Bijeenkomsten Lexa / Home / Trends / Moderne vrouw, wij houden van jou!
share on facebook

Moderne vrouw, wij houden van jou!

Het is vandaag internationale vrouwendag en dat moet gevierd worden! Het is een dag om eens stil te staan bij de rol van de vrouw. Door de jaren heen heeft het vrouwelijk geslacht een enorme ontwikkeling meegemaakt. Vrouwen zijn sterker en onafhankelijker dan ooit tevoren en dat is goed nieuws!

Met de feestelijke vrouwendag in het vooruitzicht besloot Lexa in samenwerking met TNS Sofres onderzoek te doen naar gelijkheid van man en vrouw in dating. Wie betaalt de rekening? Durft een vrouw openlijk over seks te praten? Met andere woorden: hoe gedragen vrouwen zich tegenwoordig in de datingwereld? De uitkomst besproken.

Steeds meer gelijkheid?

Ondanks dat er steeds meer vooruitgang wordt geboekt in gendergelijkheid, voelen vrouwen zich nog steeds niet gelijk behandeld. Op een schaal van 1 tot 10, krijgt het gevoel van gelijkwaardigheid een 6,1. Nog een lange weg te gaan dus! Niet getreurd, de Nederlanders blijken het meest positief ingesteld. De jongste generatie Nederlandse vrouwen geven gelijkwaardigheid de hoogste score: een 6,8. Go Nederland!

Vrouwen vragen mannen

Dat vrouwen zich langzaam maar zeker gelijkwaardiger gaan voelen lijkt ook effect te hebben op de datingmarkt. Uit het onderzoek blijkt dat 41% van de Nederlandse vrouwen weleens een man mee op date heeft gevraagd. Dit is door heel Europa een steeds vaker voorkomend fenomeen. Steeds meer vrouwen willen niet meer afwachten en nemen zelf het heft in handen. Online dating helpt hierin de vrouwen een handje. Via deze weg durven vrouwen toch sneller ‘de vraag’ te stellen!

Qua romantiek op dates blijven vrouwen echter wel graag bij het conservatieve plaatje. Bijna de helft van alle respondenten wil nog steeds een romantische date. Romantiek is niet dood! Vrouwen waarderen een bos bloemen, een onverwachte massage en een diner bij kaarslicht. Meer van dit soort gebaren en de kans groot dat ze als een blok voor de charmeur valt!

Going Dutch?

Als een vrouw een man mee op date vraagt, neemt zij dan ook het voortouw in het betalen van de rekening? 34% van de Europese vrouwen vindt het betalen van de rekening totaal geen probleem. Een advies voor de mannen: schuif de rekening maar gewoon naar je toe. Bijna de helft van de respondenten wil hier in ieder geval eventjes over discussiëren, maar houdt stiekem toch wel van de traditie dat de man betaalt..

Nog even over gisteravond..

Praten over seks tijdens een date blijft een hoge drempel voor de vrouw. In heel Europa is het een dingetje, maar de Nederlandse vrouw is verreweg het ‘preutst’: een luttele 22% neemt het initiatief om het onderwerp aan te snijden. Dit terwijl het overgrote deel van de mannen het helemaal geen probleem vinden.

Dus vrouwen, hou maar vast aan de nostalgie omtrent het betalen van de rekening, maar laat de ouderwetse gedachte dat er niet over seks gepraat wordt maar achterwege! Ben niet bang, gooi je grenzen overboord en vertel hem wat je hem eigenlijk al de hele avond wil vertellen.. Misschien nog een afzakkertje bij jou thuis ;-)?


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info