Bijeenkomsten Lexa / Home / Technologie / Hoe moet ik flirten op social media?
share on facebook

Hoe moet ik flirten op social media?

Met de komst van social media is de manier waarop wij communiceren met elkaar voorgoed veranderd. Naast de gewone face-to-face ontmoetingen, spelen onze sociale levens zich ook steeds meer af op digitaal niveau. Heb jij zin om de hele dag in jouw joggingspak op de bank te liggen, maar wil jij wel graag kletsen met andere mensen, dan kan dat makkelijk! Het enige wat je hoeft te doen is online inloggen en klaar is Kees. Ontspannen toch?

Je kunt op social media met gemak nieuwe mensen ontmoeten, een kijkje in het leven van een ander nemen en mensen volgen. Zo is flirten is de afgelopen jaren ook een stuk makkelijker geworden. Uit een eerder onderzoek blijkt dat veel mensen online flirten. Maar.. Hoe moet dat eigenlijk? Hierbij een aantal tips om te flirten op jouw favoriete sociale netwerken.

Facebook

Het oudste en bekendste social media-kanaal, gebruikt door jong en oud. Mensen kunnen elkaar foto’s bekijken, berichten op elkaars tijdlijn (of in hun privé-box) achterlaten, zich aanmelden voor events en ieder geplaatst bericht liken. Genoeg ruimte voor een flirtje dus! Heb jij een digitaal oogje op iemand? Voeg ze dan eerst toe op Facebook voordat jij ze een superlangovernagedacht-berichtje stuurt. Het kan anders gebeuren dat jouw bericht in ‘overige berichten’ terecht komt en deze inbox wordt door veel mensen niet of nauwelijks geopend.

Als jullie Facebookvrienden zijn en jij ongehinderd door al zijn of haar foto’s hebt gebladerd, kun je misschien een foto ‘liken’ of een reactie plaatsen. Zo trek jij zijn of haar aandacht en misschien wordt jouw profiel dan ook wel bekeken dan jouw crush! Wie weet is dit het begin van een dagenlange privé-chat. Doe dit overigens niet bij te veel fotootje, cyberstalken is niet erg aantrekkelijk.

Instagram

Instagram is helemaal hot en happening op het moment en een goede manier om aan anderen te laten zien wat jou interesseert of wat je aan het doen bent. Alléén maar foto’s en reacties, de manier om een kijkje te nemen in het leven van jouw nieuwe crush. Plaats bij een foto af en toe een reactie of een hartje. Hier krijgt een Instagrammer melding van en zo weten zij dat jij zijn of haar foto interessant vindt.

Een waardevolle tip: let op Instagram op met dubbelklik. JE KUNT NIET INZOOMEN! In tegenstelling tot Facebook betekent dubbelklik een like. Zou net jammer zijn als je een foto van 146 weken geleden liket en hij of zij weet dat je al een lamme duim hebt door het obsessief scrollen.

Snapchat

Een dikke vette pluim voor de jongens die deze app hebben ontwikkeld. Jij kunt een foto, video of selfie sturen naar al jouw snapchat-contacten of naar een speciaal iemand (of 2, of 3..). De kracht van deze app? De verzonden berichten gaan na een tijdje op in rook! Een perfecte manier om te flirten. Zijn jullie al een tijdje met elkaar bezig en vertrouwen jullie elkaar? Dan is Snapchat geen gekke app voor een pikant foto’tje..


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info