Bijeenkomsten Lexa / Home / Lexa en Ik / 10 punten die vermeden moeten worden in een chat
share on facebook

10 punten die vermeden moeten worden in een chat

Getty Images

Je opent jouw inbox en ziet dat je een nieuw bericht hebt ontvangen. Een spannend moment natuurlijk en bovendien ook nog eens goed voor je zelfvertrouwen. Maar dan klik je op ‘openen’ en zie je: “Wees maar niet bang, ik ben nog single.” Berichten zoals deze zijn een echte no-go. Wil je ervoor zorgen dat jouw crush niet op je afknapt? Lees dan deze 10 tips om een afgang te voorkomen.

1. Slechte openingszinnen

De clichématige openingszin heeft geen zin. Veel ijsbrekers zijn al lang en breed bekend en worden gezien als echte afknappers. Heb je humor? Verzin dan zelf een gevatte openingszin. Sommige mensen kunnen een leuk grapje wel waarderen.

2. Te snel te veel willen

Na 1 reactie ga je nog niet trouwen. Hou je in en geef jezelf de tijd om iemand te leren kennen.

3. Niet kopiëren/plakken

Wees persoonlijk. Je valt door de mand als jij het bericht kopieert dat je ook naar 100 anderen hebt verstuurd.

4. Ben niet te gierig

Let’s not get dirty. We staan er niet allemaal zo voor open. Als je zin hebt om direct je behoeftes te spuien dan moet je toch echt ergens anders wezen.

5. Praat niet alleen over jezelf

Ben je geïnteresseerd, want ik merk er vrij weinig van. Het is leuk dat jij een motor hebt en zo van badminton houdt, maar als je er niet naar vraagt, kom je ook niks te weten.

6. Niet ellenlang chatten

Als je dan eenmaal je interesse getoond hebt, probeer dan aan te voelen dat het tijd wordt om iets voor te stellen. Niemand zit te wachten op eindeloze chatgesprekken.

7. Vragen om foto’s

Blijven vragen om meer foto’s impliceert dat je alleen maar om iemands uiterlijk geeft. Als je zo graag wil weten hoe hij of zij eruitziet, dan moet je er iets meer moeite voor doen.

8. Liegen heeft geen zin

Het heeft geen zin om te vertellen dat je blauwe ogen hebt en lang zwart golvend haar. Als je elkaar leuk vindt komt hij of zij er vanzelf wel achter dat je stiekem een kaal kruintje hebt.

9. Niet opscheppen

Schep niet te veel op over jezelf. We komen er het liefste vanzelf achter. Wees gewoon jezelf.

10. Iets voor ernaast?

Ben je getrouwd? Dan is dat de persoon waar je moet zijn.

 


Waar wacht je nog op? Register

Zij vonden een partner op Lexa.nl

Jouw mooiste verhaal

Vonden jullie elkaar ook op Lexa.nl? Stuur ons jullie succesverhaal (mét foto). Alleen je voornaam, leeftijd, beroep en woonplaats komen op de site.

Deel jouw verhaal

Ontdek de Lexa Events
Ontdek de Lexa Events
Events

Stem!

Flirten met een collega: ja of nee?

Lexa Events

Laat cookies toe om toegang te krijgen tot de inhoud.
© Up To Date - Lexa

Sluiten X

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info