Bijeenkomsten Lexa / Home / Love your Imperfections / Imperfectie #14: ik ben besluiteloos
share on facebook

Imperfectie #14: ik ben besluiteloos

Getty Images

Wil jij eerst alle winkels zien voordat je iets koopt? Wil jij eerst alle ijssoorten proeven voordat je een bolletje kiest? En kun je dan uiteindelijk toch niet kiezen? Dan ben jij een ontzettende twijfelkont.

Geen beslissingen kunnen nemen is een teken van perfectionisme. Jij neemt nooit genoegen met ‘goed genoeg’, want goed genoeg is niet het allerbeste. Ook al blijf je wikken en wegen, de uiteindelijke beslissing is misschien niet de goede, maar op dat moment wel de beste. Is besluiteloosheid een imperfectie? Zullen we de voordelen en de nadelen afwegen? Dan kun je daarna voor jezelf een beslissing maken. Of toch niet?

Whatever

Soms is het besluit wat gemaakt moet worden gewoon niet echt belangrijk. Twijfel je over dingen of je wel of niet moet gaan sporten? Wat je aan moet? Wat je wilt bestellen en of je een toetje wilt? Dit is alleen maar positieve besluiteloosheid. Soms heb je gewoon even geen zin om te zweten, en soms zijn je kleren gewoon echt allemaal stom. Op dat moment moet je gewoon gaan voor de optie die het beste lijkt. Er zijn nauwelijks gevolgen namelijk.

Ruim overwogen beslissingen

Een groot voordeel is dat elke beslissing die je maakt een lang proces is geweest waarbij alle voor- en nadelen tegen elkaar zijn afgewogen. Je wilt namelijk zeker weten dat je het juist doet. Jij maakt geen overhaaste beslissingen en komt niet voor verrassingen te staan. Dit kan niet iedereen over zichzelf zeggen.

Stress!

Het wik- en weegproces brengt waarschijnlijk de nodige stress met zich mee. Goed is namelijk nooit goed genoeg. Neem ik ontslag? Koop ik een huis? Is mijn relatie nog wel goed? Dit zijn ontzettend stressvolle situaties. Het gaat niet over het kopen van nieuwe schoenen, het gaat over kwesties die veel gevolgen met zich mee kunnen brengen. Denk goed na, maar laat je niet overmeesteren door de stress. Durf te kiezen!

Niet impulsief

Een twijfelkont zal niet zo gauw in zijn of haar blote kont het zwembad in duiken. Hij of zij zou de gevolgen van de situatie vroegtijdig in kunnen schatten. Mensen kunnen je zien, je krijgt het koud, je hebt geen handdoek, enzovoort. Van veel nadenken wordt een besluit vaak niet beter. Mocht je achteraf verkeerd gekozen hebben, dan heb je in ieder geval een klein avontuurtje meegemaakt. Het is een kwestie van doen.

Beslissingen nemen wordt makkelijker als je sommige dingen gewoon even laat gaan. Luister af en toe eens naar je hart in plaats van naar je hoofd. Uiteindelijk zal je hier de vruchten van plukken. Live a little!


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info