Bijeenkomsten Lexa / Home / Love your Imperfections / Imperfectie #10: Ik word rood als ik mij schaam
share on facebook

Imperfectie #10: Ik word rood als ik mij schaam

Krijg jij ook een rode toet bij het minste of geringste? Welkom bij de club! Elke keer is het weer raak als jij je ietwat ongemakkelijk voelt, bijvoorbeeld in een pijnlijke situatie, een verspreking of, jawel, in de liefde. Voor het overgrote deel van de mensen om je heen blijft dit niet onopgemerkt.. ‘Je bent rood, wist je dat?’ Ja bedankt, dat wist ik al. En hup, rood verandert langzaam naar paars. Het is echter niks om je druk over te maken. Iedere imperfectie heeft zijn charme and blozen maakt jou zelfs nóg aantrekkelijker! Lees hier waarom.

Code rood

Blozen is een natuurlijk fenomeen dat ontstaat door een flinke toestroom van bloed naar het hoofd. Vooral jongeren hebben hier last van, omdat de puberteit ervoor zorgt dat je je verlegen en/of zenuwachtig voelt als je nieuwe mensen ontmoet of in een onbekende situatie terecht komt. Een verkeerd woord kan er al voor zorgen dat je een superawkward gevoel krijgt! Antropoloog Charles Darwin was zelfs van mening dat blozen een van de meest bijzondere karaktereigenschappen is die een man kan hebben, naast een stralende glimlach natuurlijk.

Rood van de liefde

Je hebt net al jouw guts bij elkaar geraapt om jouw crush mee uit te vragen, maar op het moment dat je voor hem/haar staat wordt je zo rood als een kreeft. Jouw huidskleur verraadt de gevoelens die je zo graag had willen verbergen. Met jouw gloed is het allemaal al gezegd. In plaats van het te verbergen, zou je ook gewoon de confrontatie aan kunnen gaan! Iedereen bloost weleens (de een misschien iets meer dan de ander), het maakt je juist menselijk.

Blozende celebrities

Geloof het of niet, ook celebrities lopen weleens rood aan. Jake Gyllenhaal, toch wel een van de mannelijkste acteurs van deze planeet, heeft zijn verlegenheid volledig geaccepteerd: ‘als het gaat over de liefde, dan bloos ik als een onschuldige maagd’. Het zou niet vervelend zijn om dat een keer te zien.. Ook in de top van het Britse koningshuis hebben ze last van blozende wangetjes. De prinsen William en Harry lijkt bij iedere gelegenheid geneigd om rood aan te kleuren. Toch zijn deze mannen van adel de droom van iedere vrouw (nog bedankt hiervoor, Charles en Diana)!

Een anti-bloos middeltje?

Een blosje is niet alleen gerelateerd aan verlegenheid. Jij kan ook veranderen in een tomaat als gevolg van een overdosis wasabi bij je sushi, een spicy Indiaas gerecht, een glas rosé (of twee..) of na 5 minuutjes in de zomerzon! Genoeg redenen om blozen niet direct te linken aan schaamte. Al deze oorzaken laten zien dat rood worden maar een tijdelijk verschijnsel is, het trekt binnen een mum van tijd weer weg.

Heb jij hier echter geen geduld voor, dan hebben we nog een anti-bloos tip: zuigen op een ijsklontje remt het af. Zorg er dus voor dat er een grote bak met ijs naar je staat als jij met die knapperd staat te kletsen!


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info