Datingsite | Schrijf je gratis in en bekijk profielen van singles

Daten met collega: voor- en nadelen

Serious Dating Crazy Love
Geboortedatum
Je moet ouder zijn dan 18 om je aan te melden
  Profielen die aansluiten op jouw criteria
  Singles laten zichzelf zien met gedetailleerde profielen
  Singles bij jou in de buurt ontmoeten
  Veiligheid en bescherming van je persoonlijke gegevens

  Vroeger was de kans heel groot dat je op je werk iemand tegenkwam op wie je verliefd werd. En hoewel er nu veel gebruik gemaakt wordt van datingsites en datingbureaus, komt het nog steeds voor dat de vonk overslaat op de werkvloer. Het daten met een collega heeft voordelen, maar ook nadelen.

  De voordelen van het daten met een collega

  Daten met je collega kan ontzettend fijn en leuk zijn. Vooral als jullie beiden openstaan voor een echte relatie. Naast dat het heerlijk is om verliefd te zijn en dat het wederzijds is, zitten er een aantal andere voordelen verbonden aan het daten met een collega.

  1. Samen kunnen mopperen over het werk
   Net als bij elke baan zijn er leuke kanten, maar ook minder leuke kanten aan je werk. Soms gaat er iets mis, heb je een meningsverschil met de baas of ruimt niemand de vaat op. Dan is het fijn dat je er samen met de allerleukste, liefste en knapste collega over kunt klagen. Omdat jullie iets met elkaar gemeen hebben, in dit geval jullie werk en de irritaties van het werk, komen jullie dichter bij elkaar. Mopperen was nog nooit zo leuk!
  2. Hulp bij het werk
   Je hebt een extreem grote klus en de deadline komt steeds dichter bij. In plaats van elke avond gestrest thuis te komen, kun je nu hulp vragen aan je geliefde, die tegelijkertijd je collega is. Samen klaren jullie de klus en houd je ’s avonds na werk tijd over om iets leuks samen te doen.
  3. Jullie hebben dezelfde interesses
   Als jullie voor dezelfde baas werken is de kans groot dat jullie dezelfde interesses delen. Werken jullie in de horeca? Dan is de kans groot dat jullie het leuk vinden om na het werk nog even een borreltje te doen of nog te gaan stappen. En wanneer jullie in een dierentuin werken dan zijn jullie vast allebei gek op dieren!
  4. Overwerken is een stuk minder vervelend
   Krijgt het team die ene grote opdracht niet op tijd af zonder over te werken? Normaal gesproken zit je daar misschien niet zo op te wachten, maar als je moet overwerken met je lief dan is het een stuk leuker. Tussen het werk door kun je af en toe speelse, flirterig blikken naar elkaar werpen om het overwerk wat te verzachten. En na een lange dag werken, rijden jullie samen naar een restaurantje of een strandtent, om zo even alle spanning van de dag los te kunnen laten.

  De nadelen van het daten met een collega

  Voordat je gaat daten met een collega is het goed om te bedenken dat er ook nadelen aan zitten. Zijn deze nadelen het waard? Als jullie serieus zijn en openstaan voor een echte relatie, dan zijn de consequenties die het daten meebrengt zeker wel te overzien. Lees voor de zekerheid toch ook nog even de nadelen die kleven aan het daten met een collega.

  1. Scheve blikken op de werkvloer
   Een relatie tussen collega’s kan leiden tot scheve blikken van andere collega’s. Vooral als jullie een ongelijke positie in het bedrijf hebben, bijvoorbeeld een relatie tussen baas en werknemer, een relatie tussen een manager en een teamlid of wanneer jouw werk gecontroleerd moet worden door de collega met wie je date. Een oplossing kan zijn dat een van jullie voor een ander bedrijf of op een andere afdeling gaat werken.
  2. Het gaat uit
   Natuurlijk gaan jullie voor de relatie en doen jullie je best deze goed te houden, maar er is een kans dat het toch uitgaat. En dan zie je jouw ex dagelijks op het werk. Dat kan pittig zijn. Wees je hiervan bewust voordat je begint te daten met een collega. Tast goed af of jullie dezelfde interesses hebben en of jullie bij elkaar passen.
  3. Je verliest concentratie of vergeet dat je op je werk bent
   Door de verliefdheid kan het zijn dat je je niet meer goed kan concentreren en het liefst de hele dag naar hem of haar toeloopt voor een praatje of een kus. Toch is het verstandiger om professioneel te blijven op het werk. Een snelle zoen tijdens de pauze moet kunnen, maar niet om de haverklap bij het koffiezetapparaat, de kopieermachine of op de werkplek. Houd het fysieke contact binnen de perken en leef je na werktijd uit tijdens een date of thuis. Dat zorgt ervoor dat je er extra van geniet en ernaar uitkijkt om na werktijd samen te zijn.

  Je collega tegenkomen op een datingsite of via een datingbureau

  Je hebt je ingeschreven op een datingsite of bij een datingbureau en een collega blijkt een match te zijn. Deze kans is groot wanneer je bij een bedrijf werkt met veel werknemers. Het kan heel spannend zijn om dan een berichtje te sturen naar je collega. Vind je hem of haar echt heel leuk en spreekt zijn of haar profiel je aan? Waag dan de sprong en stuur een leuk berichtje. Het voordeel dat je jouw collega tegenkomt op een datingsite is dat je al weet dat hij of zij vrijgezel is. Dat weet je niet altijd wanneer je hem of haar in het echt op kantoor benadert.

  Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
  • Lisette & Sharon
  • Marcel & Nadja
  • Danny en Joyce
  • Michiel & Wendy
  • Carmen & Geert
  • Jan en Pauline
  • Michel & Astrid
  • Morris & San
  • Marc en Catharina
  • Arthur & Charysa
  • Harold & Corine
  • Corianne & Eric
  • Tjeerd & Frits
  • Henk en Irene
  • Anniek & Lars
  • Peet & Mark
  • Will en Linda
  • Jolanda & Jacob
  • Nienke en Chris
  • Yuri & Donny
  Gratis Aanmelding

  Online date tips

  Wil je online contact zoeken met je collega, omdat je hem of haar helemaal geweldig vindt? Lees dan snel deze tips.

  • Wees altijd jezelf, doe je online niet anders voor dan dat je bent
  • Stuur eerst een eenvoudig berichtje en start zo online een luchtig praatje. Daarmee kun je gelijk kijken of je collega het oppervlakkig houdt of toch de diepte ingaat en interesse in je heeft.
  • Merk je dat je collega niet geïnteresseerd in je is? Laat het er daar dan bij. Er zijn genoeg andere leuke mensen te vinden op datingsites, daar zit vast iemand speciaal tussen.
  • Gaan jullie op date? Vertel dit niet gelijk aan iedereen op de werkvloer. Houd het eerst privé en laat het eerst alleen je baas weten wanneer het serieus wordt.

  Wil je meer weten over daten? Neem dan een kijkje tussen deze artikelen over daten.

  Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
  maand gestuurd op Lexa*****
  Gratis inschrijven