Datingsite | Schrijf je gratis in en bekijk profielen van singles

De Zoektocht Naar Ware Liefde: Hoe vind ik ware liefde en hoe herken ik het?

Serious Dating Crazy Love
Geboortedatum
Je moet ouder zijn dan 18 om je aan te melden
  Profielen die aansluiten op jouw criteria
  Singles laten zichzelf zien met gedetailleerde profielen
  Singles bij jou in de buurt ontmoeten
  Veiligheid en bescherming van je persoonlijke gegevens

  Ware liefde, we zouden er een heel boek over kunnen schrijven. Het is het mooiste dat er is, maar het komt niet altijd zomaar aangewaaid. Dát het bestaat, dat weten we inmiddels wel zeker, want we krijgen nog dagelijks de meest bijzondere succesverhalen van oorspronkelijke Lexa-dates in ons postvak. Van singles die niets liever wilden dan een betekenisvolle connectie, tot mannen en vrouwen die eigenlijk dachten niet open te staan voor een relatie. Ware liefde kies je niet, het overkomt je. Maar dat betekent niet dat je het lot niet zelf een handje kunt helpen.

  Hoe vind ik de ware online?

  Er zijn verschillende plekken om de ware te vinden, maar we kunnen niet ontkennen dat het internet een hele populaire plek is geworden. Gelukkig is het ook online gewoon mogelijk om ware liefde te vinden, en zijn er juist veel meer potentiële connecties dan je op een gemiddelde dag tegen het lijf loopt. Maar waar ga je zoeken als je op een echte relatie uit bent? Vlugge dating-apps kun je over het algemeen beter vermijden als je meer zoekt dan alleen een vluchtige ontmoeting. Onmogelijk is het niet, maar het kan een heleboel tijd in beslag nemen voordat je iemand tegenkomt die net zo serieus is als jij. Als je op zoek bent naar de ware vrouw of man voor jou, raden we je aan eens op onze datingsite een kijkje te nemen. De singles van Lexa staan namelijk open voor een echte connectie, van een leuke date of mooie vriendschap tot een serieuze relatie.

  Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
  • Marian & Ed
  • Jantine & Alwin
  • Mark & Nouk
  • Frans & Marianne
  • Manuela & Paul
  • Geertje & Jaap
  • Asha & Jeroen ❤️❤️❤️
  • Lia & Wil
  • Corinna & Ben
  • Kees & Tjitske
  • Michel & Astrid
  • 'De klik was er, ik was meteen smoorverliefd' - Bij Moniek en Hein was het gelijk raak
  • Jolanda & Jacob
  • Marjan en Nathanja
  • Jim & Esther
  • Jan en Pauline
  • Christian & Bianca
  • Han en Gini
  • Anniek & Lars
  • 'Het ijs was zo gebroken' - Esme en Sander vertellen over hun ontmoeting
  Gratis Aanmelding

  Zo help je het lot zelf een handje

  Er is één ding dat we niet vaak genoeg kunnen herhalen in je zoektocht naar de ware online: wees jezelf. Het kan nog welveens verleidelijk zijn je leven net iets mooier te maken, maar uiteindelijk wil je elkaar natuurlijk in het echt ontmoeten. En dan is het wel zo fijn als jullie elkaar net zo leuk vinden – al dan niet leuker – dan vanachter een scherm. Echte kwetsbaarheid is van groot belang voor ware liefde, en zo mag je gerust méér dan alleen de mooie kanten van je leven delen. Daarnaast is degene die de ware voor je is, natuurlijk ook niet op zoek naar een neppe versie van jou. De ware accepteert je precies zoals jij bent met alles erop en eraan. Lees verder voor onze beste tips voor het vinden van de ware.

  1. Wees positief

  Het klinkt zo simpel, maar gaat je oprecht zo veel verder krijgen: met een positieve instelling en open armen maak je veel meer kans om de ware te vinden. Online daten kost wat tijd en energie en je moet ervoor openstaan en wat inzet tonen. Je weet immers nooit wanneer je jouw ware tegenkomt – net zoals buitenshuis – en die wil je niet mislopen omdat je er zelf even minder zin in had.

  2. Wees ook selectief

  Die open houding is belangrijk, maar wees ook eerlijk naar jezelf en de ander in wat je zoekt – en wat niet. Als je al flink wat dates hebt gehad in je leven, is de kans groot dat je beter weet wat je wil in een relatie. Je mag hier gerust open over zijn op je profiel, en ook je eigen persoonlijkheid wat concreter naar voren brengen. Laat de lezer direct weten waar jij voor staat, om een idee te krijgen van hoe jouw leven in elkaar zit. Bespreek daarvoor niet simpelweg wat je wel en niet leuk vindt, maar de ‘waarom’ erachter. Zo krijg je uiteindelijk een beter passende match.

  Degene die je profiel leest, zal op die manier ook eerder weten of jullie een match zijn, wat alleen maar voordelen kan opleveren. Iemand met dezelfde denkwijze vindt zich er snel in thuis en is alleen maar meer geïnteresseerd, en wie vertrekt, bespaart je tijd. Gooi er de humor in die voor jou belangrijk is, of maak een controversieel statement als dat is waar jij nu eenmaal voor staat.

  3. Laat je profiel interesse wekken

  Je houding is inmiddels helder, maar de ware haak je vast met een sympathiek profiel dat interesse wekt. Het is belangrijk dat je weet wat te zeggen, wie je bent en naar wat voor connectie je op zoek bent. Voor het vinden van ware liefde is het belangrijk dat je profiel vervolgens naar meer smaakt. Het kan aanlokkelijk zijn gelijk alles te delen over wat voor werk je doet, hoe je je weekenden besteedt en welke landen je hebt bezocht, maar is dat echt wie jij bent?

  Geef in plaats daarvan een idee van hoe het is om met jou te zijn, wat er echt belangrijk is in jouw leven en wat jij kunt bijdragen aan het leven van de ander. Gebruik eventueel een anekdote, en wees concreet. Dat je ‘actief’ bent, vertelt weinig. Geef eens precies aan wat je dan doet, of dat nou een dagelijks rondje door het park is of een wekelijkse voetbaltraining. Een waslijst aan voorkeuren en interesses hoeft overigens niet en kan de ander afschrikken – de ware is doorgaans niet precies de persoon die we voor ogen hadden!

  4. Deel niet alleen portretfoto’s

  We grijpen nog even terug naar het belang van jezelf zijn. Daarvoor is het belangrijk dat je eerlijk bent over hoe je eruit ziet. Deel dus niet alleen maar portretfoto’s op je profiel, maar ook een foto van jezelf top-tot-teen. Ware liefde respecteert je voor wie je bent, en dat is inclusief hoe je eruit ziet. Jij mag er wezen, vergeet dat niet. En als iemand jouw unieke schoonheid onvoldoende apprecieert, dan is die persoon niet de ware voor jou en wil je zelf ook geen tijd verspillen aan het proberen te imponeren van diegene.

  5. Bel elkaar alvorens een echte ontmoeting

  Via een chatgesprek spreek je elkaar toch anders dan via een echt telefoontje of video call. Liggen jullie elkaar goed via de Lexa-chat? Plan dan eens een belletje in en zorg ervoor dat je echt tijd hebt voor elkaar. Een kwartiertje kan al voldoende zijn, maar bij voorkeur niet korter. Dit geeft je de tijd een gevoel te krijgen van of er een echte connectie mogelijk is – en misschien springen de vonken tijdens een telefoontje juist wel over! Af en toe een stilte als jullie het allebei spannend vinden, kan natuurlijk prima. Ook dat voel je aan tijdens zo’n gesprek. Maar merk je dat jullie conversatie toch vrij stug gaat, omdat jullie het niet helemaal zijn voor elkaar? Dan is het misschien een goed idee het daarbij te laten.

  Dé weg naar ware liefde?

  Er zijn zoveel manieren waarop jij je steentje kunt bijdragen aan het vinden van de ware, maar eerlijkheid duurt het langst. Wees eerlijk in wat je zoekt, wees eerlijk over wie je zelf bent, en wees eerlijk over waar jij enthousiast van wordt. Op die manier is het stukken makkelijker de juiste persoon aan te trekken voor een langdurige relatie, en scheid je het kaf van het koren. Na jullie online contact is het belangrijk elkaar te bellen of in het echt te ontmoeten. Zo kom je erachter of die klik er echt is – iets wat je toch echt helemaal zelf zult moeten voelen, en op dat moment ook automatisch een helder antwoord op krijgt. Vertrouw het proces en wees niet bang eerlijk te zeggen als een date voor jou niet werkt.

  Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
  maand gestuurd op Lexa*****
  Gratis inschrijven