Bijeenkomsten Lexa / Home / Bericht uitpluizen / Bericht uitpluizen: ‘Ik ga eten met mijn ex’
share on facebook

Bericht uitpluizen: ‘Ik ga eten met mijn ex’

MockDrop

Je telefoon vibreert en je hart maakt direct een sprongetje. Al snel verandert dit sprongetje in een kleine verzakking, want dit sms’je had je echt niet aan zien komen. ‘Ik ga eten met mijn ex’. Moet je jaloers zijn? Moet je boos worden? Of is het gewoon eerlijk? Jouw eerste reactie is niet altijd de beste reactie. Leg je telefoon even neer en denk goed na over jouw volgende zet. Denk je nog steeds dat het een goed idee is om een sprintje naar het restaurant te trekken waar jouw crush met De Ex zit te eten? Dan zijn deze 5 tips wat voor jou!

1. Trap geen scène

Jouw eerste reactie is natuurlijk gebaseerd op pure jaloezie. Wat is er zo speciaal aan zijn/haar ex en wat moet er per se nu besproken worden? Op deze uitleg hoef je niet te wachten, want de kans dat je die krijgt is zeer miniem. Probeer jouw reactie zo normaal mogelijk te houden. Niemand heeft zin in ruzie, en zo wordt het waarschijnlijk ook niet bedoeld. Twijfel je? Praat er dan samen over en doe dit vooral na het diner en niet tijdens.

2. Jaloers zijn is oké

Dit sms’je kan ook uitdagend bedoeld zijn. Misschien probeert de zender jouw met opzet een beetje jaloers te maken. Ook hier geldt: trap geen scene en probeer je reactie een beetje in te perken. Je kunt wel laten merken dat je een beetje jaloers bent. Dat is toch alleen maar schattig?

3. Het is niet voor niets ‘De Ex’

Het is nu jouw lover en dat is het enige wat op dit moment belangrijk is. Er is een reden waarom deze twee personen exen zijn en waarom jullie nu samen zijn. Misschien gaan ze wel eten omdat hij/zij wilt opscheppen over zijn/haar fantastische nieuwe lover. Jij dus!

4. Leg het naast je neer

Het is toch best wel lief dat jouw crush jou van tevoren inlicht? Hij/zij had het ook stiekem kunnen doen. Dan was de situatie wel anders geweest.. Als je dit in je achterhoofd houdt, is het ook makkelijk om niet telkens op je telefoon te kijken. Ze zijn alleen maar aan het eten..

5. In for the kill

Vertrouw je er niks van? Dan sta jij misschien wel in je recht. Alsnog, neem de eerste vier tips heel sterk in overweging voordat nummer 5 een serieuze kanshebber wordt. Is de zender niet te vertrouwen, of heeft die ex ook wat aparte onbetrouwbare trekjes? In beide gevallen moet je toch even goed nadenken. Trek geen verhitte conclusies uit halve waarheden. Get your facts straight!


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info