Bijeenkomsten Lexa / Home / Love your Imperfections / Imperfectie #8: Ik ben geen ochtendmens
share on facebook

Imperfectie #8: Ik ben geen ochtendmens

Pexels

7 uur in de ochtend. WAAROM? Waarom gaat de wekker nu al? Wie heeft er ooit bepaald dat wij zo vroeg op moeten staan? Het ritueel van 6 keer snoozen start. Een half uur later stap je uit bed, chagrijnig, je afvragend hoe je nu weer deze lange dag moet doorstaan. Jep, er kan wel gesteld worden dat jij last hebt van een dagelijks ochtendhumeur. Wakey, wakey, vrolijk zonnetje, wij hebben een aantal tips om te leren leven met deze (toch best wel schattige) imperfectie!

giphy (4)

Wij zijn allemaal hetzelfde

In realiteit is bijna niemand is een echt ochtendmens, de een start alleen wat sneller op dan de ander. Het zorgt ervoor dat jij een onderwerp hebt voor de nodige smalltalk als je eenmaal op kantoor aankomt. ‘Wat was het zwaar vanochtend..’ wordt waarschijnlijk door velen beaamd.

Daarbij is het ook nog zo dat vrijwel niemand tevreden is met hun ‘ochtendhoofd’. Iedereen moet ’s ochtends door die hele rompslomp van douchen, tandenpoetsen en jezelf leuk opkalefateren, dus je mag best even chagrijnig zijn. De hashtag #iwokeuplikethis is maar voor een schaarse groep mensen weggelegd: de mensen die blijkbaar ook tijd hadden om ’s ochtends een sexy selfie te posten. Niet aan spiegelen, denk aan de overige 99,9% die zich precies hetzelfde voelt en je zult je snel weer beter voelen.

giphy (4)

Sport je moe

Oké, dat is makkelijker gezegd dan gedaan .Het punt is alleen dat jij geen ochtendmens bent, omdat je ’s avonds vaak te laat naar bed gaat. Dit komt omdat jij ’s avonds helemaal nergens last van hebt en je totaal geen behoefte hebt om in bed te gaan liggen. Ga daarom lekker sporten na het avondeten. Reken er maar op dat jij hierna toch misschien wel het bed in wil duiken met een lekker boek. Misschien kiezen voor een niet al te spannend boek, voordat je dadelijk tot diep in de nacht ligt te lezen?

giphy (4)

Omarm het ochtendhumeur

Sporten is maar een van de vele tips die we je zouden kunnen geven, als jij jezelf wil transformeren tot een ochtendmens. Bij al deze suggesties geldt dezelfde basisgedachte: je moet d’r een beetje op tijd in. Hecht je echter zoveel waarde aan de avond (begrijpelijk, al het leuke is meestal ’s avonds), dan zou jij je er toch bij neer moeten leggen dat je ’s ochtends gewoon niet zo fit wakker wordt. Kan jij je in de middag een dutje veroorloven, ga deze dan vooral niet uit de weg. Hé, en anders is het zo weer weekend!

giphy (4)


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info