Bijeenkomsten Lexa / Home / Dating / Wanneer stel ik mijn nieuwe crush aan mijn vrienden voor?
share on facebook

Wanneer stel ik mijn nieuwe crush aan mijn vrienden voor?

Getty Images

Op jullie eerste date al voorstellen om naar de nieuwe ‘Bridget Jones’ te gaan met jouw vriendinnengroep of na een tweede date al op een paintball veld rennen, terwijl jouw vrienden jouw crush van een paarse plek op haar arm voorzien. Dit zijn natuurlijk niet de juiste momenten om die special someone voor te stellen aan jouw vrienden. Maar wanneer dan wel? Bij deze een 5 punten-checklist. 

Geniet eerst zelf

Als je net begint met daten, wil je natuurlijk eerst nog even van elkaar genieten. Neem de tijd om die eerste dates nog even met hem of haar alleen door te brengen. Geniet van de dagen dat jullie urenlang in bed blijven liggen om alle seizoenen van die nieuwe Netflix-serie te kijken. Geniet van de dagen dat jullie uitgebreid voor elkaar koken en een goed glas wijn drinken. Ga naar de film en hang in die plaatselijke bar. Je zit op dit moment nog niet te wachten op haar gillende vriendinnen op de bioscoopstoelen achter je, of zijn dronken vrienden op de barkrukken naast je.

Leer elkaar kennen

Na al dit soort dates, leren jullie elkaar steeds beter kennen. Je komt erachter of deze persoon wel echt bij jou past en nog belangrijker: bij jouw vrienden. Trek jij je veel aan van de mening van jouw vrienden? Dan moet je zeker weten dat jij jouw eigen mening zelf al gevormd hebt. Op dit moment kunnen zij er niks meer aan veranderen en zijn jouw conclusies getrokken: jullie passen bij elkaar. Als jullie elkaar beter hebben leren kennen hoef je ook niet meer bang te zijn voor dat ongemakkelijke moment dat deze persoon aan jouw vrienden verkondigt dat hij of zij al 9 jaar doet over de studie paardenverzorging. Daar schrik je van, maar dit gaat jou niet overkomen!

Jij beslist het niet alleen

Als je de vraag te vroeg afvuurt, kan het zijn dat jouw crush een beetje cold feet gaat krijgen. Misschien ben jij er wel klaar voor, maar rent hij of zij er nog hard voor weg. Probeer het tussen neus en lippen door te vragen en maak er geen groot ding van. Heeft deze persoon voorgesteld om jou aan zijn of haar vrienden voor te stellen? Wacht daar misschien eerst op, dan weet je zeker dat de tijd rijp is.

Forceer het niet

De vraag stellen is natuurlijk niet zo lastig, maar probeer dit niet op een geforceerde manier te doen. Breng het luchtig en ongedwongen. Als jouw vrienden bellen om te vragen of jij een drankje komt doen, stel dan voor of hij of zij zin heeft om mee te gaan. Laat niet te veel merken dat je het al veel over deze persoon hebt gehad. Dus, zeg niet: “Mijn vrienden vragen wanneer ze je eindelijk eens gaan ontmoeten.” Luchtig is anders natuurlijk.

Weet het zeker

Wanneer je eenmaal op het punt bent aangekomen dat jouw crush jouw vrienden gaat ontmoeten, moet je het natuurlijk wel zeker weten. Weet je zeker dat deze persoon wel een blijvertje is? Weet je zeker dat hij/zij bij jou past? Weet je zeker dat hij/zij bij jouw vrienden past? Het allerbelangrijkste niet te vergeten: weet je zeker dat hij/zij alle gênante verhalen over jou kan verdragen? Want reken er maar op dat die verteld gaan worden. Uiteindelijk wil je stiekem alleen maar horen dat jouw crush is goedgekeurd. Iets wat je zelf al lang geleden had vastgesteld.


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info