Zelfs als je niet in horoscopen gelooft, kan het leuk zijn om je liefdeshoroscoop te lezen. Je weet maar nooit, hè? En misschien kijk je toch even stiekem naar het sterrenbeeld van die ene leuke single. Zijn jullie sterrenbeelden een goede match volgens de sterren? Lexa heeft de liefdeshoroscoop voor alle sterrenbeelden op een rij gezet.

Of mensen goed bij elkaar passen op liefdesgebied, hangt uiteraard niet alleen af van liefdeshoroscopen en sterrenbeelden. En natúúrlijk laat je de keuze voor een persoon niet helemaal afhangen van jullie sterrenbeelden of liefdeshoroscoop. Maar toch kan het interessant zijn -of gewoon grappig- om te lezen wat astrologen zeggen over sterrenbeelden en relaties. Wat is jouw liefdeshoroscoop? Wat zegt je sterrenbeeld over de liefde? Welke sterrenbeelden passen perfect jouw sterrenbeeld en welke juist minder?

Liefdeshoroscoop: match tussen sterrenbeelden

Een sterrenbeeld geeft volgens astrologen inzicht in iemands identiteit en karakter. Op basis van sterrenbeelden zou je dus kunnen zien hoe iemand in elkaar steekt. En zo zou je weer kunnen checken of die ene leuke single goed bij je past. Zoek hieronder jouw sterrenbeeld of het sterrenbeeld van je date en kijk of jullie volgens de sterren bij elkaar passen.

Steenbok: welke sterrenbeelden passen bij Steenbok?

Geboortedatum: 23 december t/m 20 januari

Goede match met sterrenbeeld: Maagd, Stier

Mindere match: Ram

Een single met het sterrenbeeld Steenbok is vaak serieus en to the point. De Steenbok stelt graag doelen, ook als het om de liefde gaat en is vrij nuchter en rationeel. Een relatie tussen de doelgerichte Steenbok en impulsieve en vurige Ram kan wat lastig zijn. Singles met het sterrenbeeld Maagd zijn vaak een betere match voor een single Steenbok. Zij staan net als de Steenbok met beide benen op de grond. Stier en Steenbok vormen ook een goed koppel, omdat ze allebei aardetekens zijn.

Waterman: welk sterrenbeeld is perfect voor Waterman?

Geboortedatum: 21 januari t/m 18 februari

Goede match: Vissen, Boogschutter

Mindere match: Leeuw

Een Waterman vindt vrijheid en individualiteit in de liefde belangrijk. Een single Waterman zal zich niet zo snel binden, maar is wel heel trouw als het uiteindelijk tot een relatie komt. Een single met het sterrenbeeld Waterman loopt niet hard van stapel en past daardoor minder goed bij de wispelturige Leeuw. Singles met sterrenbeeld Vissen zijn meestal een goede match met de Waterman. Waterman en Boogschutter is ook een goede combinatie voor een gelukkige relatie, omdat ze allebei een vrije geest hebben.

Vissen: welk sterrenbeeld is een goede match met Vissen?

Geboortedatum: 19 februari t/m 20 maart

Goede match: Waterman, Kreeft

Mindere match: Tweelingen

Vissen zijn gevoelig en meelevend en tegelijkertijd ook een beetje mysterieus en ongrijpbaar. Deze singles passen goed bij de zorgzame single Waterman of empathische Kreeft. Maar de romantische, dromerige Vissen zal zich minder snel begrepen voelen door Tweelingen.

Ram: wie past goed bij Ram?

Geboortedatum: Van 21 maart t/m 20 april

Goede match: Boogschutter, Leeuw

Mindere match: Steenbok

De Ram staat bekend om passie en vurigheid. Deze persoon is een echt gevoelsmens en gaat enthousiast nieuwe relaties aan. De Ram is een beetje rebels. Dit matcht niet zo goed met sterrenbeelden die meer regelmaat en stabiliteit nodig hebben. Een relatie tussen het sterrenbeeld Ram en Steenbok zal daarom wat ingewikkeld zijn. Een Ram is wel een goede match met een avontuurlijke Leeuw of Boogschutter..

Stier: wie is ideaal voor het sterrenbeeld Stier?

Geboortedatum: Van 21 april t/m 21 mei

Goede match: Kreeft of Stier

Mindere match: Waterman, Tweeling

Een single Stier houdt van regelmaat, structuur en een strakke organisatie. De Stier is over het algemeen eerlijk, betrouwbaar maar ook koppig. Stieren zijn fysiek en houden van knuffelen, maar kunnen soms wat bezitterig zijn. Een date tussen singles met hetzelfde sterrenbeeld kan in het geval van de Stier zeker werken. Hetzelfde geldt voor een date met een single Kreeft. De meer rationele Watermannen of de wat flirterige Tweelingen hebben meestal niet echt een klik met Stieren.

Tweelingen: sterrenbeelden die bij Tweelingen passen

Geboortedatum: Van 22 maart t/m 21 juni

Goede match: Weegschaal en Waterman

Mindere match: Stier

Tweelingen hebben een onderzoekend, rusteloos en flexibel karakter. Ze denken veel na, houden van afwisseling en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Tweelingen en Ram zijn een goed combi; ze kunnen samen eindeloos veel plezier hebben. Een Stier zal zich iets minder op zijn of haar gemak voelen bij de wat flirterige single Tweeling.

Kreeft: deze sterrenbeelden maken Kreeft gelukkig

Geboortedatum: 22 juni t/m 23 juli

Goede match: Stier en Weegschaal

Mindere match: Boogschutter

Een single met het sterrenbeeld Kreeft is zorgzaam, introvert, kan zich goed inleven in anderen en hecht veel waarde aan huiselijkheid. Dit gaat minder goed met de extraverte single Boogschutter.

Een single Stier of single Weegschaal is daarentegen een betere match voor een date met de Kreeft. De Kreeft zal zich bij hen waarschijnlijk wat makkelijker openstellen.

Leeuw: deze sterrenbeelden zijn goede combi met Leeuw

Geboortedatum: 24 juli t/m 23 augustus

Goede match: Tweelingen, Ram

Mindere match: Vissen

Singles met het sterrenbeeld Leeuw zijn vurige personen die met passie liefde geven en willen ontvangen. Een single met het wat dromerige sterrenbeeld Vissen past iets minder goed bij de Leeuw. De levenslustige Tweelingen of vurige Ram zijn daarentegen wel een goede match met het sterrenbeeld Leeuw.

Maagd: welk sterrenbeeld is een goede partner voor Maagd?

Geboortedatum: 24 augustus t/m 23 september

Goede match: Weegschaal, Steenbok

Mindere match: Tweelingen

Een Maagd is perfectionistisch, georganiseerd en een harde werker. De spontane, wat rusteloze Tweeling is niet echt een goede match met een Maagd. De diplomatieke, sociale Weegschaal is daarentegen een betere match met de Maagd. Hetzelfde geldt voor de serieuze, doelgerichte Steenbok die een goede kandidaat is voor een gelukkige relatie met een Maagd.

Weegschaal: welk sterrenbeeld past bij Weegschaal?

Geboortedatum: 24 september t/m 23 oktober

Goede match: Leeuw, Boogschutter

Mindere match: Steenbok

Single Weegschalen zijn charmant, grappig en diplomatiek. Ze zijn goede bemiddelaars en passen bij de extraverte single Boogschutter of vrolijke single Leeuwen. De down-to-earth en doelgerichte Steenbok voelt zich waarschijnlijk wat minder prettig bij de luchtige Weegschaal.

Schorpioen: wie past bij sterrenbeeld Schorpioen?

Geboortedatum: 24 oktober t/m 22 november

Goede match: Kreeft

Mindere match: Boogschutter

De single Schorpioen is een en al passie en ervaart grote hoogten als het meezit, maar soms ook diepe dalen. Schorpioenen passen over het algemeen goed bij het sterrenbeeld Kreeft. Een single Kreeft is misschien iets minder uitbundig, maar zal met een Schorpioen zeker passie ervaren. De even gepassioneerde Boogschutter is een minder goede match.

Boogschutter: welke sterrenbeelden passen bij Boogschutter?

Geboortedatum: 23 november t/m 22 december

Goede match: Tweelingen, Leeuw

Mindere match: Steenbok

Boogschutters hebben meestal veel energie en levenslust. Een energieke single Tweelingen kan daarom zeker een goede match zijn. Ook de speelse Leeuw vormt een goed koppel met de Boogschutter. Boogschutter en Steenbok kunnen echter behoorlijk botsen, omdat de Steenbok over het algemeen behoorlijk ambitieus en plichtsgevoelig is.

Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
luke and oksana
Jeanpierre & Sylvia
Corianne & Eric
Maarten en Suzanne
Marc en Catharina
Miriam & Paul
Michiel & Wendy
Walter & Daisy
Holger & Erik
Yuri & Donny
Jessica & Rob
Henk en Irene
Michel & Astrid
Richard & Sabien
Geertje & Jaap
Astrid en Jeroen
Stefan & Evelien
Peet & Mark
Manuela & Rien
Maarten & Annemarie

Horoscoop match: let ook op maanteken en ascendant

Herken je jezelf of je date niet in bovenstaande sterrenbeelden? Of date je met iemand die volgens de horoscoop niet goed bij je past maar zijn jullie wél een goede match? Maak je geen zorgen. Dat kan volgens astrologen te maken hebben met het maanteken of de ascendant. Naast je sterrenbeeld (zonneteken) zouden namelijk ook je maanteken en ascendant invloed hebben op wie je bent en hoe je in het leven staat.

Liefdeshoroscoop: maanteken

Naast een sterrenbeeld (een zonneteken) zoals die hierboven staan, heeft iedereen ook een maanteken. Dit is je zogenaamde verborgen sterrenbeeld. Je maanteken wordt bepaald door de stand van de maan in de dierenriem wanneer je geboren wordt. Je maanteken zou de dingen onthullen die je instinctief doet en hoe je op emotioneel vlak reageert. Online kun je tools vinden om jouw maanteken of het maanteken van je date te berekenen.

Liefdeshoroscoop:ascendant

De ascendant onthult hoe iemand zich aan anderen laat zien en reageert op de buitenwereld. Een Leeuw met ascendant Vissen kan rustiger zijn en heel anders overkomen dan een Leeuw met ascendant Boogschutter. Dat is handig om te weten als je met iemand aan het daten bent. Je ascendant wordt bepaald door het tijdstip van je geboorte en je geboorteplaats. Ook je eigen ascendant of de ascendant van je date kun je online berekenen.