Bijeenkomsten Lexa / Home / Laugh / Love your Imperfections / Imperfectie #18: Ik weet niet hoe ik kleuren moet combineren in mijn outfits
share on facebook

Imperfectie #18: Ik weet niet hoe ik kleuren moet combineren in mijn outfits

Getty Images

Daar sta je dan, fris gedoucht, in je ondergoed met een handdoek om je natte gewassen haren. Op bed heeft zich inmiddels een berg shirtjes, spijkerbroeken en jurkjes verzameld. Zucht, het dagelijkse dilemma: what to wear? Natuurlijk heb je een leuke garderobe, maar welke kleuren gaan er nu precies samen? Met de angst voor een missmatch trek je snel een veilige zwarte outfit aan en haast je je naar je werk. Gelukkig hebben wij een paar tips voor je die het combineren van kleuren makkelijk en leuk maken!

Tip 1: De basis

Dat sommige kleuren niet lekker samengaan, weten we allemaal. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Maak kennis met het orakel achter de kleurcombinaties: het kleurenwiel. Met kennis over deze schijf, die alle kleuren bevat, maak jij binnen no time de beste combinaties. In het kleurenwiel vind je de kleuren die elkaar aanvullen. Gek genoeg zijn dit juist tegengestelde kleuren. Bekende combinaties die mooi samengaan zijn roze en groen, blauw en rood, maar ook zwart en wit. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een outfit in één kleur. Handige bijkomstigheid: door lichte en donkere tinten van dezelfde kleur te combineren kan je zelf kiezen welk deel van je lichaam je accentueert. Zo zit je de hele dag lekker in je vel en straal je vanzelf!

Tip 2: Kleurrijke accessoires

Speel met kleur door gebruik te maken van accessoires. Niet alleen kan een ketting, sjaal of tas je outfit helemaal afmaken, het kan ook een leidraad zijn voor de rest van je kledingkeuze. Begin met het accessoire en bouw de rest van je outfit eromheen. Door de kleuraccenten van je sjaal of tas terug te laten komen in je kleding, creëer je een mooi compleet plaatje. Let op: ga nooit voor meer dan drie kleuren om een rommeltje te voorkomen. Toch zin in je zwarte lievelingsoutfit? Een uitgesproken accessoire kan dan het verschil maken. Zo maak je een statement door een neutrale outfit te pimpen met een felgekleurde ketting.

Tip 3: Bij twijfel, wél doen!

Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal een kwestie van smaak. De een vindt een kleurcombinatie mooi en gewaagd, terwijl een ander er niet warm van wordt. Met jouw frisse blik levert een ronde door je kledingkast vast nieuwe combinaties op. Tip: kies ’s avonds alvast je outfit voor de volgende dag, dan kan je ’s ochtends langer douchen, de krant lezen of nog een lekker kopje koffie drinken. Twijfel je en ben je bang om de verkeerde kleurcombinatie te kiezen? Tóch doen. Pas als je een outfit op straat draagt, weet je of je je er lekker in voelt. Door het zien van jouw reflectie in spiegels en ruiten weet je of je goed zit. Misschien krijg je wel complimentjes van collega’s en vriendinnen, wat natuurlijk een fijn gevoel geeft. Was het toch een misser? Baal er dan niet van en love your imperfections. Morgen weer een nieuwe kans!


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info