze) relaties komen voort uit eerlijkheid.

  Doe je aan dating via de gratis Lexa app of site? En heb je een leuke match met een man of vrouw (die misschien wel hoger opgeleid is en) waar je graag mee in het echt zou willen daten? En wil je een goede indruk op hem of haar maken? Bezoek op onze site de pagina waar wij onze 5 beste ideeën voor een originele date voor je op een rijtje hebben gezet. Er zitten een aantal tips in voor een gratis date, en ideëen voor een date waarbij je je date mee neemt naar een leuke plaats. Onze tips zijn goed voor wanneer je een uur met elkaar wilt besteden, of goed voor het vullen van een hele avond of dag. Kortom, er voor ieder wat wils tussen!

  De meest waardevolle relaties zijn degenen waarbinnen je elkaar stimuleert en uitdaagt tot nieuwe activiteiten en denkwijzen, maar waarbinnen je ook mag blijven vasthouden aan je eigen guilty pleasures en favoriete activiteiten.

  Volg je gevoel en wees eerlijk

  Wees eerlijk naar andere singles, maar ook naar jezelf. Ga na waarom je graag wilt daten met hoger opgeleiden. Gaat het erom dat je behoefte hebt aan communicatie op je eigen level, of voel je druk vanuit je omgeving om thuis te komen met een dokter of een advocaat?

  In andere woorden: gaat het om de inhoud, of om de status van daten met een hoger opgeleide single? Wanneer je dat voor jezelf duidelijk hebt, wordt het makkelijker om singles te vinden die bij jou aansluiten en vergroot je de kans op een match die kan leiden tot een waardevolle, langdurige relatie. De beste relaties komen immers voort uit eerlijkheid naar jezelf en de ander. Wees je hiervan dan bewust voordat je aan dating gaat doen. Ongeacht of degene hoog opgeleid is of niet.

  Ben je toe aan een relatie? Maar heb je geen klik met de hoger opgeleide mannen of vrouwen in jouw omgeving? De Lexa datingsite of dating app helpt je hierbij. Je vindt hier andere hoger opgeleide vanuit heel Nederland waar jij het hele jaar door mee op date kunt gaan. Stuur hem of haar een berichtje, leer elkaar kennen, voelt het als een goede matching? Vraag hem of haar op date. En wie weet, is hij of zij wel de ware!

  Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
  maand gestuurd op Lexa*****
  Gratis inschrijven