Bijeenkomsten Lexa / Home / Dating / Hoe weet ik of hij/zij de juiste persoon is?
share on facebook

Hoe weet ik of hij/zij de juiste persoon is?

Getty Images

Na een tijdje scharrelen, is het hoge woord er eindelijk uit: jullie hebben vanaf nu een ‘echte’ relatie. Hoe meer tijd jullie met elkaar besteden, hoe serieuzer het wordt. Dit leidt er uiteindelijk toe dat jij jezelf dé vraag gaat stellen: is hij of zij de ware? Blijft deze persoon voor altijd aan jouw zijde? Word hij of zij de vader of moeder van jouw kinderen?

Het idee dat jij een verkeerde keuze maakt kan je nog wel eens bloednerveus maken. Hierbij hebben wij goed nieuws en slecht nieuws. Om met het slechte nieuws te beginnen: er bestaat nog steeds geen middeltje waarmee je niet van tevoren kan weten of hij/zij de ware is. Je zult een sprong in het diepe moeten maken om erachter te komen. Het goede nieuws is daarentegen dat er wel een aantal signalen zijn waaraan je kunt aflezen of jullie de goede kant op gaan! Ben jij benieuwd welke signalen dit zijn?

Jullie lachen met elkaar

Als jij iemand hebt gevonden die jouw iedere dag weer aan het lachen maakt, dan zou je wel eens een pareltje te pakken kunnen hebben. Elkaar plagen, dingen met humor bekijken en samen slap lachen als twee kleine kinderen versterkt de relatie. En vergeet niet, lachen is gezond!

Jullie communiceren

De key van een gezonde en goede relatie is goede communicatie. Hoe close jullie ook zijn, er zijn altijd momenten dat jullie elkaar niet goed begrijpen. Het is dan een belangrijk punt dat jij je gevoelens duidelijk kan overbrengen en dat jouw lover jou de tijd gunt om het uit te leggen (en vice versa). Zo gaan jullie spanningen en/of misverstanden uit de weg.

Jij voelt je goed

Het klinkt erg simpel, maar het is het niet: je gewoon goed voelen. Of jullie nou met vrienden uitgaan, jullie een hele dag in bed blijven liggen of na een lange dag samen aan het diner zitten, jij moet je volledig op je gemak voelen. Dit verschijnsel is maar zeldzaam. Het is waardevol en een belangrijke aanwijzing dat hij of zij zomaar eens de juiste persoon voor jou zou kunnen zijn.

Jullie zijn geïnteresseerd in elkaar

Wanneer jouw lover thuiskomt van werk en een verhaal kwijt moet over zijn/haar irritante collega, ben jij een rustig luisterend oor. Ook wanneer jij een onsamenhangend verhaal vertelt over de achterneef van de beste vriendin van jouw moeder, lijkt hij of zij het interessant te vinden. Jullie nemen de tijd voor elkaar en dingen die in jullie levens gebeuren, willen jullie maar al te graag met elkaar delen.

Jullie geven elkaar vertrouwen

Als een van jullie even in zak en as zit, dan trekt de ander diegene er weer uit. Jullie troosten elkaar wanneer nodig en zorgen ervoor dat de ander zijn of haar imperfecties vergeet. Hij of zij zal je niet in de steek laten. Sterker nog, hij of zij zal er altijd zijn om jou te herinneren aan jouw eigen kwaliteiten.

De tijd zal het leren!

Ook al zal je het wel willen, je weet vaak niet pats, boem of jij de rest van je leven met de ander gaat doorbrengen. Wil jij iedere dag naar hem/haar wakker worden, wil jij alles wat jij meemaakt zo snel mogelijk aan de ander vertellen en wil je het liefst iedere seconde van de dag bij diegene zijn, dan zit het waarschijnlijk wel snor.. Gun het wat tijd en jullie gaan het zien!


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info