Bijeenkomsten Lexa / Home / Hotspots / 5 perfecte steden voor een romantische getaway
share on facebook

5 perfecte steden voor een romantische getaway

Getty Images

Zijn jullie al een poosje aan het daten en wordt het allemaal wat serieuzer? Dan is jullie standaard date inruilen voor een romantische getaway geen slecht idee! Een heel weekend alleen met elkaar in een vreemde stad. En wat is er nou leuker om te wandelen door een prachtige omgeving, te dineren in gezellig restaurantje en samen te slapen in een fijn hotel? Alle tijd van de wereld om elkaar wat beter te leren kennen!

Nu rest alleen nog de vraag: waar gaan jullie naartoe? Om voor jullie de keuze wat makkelijker te maken hebben wij voor jullie 5 perfecte steden voor een romantisch weekendje weg onder elkaar gezet!

1. Parijs

Paris, c’est l’amour.. Uiteraard op nummer 1: Parijs, de stad van de liefde en de romantiek! ’s Ochtends lekker een croissantje eten bij de bakker op de hoek, ’s middags winkelen in een van de vele boetiekjes die Parijs jou te bieden heeft, om ’s avonds een wandeling te maken langs de Seine, terwijl jullie staren naar de Notre Dame en de Eiffeltoren.. Als jullie nu nog niet onderweg zijn, dan weten wij het ook niet meer!

2. Wenen

Het is misschien niet de eerste stad waar je aan zult denken als jullie samen een weekendje weg willen plannen, terwijl de hoofdstad van Oostenrijk toch waan-zin-nig mooi is. Deze stad wordt ook wel een groot openluchtmuseum genoemd, met al haar bezienswaardigheden. Breng een bezoekje aan Schloss Schönbrunn, struin samen ’s ochtends over de Naschmarkt of bekijk de stad op wel érg romantische wijze vanuit een Fiaker, de traditionele paardenkoets.

téléchargement (5)
3. Londen

Zucht.. Wat een stad. ’s Middags een high-tea met de lekkerste scones en onbeperkt thee, om ’s avonds je in de pub over te geven aan pints en fish and chips. Is dat niks voor jullie? Dan is er nog zoveel meer te doen. Wat dacht je van een musical of een stadstour met een rode dubbeldekkerbus? En dan hebben het nog niet eens over alle winkels.. Londen, een dikke vette aanrader!

4. Antwerpen

Knus, mooi en overzichtelijk, perfect voor een weekendje weg! Antwerpen is erg populair voor weekendjes weg. Het stadscentrum is ontzettend mooi en er hangt een gezellife sfeer. Antwerpen kent zijn grote winkelstraten, maar hierom zijn er talloze kleine, lieve boetiekjes te vinden! Het voelt echt als ‘buitenland’, terwijl het erg dichtbij is. Wanneer je Thalys-trein op Rotterdam Centraal neemt, duurt het maar 34 minuten tot je midden in Antwerpen staat.

5. Maastricht

Willen jullie graag in eigen land blijven? Ga dan een weekendje naar Maastricht. Er zijn maar weinig steden in Nederland die zo gastvrij zijn als de hoofdstad van Limburg. Neem na een lange dag shoppen en/of wandelen plaats op een van de vele terrasjes in de stad en geniet van het weer onder het genot van een speciaalbiertje. ’s Avonds kunnen jullie lekker samen onder de wol kruipen in een knus hotelletje..


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info