Wanneer je zelf hoger opgeleid bent, is het voor jou misschien belangrijk om binnen je relatie te kunnen praten over de onderwerpen die je interesseren en om genoeg uitgedaagd te worden op intellectueel niveau.

Hoewel het helemaal geen vereiste hoeft te zijn dat de ander ook hoger opgeleid is, wordt de kans op een fijne klik wel groter wanneer jullie beiden een opleiding hebben gevolgd op een gelijksoortig niveau.

Het mooie aan Lexa is dat je iemands opleidingsniveau al kent voordat je contact legt, waardoor de kans groter is dat jullie niet langs elkaar heen zullen praten.

In dit artikel kaarten we verschillende aspecten aan van daten voor hoger opgeleiden, zodat je weet waar je op kunt letten op jouw reis naar een waardevolle relatie.

Vind singles op hetzelfde niveau

Hoewel liefde echt niet wordt bepaald door de diploma’s die jij of je toekomstige partner hebben behaald, heeft als hoger opgeleide daten met singles die ook hoger opgeleid zijn een aantal voordelen:

 

  • Je kunt communiceren op je eigen niveau. Aan het begin van een relatie maakt opleidingsniveau vaak weinig tot helemaal niet uit, als er maar een klik is. Wanneer de relatie langer doorloopt, is er echter een kans dat het lastig wordt om langdurig niet op je eigen niveau te kunnen communiceren.
  • Vergelijkbare doelen. Ben je een carrièretijger die graag toewerkt naar promoties en die houdt van verandering, dan kan het een mismatch zijn om een langdurige relatie aan te gaan met iemand die juist gelukkig wordt van zijn of haar baan die al jarenlang hetzelfde is.
  • Eindeloze gespreksstof. Zeker wanneer jullie opleidingen in (ongeveer) hetzelfde veld vallen, of wanneer de één kennis heeft over een onderwerp waar de ander weinig vanaf weet maar wel interesse in heeft, zullen jullie niet gauw te weinig dingen hebben om over te praten.

 

Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
Kees & Tjitske
rene en petra
Paul & José
Arthur & Charysa
Joost en Nandy
Ik wilde helemaal geen relatie!
Marian & Gijs
Kim & Rob
Truus & Jeu
Marian & Ed
Yuri & Donny
Dachna & Nico
Thijsje & Denise
Ad & zijn liefde
We hebben onze relatie echt aan lexa.nl te danken
Jolanda & Jay
Karin & René
Jan &
Michel & Annewil
Will en Linda

Ken jezelf en leer de ander kennen

Onze tip wanneer je kennis gaat maken met hoger opgeleide singles: reflecteer op je eerdere relaties en ga na wat voor jou een relatie waardevol maakt. Vraag daar ook naar bij de ander, zodat je meteen weet of de kern van waar jullie naar op zoek zijn in een relatie overeenkomt.

Als dat zo is, vergroot je de kans dat een initiële klik kan doorgroeien naar een waardevolle vriendschap, en misschien wel meer.

Lexa is de perfecte plek om te daten met hoger opgeleiden, omdat je op basis van profielen en online gesprekken al een beeld van iemand kan vormen en kan inschatten in hoeverre jullie bij elkaar zouden passen nog voordat je elkaar face-to-face ontmoet.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Inschrijven

Blijf dicht bij jezelf: lol maken mag

Laat je niet gek maken door de term ‘hoger opgeleid’ en blijf vooral wie je bent. Hou je naast meer intellectuele bezigheden van romcoms, suffe grappen en karaoke? Daar is helemaal niets mis mee, en het is belangrijk dat je het gevoel hebt dat je die dingen kunt blijven doen binnen een relatie.

Wees open naar andere hoger opgeleide singles toe, zodat je iemand kunt vinden die het net zo leuk vindt als jij om hardop te zingen, of die er in ieder geval blij van wordt om te zien hoeveel plezier jij eruit haalt.

De meest waardevolle relaties zijn degenen waarbinnen je elkaar stimuleert en uitdaagt tot nieuwe activiteiten en denkwijzen, maar waarbinnen je ook mag blijven vasthouden aan je eigen guilty pleasures en favoriete activiteiten.

Coach Heb je wat hulp nodig? Inschrijven

Volg je gevoel en wees eerlijk

Wees eerlijk naar andere singles, maar vooral ook naar jezelf. Ga na waarom je graag wilt daten met hoger opgeleiden. Gaat het erom dat je behoefte hebt aan communicatie op je eigen niveau, of voel je druk vanuit je omgeving om thuis te komen met een dokter of een advocaat?

In andere woorden: gaat het om de inhoud, of om de status van daten met een hoger opgeleide single? Wanneer je dat voor jezelf duidelijk hebt, wordt het makkelijker om singles te vinden die bij jou aansluiten en vergroot je de kans op een match die kan leiden tot een waardevolle, langdurige relatie.