Ik ben al member Schrijf je in

Wil jij in contact komen met leuke singles uit Leeuwarden? Schrijf je dan in bij Lexa!

Op Lexa komen er dagelijks honderden singles bij.

Schrijf je nu gratis in en ontmoet net zoals zij andere leuke singles door heel Nederland!

Schrijf je gratis in

Dating in Leeuwarden

Welkom in Leeuwarden, Fryslân boppe! Leeuwarden is de hoofdstad van de provincie Friesland en de allure van deze eeuwenoude stad straalt je onmiddellijk tegemoet. Op Ljouwert, zoals de stad wordt genoemd in het Fries, zijn de inwoners hartstikke trots! En ook al is het helaas al lang niet voorgekomen: veel mensen kennen Leeuwarden ook als het start- en eindpunt van de Elfstedentocht. Deze leuke stad in het hoge Noorden heeft ontzettend veel te bieden. Zo vind je in de binnenstad de perfecte mix tussen prachtige historische monumenten en uitdagende nieuwbouw. Terwijl jij wandelt langs de grachten en de leuke pleintjes valt je gelijk op dat Leeuwarden bruist.

In deze stad zou jij wel met een andere leuke single op date willen. En laat dat nou nét heel gemakkelijk zijn. Chatten op een online datingsite is tegenwoordig helemaal hip. Je kunt zelfs op je profiel op de datingsite aangeven dat je specifiek op zoek bent naar singles uit Leeuwarden. Daarna ligt de bal bij jou: ga lekker chatten met die leukerd en ga gezellig op date! Wij zetten alvast wat hotspots in Leeuwarden voor jou op een rijtje.

Een originele date in Leeuwarden na chatten op een datingsite

Fries museum

Ben jij er tijdens het chatten achter gekomen dat jouw date dol is op kunst? Aarzel dan niet en bezoek samen het Fries museum. Achter het gebouw schuilt ook een bijzonder verhaal. Zo liet Architect Abe Bonnema na zijn overlijden 18 miljoen euro na aan het Fries Museum voor het nieuwe gebouw, een architectonisch hoogstandje. Het nieuwe Fries museum werd in 2013 geopend. In het museum ontdekken jij en je crush alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

Bevrijdingsfestival Friesland

Valt jullie date in het voorjaar en ben jij klaar voor de volgende stap na urenlang chatten op de datingsite? Neem je crush dan mee naar het ‘Befrijdingsfestival Fryslân’. Van alle bevrijdingsfestivals die in Nederland plaatsvinden op 5 mei, is dit één van de grootsten. Als jij en jouw date allebei dol zijn op muziek kunnen jullie hier je lol op. En door die enorme hoeveelheid bezoekers is het in Leeuwarden op Bevrijdingsdag ook nog eens heel gezellig.

Poppodium Neushoorn

Als jullie allebei van muziek houden is een date bij poppodium Neushoorn sowieso een goed idee. Neushoorn heeft twee concertzalen, een café, oefen- en culturele productieruimtes, ruimtes voor workshops en ook beginnende ondernemers kunnen hier een plekje krijgen. Je bent hier zowel aan het goede adres voor concerten als voor stampende clubnights, maar vergeet ook niet het café te bezoeken waar ook overdag een hele leuke sfeer hangt.

Nog een drankje doen met jouw date in Leeuwarden?

Restaurant en wijncafé Sems

In Leeuwarden vind je veel leuke cafés en barretjes. Kortom, het is in deze stad geen straf om een drankje te gaan doen. Willen jij en je date net even iets anders ervaren? Bezoek dan Wijncafé Sems. De zaak, die bestaat uit een restaurant én een wijncafé, zit in een prachtig monumentaal pand. De grote keuze aan wijnen maakt het echt een feestje om bij Sems wat te gaan drinken.

Feesten in de Doelesteeg

Over de Doelesteeg kunnen we kort zijn: daar ga je heen als je het bont wil maken. In deze steeg vind je verschillende feestcafés waar jij en je date tot in diep in de nacht biertjes kunnen drinken, dansen en plezier beleven. Zowel café de Oude Stoep als Feestcafé Sybs zijn uiterst geschikte plekken om het lekker bont te maken. Na al die cultureel verantwoorde dingen die jij en je crush vandaag hebben gedaan mogen jullie best even meeblèren met Hollandse hits. Geniet van de nacht, hij is nog jong!

Een datingsite waar je kunt chatten met singles uit Leeuwarden

Lexa is al jarenlang de nummer 1 datingsite van Nederland. Via Lexa kun je specifiek zoeken naar singles uit Leeuwarden. Als jij je hebt ingeschreven op de datingsite kun je niet alleen andere profielen bekijken, maar ook chatten met andere leuke singles. Voor je het weet ga jij met jouw nieuwe crush op date. Lexa is ontzettend populair, dus de kans is groot dat jij voor je het weet een date hebt gescoord!

Ontmoet andere singles

Dating in Venlo

In het glooiende landschap van Noord-Limburg ligt Venlo. Niet alleen heeft Venlo een prachtig… Lees meer

Dating in Emmen

Middenin de prachtige natuur van Drenthe ligt Emmen, een van de grootste steden van… Lees meer

Dating in Delft

Zo veelzijdig als Delft zijn maar weinig steden. De gezellige stad die zo handig tussen Den Haag en… Lees meer

Dating in Alkmaar

Alkmaar is een gezellige stad in de kop van Noord-Holland. Alkmaar wordt wereldwijd geroemd om de… Lees meer

Dating in Friesland

Ben jij een single in Friesland en wil jij graag een date met andere leuke mannen of vrouwen uit… Lees meer

Daten met vrouwen

Word jij voor de zoveelste keer meegesleurd naar een zogenaamde ‘dubbeldate’ en heb je hier… Lees meer

Daten met mannen

Wil jij graag daten met mannen, maar weet jij niet waar je moet beginnen? Ontmoet jij alleen maar… Lees meer

Dating in Nederland

‘Moet ik nou met die vage kennis van mijn vriend afspreken? Dadelijk is het helemaal niks en kan… Lees meer

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info