Bijeenkomsten Lexa / Home / Love your Imperfections / Imperfectie #11: Ik kan geen geheimen bewaren
share on facebook

Imperfectie #11: Ik kan geen geheimen bewaren

Geen geheim kunnen bewaren, het is zwaar! ‘Mijn vriendin Sarah vertelde mij laatst dat haar vriendje was vreemdgegaan met zijn ex…’ én daar gaan we weer! Het is sterker dan je zelf bent, je kan je niet inhouden als je een geheim hoort, je voelt de drang om het aan iedereen te vertellen die het maar horen wil. Een groot geheim of een kleintje, het maakt voor jou allemaal niets uit. Dit lijkt een vreselijke last, maar het heeft ook positieve kanten.

Een gedeeld geheim is een publiek feit

Als jij niet de eerste bent die op de hoogte is van het geheim, dan is het eigenlijk geen geheim meer.. Van een ander perspectief bekeken is het is dan gewoon een publiek feit waar maar een aantal mensen vanaf weten. Jij hoort blijkbaar bij de inner circle! Echter, het is beter om voorzichtig te zijn en goed te kiezen aan wie je het vertelt, voordat er straks met de vinger naar jou gewezen wordt en jij de boosdoener bent.

Geheimen delen versterkt jullie band

Iets niet voor je kunnen houden heeft ook een duidelijk voordeel, het versterkt namelijk jullie band. Jij wil jouw lover er maar al te graag bij betrekken, zodat jullie iets kunnen delen. Geheimen aan elkaar vertellen showt liefde en vertrouwen, al zijn die geheimen soms van een ander..

Het zorgt voor opluchting

Hoe groter het geheim, hoe beter. Laten we eerlijk zijn: iedereen is wel een beetje dol op spanning en sensatie. Sommige geheimen zijn gewoon te goed om voor jezelf te houden, vooral als ze positief zijn! Wie staat er nou niet te springen om iemand anders te vertellen over een stiekeme verloving, een zwangerschap of een nieuwe baan?

Er moet echter wel uitgekeken worden met negatieve boodschappen, zoals ernstige ziektes of geldproblemen. Dit ligt natuurlijk erg gevoelig en hiermee kun je mensen echt pijn doen. Hou je het echt niet meer, dan kun je altijd terecht bij je moeder (of kat): iemand die jij 100% kan vertrouwen en er hoogstwaarschijnlijk volledig buiten staat.

Sigmund Freud en.. Joey Tribbiani!

Joey van ‘Friends’ heeft moeite met het bewaren van geheimen, maar ons favoriete personage is gewoon een heel erg goed mens en is geliefd door iedereen! Hij is net zoals jou en mij: hij probeert op een juiste manier te communiceren, maar heeft af en toe moeite met het binnenhouden van geheimen.

Het delen van geheimen is een soort Freudiaanse misstap van denken: de hersenen willen geen kritieke informatie vasthouden en wil het er zo snel mogelijk uitwerken. Volgens de bekende psycho-analyst Sigmund Freud is het onmogelijk om een geheim voor jezelf te houden. Hij zegt dat zelfs als je niks zegt, jouw lichaam het geheim verraadt, met andere woorden, via ‘body-language’. Ach, waarom zouden we ons dan inhouden?


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info