Ik ben al member Schrijf je in

Wil jij in contact komen met leuke singles uit Leiden? Schrijf je dan in bij Lexa!

Op Lexa komen er dagelijks honderden singles bij.

Schrijf je nu gratis in en ontmoet net zoals zij andere leuke singles door heel Nederland!

Schrijf je gratis in

Dating in Leiden

In het westen van het land vind jij de sleutel voor succes! Wil jij graag leuke mannen of vrouwen ontmoeten waarmee jij een gezellig dagje kunt beleven? Dan is de Sleutelstad de plek voor jou! De stad met de oudste universiteit van Nederland, grachten, monumentale bouwwerken en schattige hofjes staat open voor romantiek en gezelligheid waar veel te beleven valt op het gebied van dating! Weet jij in welke stad jij moet zijn voor de perfecte date? Natuurlijk, Leiden!

Naast de vele hotspots in Leiden waar jij leuke nieuwe mensen kunt ontmoeten, kun je ook eens een kijkje nemen op een van de datingsites die Nederland te bieden heeft. Wil jij een ruime keuze hebben, kies dan voor een datingsite met een hoog bezoekersaantal. In Nederland is Lexa.nl de datingsite met de meeste bezoekers per maand en mag zich sinds 2012 de beste datingsite van ons land noemen. Dit zou dus weleens een goede keuze kunnen zijn.

Wil jij online chatten en daten met iemand uit Leiden? Geef dan op een van de datingsites aan dat jij op zoek bent naar iemand uit deze stad. Zo worden alleen alle inwoners van Leiden aan jou getoond en kan jij met hun chatten en misschien wel daten bij een leuke hotspot in Leiden. Omdat er ontelbaar veel leuke plekken in Leiden te vinden zijn, hebben wij er een paar voor je uitgelicht. Check het lijstje hieronder voor dating hotspots!

Leuke ideeën voor dating in Leiden

Musea

Heb je zin in een cultureel uitje met jouw date? Breng dan een bezoekje aan een van de musea van Leiden! Loop eens binnen bij het onderzoeksinstituut en natuurhistorisch museum Naturalis en ontdek de wondere wereld van de natuur. Ook in het Corpus Museum kun je een leuke date beleven door samen op ontdekkingsreis te gaan in het lichaam van de mens!

Wandelen

Na al dat chatten last van rusteloze beentjes? Maak dan een korte wandeling naar de Burcht! Zo stoer als hij daar staat op de enige heuvel van Leiden dwingt hij met zijn roemruchtige verleden bij ieder respect af. Na het beklimmen van de heuvel is het ook nog mogelijk om lekker door te daten in Koetshuis de Burcht.

Geschiedenis

Leiden is rijk aan geschiedenis. Niet alleen de Burcht is een interessante historische hotspot. Ook het Stadhuis, de Pieterskerk en het Rijksmuseum van Oudheden zijn plekken die je niet mag overslaan op jullie cultureel verantwoorde date. Hop van de ene historische pracht naar de andere en beleef een ontzettend leuk avontuur!

Vier feest!

Op 3 oktober vieren de inwoners van Leiden het Leidens Ontzet. Ieder jaar wordt het Leidens Ontzet op feestelijke wijze herdacht dat er op 3 oktober 1574 een einde kwam aan de maandenlange Spaanse belegering van de Stad. In de ochtend kun je gratis haring eten, ’s Middags is er een grote optocht en s’ avonds wordt het feest afgesloten met een vuurwerkspektakel. 3 oktober niks te doen? Ga daten in Leiden!

Leuke hotspots voor dating in Leiden

Waag

Het waaggebouw in het hart van Leiden is naast een mooi stukje historie ook een zeer gezellige plek om te daten. Zo kun je er heerlijk eten en drinken, is er een galerie gevestigd en vinden er van tijd tot tijd concerten plaats. Het is een prachtig monumentsgebouw waar je je ogen uit kijkt en een veelzijdige date kunt beleven.

Meatcave

Daten in een grot? Dat kan! Bij restaurant Meatcave is de middeleeuwse kelder onder Café Van De Leur in de Breestraat omgetoverd tot een knus hol voor ware vleesliefhebbers. Hebben jij en jouw date zin in een romantische, intieme sfeer, maar willen jullie ook ongegeneerd vlees kunnen eten? Dan is de Meatecave the place to be. Daar komt nog bovenop dat alles wordt bereid in de ‘Green Egg’. Hierdoor wordt het vlees goed gegaard, maar wordt het niet al te rokerig. Medium raaaaawr please!

Annie’s Verjaardag
Annie’s, zoals het in de volksmond wordt genoemd, vormt al jaren een vast bestandsdeel van het Leidse uitgaansleven. Gelegen in de kelders onder de Hoogstraat doet Annie’s de rijke geschiedenis van Leiden recht aan. Jij en jouw date kunnen hier heerlijk eten, drinken en op een zonnige dag van het weer genieten.

De Buurt Leiden
Wil jij cultuur proeven, sporten, kennis vergaren, van theater genieten, relaxen en lekker eten? Dat kan allemaal tegelijk bij de zomerhotspot ‘De Buurt’ van leiden! De Buurt is door middel van zeecontainers opgedeeld in verschillende gebieden waar voor jong en oud activiteiten worden georganiseerd. Zonnen op het stadsstrand? Aan sport meedoen of naar sport kijken? Of geniet je toch liever van muziek? Alles is mogelijk! Dating in Leiden is nog nooit zo leuk geweest!

Ontmoet andere singles

Dating in Zoetermeer

Zoetermeer is een gezellige stad aan de rand van Den Haag. Zoetermeerders noemen de stad met lichte… Lees meer

Dating in Dordrecht

Dordrecht is een van de mooiste steden van Zuid-Holland. De sfeervolle stad wordt ook wel gezien… Lees meer

Dating in Delft

Zo veelzijdig als Delft zijn maar weinig steden. De gezellige stad die zo handig tussen Den Haag en… Lees meer

Dating in Rotterdam

Waar Rotterdam een aantal jaar geleden nog als een grote bouwput werd gezien, beschouwt de wereld… Lees meer

Dating in Den Haag

Den Haag is de twee na grootste gemeente van Nederland, de woonplaats van onze koning en koningin… Lees meer

Dating in Zuid-Holland

Zuid-Holland behoort tot de meest populaire provincies van Nederland. Deze provincie kent een… Lees meer

Daten met vrouwen

Word jij voor de zoveelste keer meegesleurd naar een zogenaamde ‘dubbeldate’ en heb je hier… Lees meer

Daten met mannen

Wil jij graag daten met mannen, maar weet jij niet waar je moet beginnen? Ontmoet jij alleen maar… Lees meer

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info