Bijeenkomsten Lexa / Home / Love your Imperfections / Imperfectie #9: Ik ben verlegen
share on facebook

Imperfectie #9: Ik ben verlegen

‘Oh nee, een presentatie! Dat KAN ik toch gewoon niet? Hoe moet ik in hemelsnaam zoveel mensen tegelijk aanspreken, als ik al moeite heb met een een-op-eengesprek?’

Welkom in het hoofd van verlegen types! Ben jij ook verlegen? Je bent niet de enige. Je deelt deze introvertie namelijk met miljoenen anderen. Misschien ervaar je jouw verlegenheid zelf als een imperfectie, maar dat hoeft helemaal niet. Verlegen zijn heeft zo zijn voordelen!

Onschuldig

Verlegen mensen komen vaak over als eerlijke en onschuldige mensen. Jij bent niet een soort persoon die anderen om jou heen kwaad zou doen en dat blijft niet onopgemerkt bij anderen. Jouw rustige uitstraling zal ervoor zorgen dat men jou snel in vertrouwen neemt. Zij vertrouwen jou eerder dan iemand die een ietwat overwhelming kan zijn door zijn of haar extravertie.

Goede luisteraar

Het feit dat jij je terughoudend opstelt hoeft niet te betekenen dat je afwezig bent! Vriend(inn)en kunnen goed bij jou terecht met al hun problemen en verhalen, omdat jij kan luisteren als geen ander. Heb jij soms weleens het idee dat mensen jou door jouw verlegen karakter ‘saai’ vinden? Laat dit dan direct los! Door jou luisterend oor en jouw kalme reacties ben jij voor velen een rots in de branding.

Geloofwaardig

Verlegen mensen praten niet omdat ze zo graag aan het woord zijn. Jij denkt daarom wel zes keer na voordat jij iets zegt en reageert daarom niet op alles wat er gezegd wordt. Wanneer jij besluit te reageren, is het dus al een paar keer door je hoofd geschoten. Andere mensen weten dit ook en zullen jouw boodschap daarom als geloofwaardig en treffend beschouwen.

Mysterieus

Verlegen zijn is zo erg nog niet, het maakt je juist mysterieus. Dit is een goede eigenschap als jij bijvoorbeeld een date hebt! Degene die er tegenover je zit zal zich afvragen wat er allemaal om gaat in dat mooie hoofdje? Want iedereen weet: stille wateren hebben diepe gronden…


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info