Bijeenkomsten Lexa / Home / Technologie / Verleiden per SMS? 5 tips voor het juiste bericht
share on facebook

Verleiden per SMS? 5 tips voor het juiste bericht

Getty Images

Soms kan het heel spannend zijn om met jouw crush aan de telefoon te hangen. Wat als er een stilte valt, wie hangt er als eerste op en wat als jullie tegelijk dezelfde vraag stellen? Wees niet bang, je bent niet de enige! Als jij je in deze nerveuze categorie bevindt, is sms’en soms een betere oplossing. Maar hoe verleid je iemand via een sms? 5 tips om de perfecte sms te formuleren.

1. Less is more

In een sms’je passen natuurlijk maar een bepaald aantal woorden. Dit betekent niet dat je deze ruimte in zijn volledigheid hoeft te benutten. Een zinnetje of twee kan vaak ook al genoeg zijn. Ook is het belangrijk dat je niet te veel vragen stelt. Dit kan verwarrend zijn voor de ontvanger. Formuleer het zo dat de ander zich niet verplicht voelt om antwoord te geven op een groot aantal vragen, maar zelf een uitleg kan geven.

2. Ben mysterieus

Niet alleen vrouwen vinden het leuk als een man een tikkeltje mysterieus zijn, ook mannen kunnen het hier wel warm van krijgen. Pas wel op, een mysterieuze toon kan ook verkeerd geïnterpreteerd worden. Ben dus discreet en maak er geen al te groot raadsel van.

3. Neem de tijd

Wees niet al te gretig om een sms te beantwoorden. Probeer verder te gaan met waar je mee bezig was en laat die telefoon gewoon lekker in je tas zitten. Verstuur jouw reactie als je een goed en leuk antwoord hebt bedacht, want een paar uur geen reactie is echt geen ramp. Misschien begint het dan juist een beetje spannend te worden. Hou je niet te veel bezig met ‘wie stuurde er als laatst een bericht’ of ‘wie begon er gister met sms’en?’, want initiatief tonen wordt beloond!

4. Ben niet te open

Ook hier geldt: less is more. Het is belangrijk dat je niet te veel weggeeft in jullie sms-contact. Flirten via sms kan natuurlijk heel leuk zijn, maar zet het vooral in als middel om een date te plannen. Elkaar beter leren kennen via de telefoon kan namelijk al snel eentonig worden. Probeer een balans te vinden tussen open- en geslotenheid. 

5. Ben origineel

Is jouw vader een terrorist? Want jij bent echt ‘the bomb’.” De scheidslijn tussen cliché en origineel is een persoonlijk gegeven. Wat de een cliché vindt, kan de ander als ontzettend grappig ervaren. Ontdek wat jouw crush grappig vindt en speel hierop in. Wees creatief!


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info