Datingsite | Schrijf je gratis in en bekijk profielen van singles

Intelligente lockdown: daten in het ‘nieuwe normaal’

Serious Dating Crazy Love
Geboortedatum
Je moet ouder zijn dan 18 om je aan te melden
  Profielen die aansluiten op jouw criteria
  Singles laten zichzelf zien met gedetailleerde profielen
  Singles bij jou in de buurt ontmoeten
  Veiligheid en bescherming van je persoonlijke gegevens

  Social distancing. Intelligente lockdown. Quarantaine. Pandemie. Gezondheidscrisis… Deze woorden volgen ons al een aantal weken, en je zou denken dat deze woorden ver weg staan van de datingwereld. Toch is het helaas niet zo. Ondanks de huidige situatie, blijven liefdes ontmoetingen een uitdaging voor 2,8 miljoen Nederlandse singles . Daarnaast, denkt 41% dat zij een nieuwe liefde kunnen vinden zonder elkaar in real life te ontmoeten.

  Lexa heeft de afgelopen 18 jaar regelmatig singles geïnterviewd om zo goed mogelijk aan hun verwachtingen te voldoen. We wilden er graag achter komen hoeveel invloed de intelligente lockdown heeft gehad op hun liefdesleven, maar ook hoe ze zich de situatie na de lockdown en de nasleep ervan voor zich zien.

  We hebben onderzoek gedaan onder Lexa singles: een ding is zeker, corona heeft de wereld van daten verandert.

  1. DE IMPACT VAN DE INTELLIGENTE LOCKDOWN OP SINGLES: EEN PAUZE VOOR JEZELF

  Ondanks dat de intelligente lockdown zorgde voor een shock bij iedereen, maar singles blijven positief gestemd: 81% van de singles heeft op dit moment een positieve mindset.

  Op de vraag wat singles het meest missen tijdens de intelligente lockdown, antwoordde een groot deel het te missen om nieuwe mensen te ontmoeten, gevolgd door uitgaan en fysiek contact met anderen.

  In tegenstelling tot wat je zou verwachten, gaf slechts 21% toe seks te missen. En daarnaast gaf ook maar 8% aan dat zij aan sexting te hebben gedaan tijdens de intelligente lockdown (waarvan 2% voor het eerst in hun leven).

  Hoewel te verwachten is dat ze meer tijd besteden dan gewoonlijk aan hun hobby’s (series kijken, koken, DIY, etc.), zegt 33% veel meer na te denken over over hun leven en prioriteiten. Het lijkt er op dat de intelligente lockdown ervoor gezorgd heeft dat singles de tijd hebben gebruikt om na te denken over hun verwachtingen van hun liefdesleven.

  Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
  • Saskia & Ingrid
  • Sophie & Robin
  • Twan & Dianne
  • John en Jetske
  • Karin & René
  • Geertje & Jaap
  • Richard & Sabien
  • Maarten & Annemarie
  • Rob & Marleen
  • Manuela & Paul
  • Sjantella & Rene
  • Morris & San
  • Peter & Monique
  • Stephan & Sabine
  • Jeanpierre & Sylvia
  • Kitty & Rogier
  • Kees & Tjitske
  • Tjeerd & Frits
  • Deniz & Davut
  • Asha & Jeroen ❤️❤️❤️
  Gratis Aanmelding

  2. IMPACT VAN INTELLIGENTE LOCKDOWN OP ONLINE DATING: GROTERE FOCUS OP KWALITEIT

  Singles zijn altijd al actief en committed geweest. Hoewel de eerste dagen na de eerste persconferentie logischerwijs voor een shock zorgde en daardoor ook een impact heeft gehad op de activiteiten van singles, nam het aantal verstuurde berichten daarna juist weer toe met een piek op zondag 3 mei. Tijdens de intelligente lockdown waren singles actief en stuurden ze veel meer berichten naar elkaar dan gebruikelijk is in normale tijden. Het aantal bereikt zelfs bijna het record van ‘Love Sunday’ (de eerste zondag van het jaar, traditioneel gezien de meest actieve dag van het jaar op datingsites en apps).

  Paaszondag was de meest actieve dag wat betreft online activiteiten en overtrof het Valentijnsdag: die dag registreerde Lexa +36% ** van de verzonden berichten in vergelijking met Valentijnsdag!

  77% van de ondervraagde singles gebruikte Lexa evenveel of meer als vóór de intelligente lockdown.

  Deze committed singles hadden meer tijd en gebruikten dit om online te daten. 13% maakte daarnaast van de gelegenheid gebruik om hun profiel (foto’s en beschrijvingen) bij te werken.

  Singles zeggen dat hun online ervaring is veranderd … met grotere focus op kwaliteit! 14% zei zelfs dat ze ook na de intelligente lockdown meer diepgaande gesprekken willen.

  Waar praatten ze over? Tijdens de intelligente lockdown was naast de impact van corona op hun leven het favoriete gespreksonderwerp gericht op het delen van gevoelens en emoties. De plannen om samen iets te doen na de lockdown periode daaropvolgend en de wens om (weer) te reizen.

  Lockdown regels; de singles moesten wachten met het plannen van hun eerste “real life” date en vonden het fijn om juist eerst de tijd te nemen om elkaar beter te leren kennen!

  In afwachting van die ontmoeting was er genoeg tijd voor virtuele dates: velen kozen voor video- en telefoongesprekken, maar deelden ook veel meer …

  3. INTELLIGENTE LOCKDOWN EN DAARNA: TIJD VOOR ECHTE ONTMOETINGEN!

  Wat heeft de periode van ontzegging voor ons in petto?

  Meer dan de helft* van de singles lijkt zich geen zorgen te maken over de impact van de intelligente lockdown op hun ontmoetingen. Als ze weten dat de real life ontmoeting anders zal gebeuren (met buiten bars en restaurants …), lijken ze het geen probleem te vinden om zich aan te passen.

  De intelligente lockdown heeft de focus teruggebracht tot de eerste date. Meer dan de helft (51%) om het meer waarde te geven dan voorheen! Ook weet 1 op de 5 singles al met wie hij na de lockdown zijn eerste afspraak zal doorbrengen!

  Nieuwe verwachtingen?

  Misschien omdat het merendeel van de singles de intelligente lockdown alleen heeft doorgebracht, hadden ze tijd om zichzelf de vraag te stellen over wat ze verwachtten van een nieuwe ontmoeting. Feit is dat 1 op de 5 singles tussen de 18 en 49 jaar zegt dat de huidige situatie hun verwachtingen heeft beïnvloed. 31% zegt dat ze in relaties nog meer oprechtheid en authenticiteit verwachten dan vóór de intelligente lockdown.

  Het is duidelijk dat de singles meer dan ooit uitkijken op een serieuze relatie, 40% geeft aan hiervoor al een serieuze relatie te willen. 13% wil het nu nog liever dan hiervoor.

  “Na deze intelligente lockdown periode besef ik weer dat het leven veel te kort is, je hebt geen tijd te verliezen!”: 70% van de singles is het eens met deze stelling!

  Om te onthouden:

  Ondanks dat de meesten voorspelden dat de intelligente lockdown voor veel frustratie onder singles zou zorgen (ontnemen van sociale leven, fysieke contacten, seksleven, etc.), is het duidelijk dat de resultaten uit dit onderzoek iets anders laten zien.

  De intelligente lockdown gaf ze namelijk tijd. Tijd voor zelfreflectie en tijd om te ontdekken wat zij willen. Tijd om anderen beter te leren kennen. Tijd om jezelf samen te projecteren. Zagen we de afgelopen 2 jaar een soort van moeheid van singles richting dating apps, (57% van de Nederlandse singles claimen online dating-moe te zijn***, is er toch duidelijk iets positiefs te halen uit deze ervaring voor singles.

  De al committed singles die een serieuze relatie wilde, zetten hun zoektocht voort, genietend van de pauze door de intelligente lockdown. En voor andere singles, die meer ruimte lieten voor het toeval, zorgt deze ervaring ervoor dat ze zich meer bewust worden van hun behoefte aan commitment die ze voorheen niet kenden (13% ontdekte door de lockdown dat zij nog liever een serieuze relatie willen).

  Wat kunnen we voorspellen over de toekomst van het datingleven van singles in deze periode social distancing?

  • Singles die precies weten wat ze zoeken: 40% wil graag een serieuze relatie.
  • Singles die met toenemende mate op zoek naar authenticiteit en waarderen de mogelijkheid om de ander eerst beter leren kennen dan voorheen: 31% van de singles zegt dat.
  • Ontmoetingen tijdens deze periode zullen hebben meer kans tot slagen: slechts 19% van de singles vindt het eindelijk frustrerend om elkaar in het echte leven niet onmiddellijk te kunnen ontmoeten!
  • Veel mooie verhalen: dat bewijzen de verhalen die we sinds maart regelmatig ontvangen.

   

  * Bron: Gebaseerd op een intern onderzoek uitgevoerd van 5 mei 2020 tot 11 mei 2020 onder 1,073 Lexa gebruikers van 18 jaar en ouder in Nederland
  **Bron : Lexa interne data
  *** Bron: Het onderzoek werd in mei 2018 in opdracht van Lexa.nl representatief uitgevoerd door Kien Onderzoek onder 1.093 18+ Nederlandse singles.

  Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
  maand gestuurd op Lexa*****
  Gratis inschrijven