Bijeenkomsten Lexa / Home / Lexa en Ik / Profielfoto: met of zonder make-up?
share on facebook

Profielfoto: met of zonder make-up?

Getty Images

Langzaam scroll je door jouw foto-albums heen als Lexa jou vraagt om een profielfoto te kiezen. Kies jij voor die foto waar jij opgedirkt met mijn vriendinnen in een club staat of ga je dan voor die ene foto waar je volledig ontspannen op het strand ligt zonder enig kwastje op je gezicht? De keuze blijkt lastig..

‘I love the confidence that make-up gives me’ – Tyra Banks

Een beetje make-up geeft jou een boost. Die avond dat je uit was met je vriendinnen was jij zo zelfverzekerd. Je keek in de spiegel en wist dat je er waanzinnig goed uitzag. Dit droeg jij ook uit in de club: lekker dansen, lachen en flirten zonder dat je maar een moment aan jezelf twijfelde.

Maar het kan natuurlijk zijn dat jij niet alleen in het uitgaansleven graag make-up draagt. Jij voelt je pas jezelf met een blosje en een goede laag mascara (Oke, en misschien ook met wat eyeliner. En foundation. En wenkbrauwpotlood.). Jij kan de deur niet uit zonder en voelt je dan ook totaal ongemakkelijk als dat onverhoopt een keer gebeurt. Dat is helemaal niet erg. Dat is hoe je bent. Jij bent gelukkig als jij je op kunt maken, het staat je goed en je voelt je er prettig bij. Geef je eens ongelijk, make-up is er toch niet voor niets!

‘Maybe it’s NOT Maybelline. Maybe you were just born with it.’ – Mandy Hale

Die late avond op het strand na een lange dag zonnen besefte jij je dat jij al de hele vakantie geen make-up gedragen had. Maar wat maakt het uit, je was bruin, uitgerust en gelukkig. Dat zie je toch ook op de foto?

In het dagelijks leven ben jij ook geen enorme fan van make-up. Goed, een likje mascara als je een avondje uitgaat kan er nog wel vanaf, maar je echt opmaken als jij naar je werk gaat? Dat hoeft van jou niet. Jij voelt je een regelrechte clown met oogschaduw en het opbrengen van oogpotlood kan ervoor zorgen dat jij de hele avond niets meer ziet omdat jij de punt per ongeluk in je oog stak. Laat het dragen van oogpotlood maar lekker aan je vriendinnen over.

Conclusie

De vraag is: waar zie jij jouw echte ‘zelf’? Op een profielfoto is het belangrijk dat je uitstraalt wie je bent. Uiteindelijk is dat hetgeen wat mensen aanspreekt. Een probleempje: het kan natuurlijk zijn dat jij jezelf herkent in beide foto’s, weliswaar in andere situaties, maar nog steeds jouw echte ‘jij’. Dan hebben wij goed nieuws: je kan meerdere foto’s toevoegen aan jouw profiel. Go get them, tiger!

‘Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick.’ En zo is het maar net, Gwyneth Palthrow.


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info