Als je aan metal dating wil doen, ben je op zoek naar iemand die je passie voor heavy metal deelt. Zo kun je niet alleen samen genieten van je favoriete muziek, maar ook concerten, festivals en evenementen bezoeken. Sterker nog: onderzoek heeft uitgewezen dat stellen die een gelijkwaardige muzieksmaak hebben ook goed matchen qua karakter.

Als echte metalhead is het fijn als je iemand leert kennen waarmee je jouw passie voor de muziek kan delen. Een metalhead zijn betekent echter meer dan iemand die van heavy metal houdt. Er is een hele subcultuur aan verbonden. Het is veilig om te stellen dat je als metalhead ‘anders’ bent dan anderen. Dit is dan ook precies waar het in de metal cultuur om draait: je mag jezelf afzetten tegen de norm en de maatschappij. Dit is echter ook precies wat het lastig maakt om een gelijkgestemde partner te vinden.

Waarom metal dating?

Nu zeggen we natuurlijk niet dat een relatie tussen een metalhead en iemand die niets met heavy metal heeft, onmogelijk is. Het kan alleen best lastig zijn. In eerste instantie omdat heavy metal een nogal hardcore muzieksoort is. Dit kan voor problemen zorgen als je partner hebt die de muziek van Justin Bieber prefereert. Daarnaast wordt de duistere subcultuur achter metal nog te vaak slecht begrepen door de omgeving. Dit bemoeilijkt het vinden van een partner en kan in relaties zelfs voor wrijving zorgen. Hierdoor kan je als echte metal fan het idee krijgen dat je niet jezelf kan zijn. Metal dating biedt hier dus de uitkomst voor, want het geeft je de kans om alleen met gelijkgestemde metalheads te daten.

Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
Bea & Mathieu
Deniz & Davut
Maxime & Val
Lex
Joyce & Richard
Jantine & Alwin
Michel & Astrid
Jac & Rianne
Saskia en Klaas
René & Sharon
Esmée & Sander
Monique & Marco
Marzena & Jan Hein
Dachna & Nico
We hebben onze relatie echt aan lexa.nl te danken
Leo & Margareth
rene en petra
Harold & Corine
Debby & Michael
Silvia en Barry

6 redenen om een metalhead te daten

Om het overduidelijke te benadrukken: er is eigenlijk geen enkele goede reden waarom je niet zou beginnen met het daten van een metalhead. Toch hebben we hier een leuk lijstje met de zes leukste voordelen van metal dating.

1. Metalheads zijn vrolijk

Er wordt vaak gedacht dat metalfans agressief een boos zijn, maar niets is minder waar. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat wanneer metalheads naar metal luisteren, ze grote hoeveelheden van het gelukshormoon dopamine aanmaken. Wat nou kwaad en duister? Metal dating is een van de meest oppeppende dingen die je kan doen.

2. Metalheads hebben een lagere bloeddruk

Bij recent onderzoek van de Vera Clinic in Turkije zijn meerdere tests uitgevoerd op het gebied van muziek en het lichamelijk effect van verschillende genres. Wat bleek? Metal is een van de beste genres om je bloeddruk en hartslag te verlagen. Een heavy metal-fan daten is dus ook nog eens hartstikke gezond!

3. Heavy metal is goed voor de geestelijke gezondheid

Metal biedt fans een perfecte uitlaatklep voor alle negatieve emoties waar menig persoon vaak te lang mee rond blijft lopen. Door te headbangen op metal werk je dus niet alleen aan je lichamelijke, maar ook aan je geestelijke gezondheid. Dat is pas productief daten.

4. Metalheads zijn divers

Zelfs binnen de metal subcultuur is geen enkele metalhead met de anderen te vergelijken. Iedereen is zichzelf en uit dit op zijn eigen manier. Er zijn de overduidelijke metalheads met tattoos, leren tanktops en lange zwarte haren, maar je kan ook plotseling je oude geschiedenisleraar tussen de heavy metal fans spotten. Deze onderlinge verschillen worden geaccepteerd en gerespecteerd. Dat kom je niet vaak tegen.

5. Als metal fan ben je honderd procent jezelf

Wat is er fijner dan op date gaan met iemand die honderd procent zeker is van zichzelf en hoe hij of zij eruitziet? Precies! Samen honderd procent zeker zijn van jezelf en hoe jullie eruit zien. Iets wat tijdens metal dating dus vanzelfsprekend is.

6. Heavy metal geeft je het gevoel dat je ergens onderdeel van bent

Als heavy metal-fan ben je automatisch onderdeel van de metal-community. Er gaat niets boven het luisteren naar je favoriete band, naar evenementen gaan en hier uitgebreid over praten met je metalvrienden. Als je fan bent van heavy metal, dan helpt dit je om een band te vormen met iedereen die net zo gek is op de muziek als jij. Als je een gelijkgestemde, single metal fan ontmoet dan is het heel makkelijk om een connectie te maken over de muziek en alles wat er bij metal komt kijken.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Inschrijven

Metal dating op Lexa

Kortom: Ben je fan van het hardcore geluid van gitaren en drums? Dan is metal dating precies wat je moet doen om iemand te vinden die dezelfde passie deelt. Maar bespaar jezelf een hoop uitzichtloze tripjes naar de kroeg om de perfecte match te vinden en ontmoet die serieuze single metalhead nu via Lexa!

Lexa heeft het grootste ledenbestand van Nederland. Waaronder dus tal van single metalheads. Geef in je profiel aan dat je gek bent op metal of zoek in de uitgebreide zoekfunctie naar mede-heavymetalfans. Op deze manier kom je snel in contact met gelijkgestemde muziekliefhebbers en kan je snel beginnen met je metal dating-avontuur.