Ik ben al member Schrijf je in

De beste singles wachten op jou in Nederland!

Op Lexa komen er dagelijks honderden singles bij.

Schrijf je nu gratis in en ontmoet net zoals zij andere leuke singles door heel Nederland!

Schrijf je gratis in

Dating in Nederland

‘Moet ik nou met die vage kennis van mijn vriend afspreken? Dadelijk is het helemaal niks en kan ik onmogelijk weg!’ Herken jij deze gedachte? Ben jij op zoek naar een date in Nederland? Jij hebt je vrienden helemaal niet nodig! Daten kan tegenwoordig erg makkelijk. Waar vroeger men elkaar echt face-to-face of via-via moesten ontmoeten, bestaat er sinds een aantal jaar ook een andere manier om een passende partner te vinden: online dating.

Online dating gaat via verschillende datingsites. Via deze zogenaamde datingsites kan men elkaars profiel bekijken en met elkaar chatten, om vervolgens bij interesse elkaar ‘in het echt’ te ontmoeten tijdens een date. Daten in Nederland is nog nooit zo makkelijk geweest! Een datingsite biedt jou vele mogelijkheden, van hetero, gay, 18 plus tot 65 plus dating. Het kan allemaal!

Voordelen van online dating

Nederland heeft talloze datingsites. Deze datingsites bieden jou veel voordelen. Wil jij een date met iemand in de buurt? Het enige wat jij hoeft te doen is een voorkeur aangeven voor jouw stad of provincie. Als jij het wat verderop wil zoeken en denkt dat mensen uit een andere provincie beter bij jou passen, geef dan deze provincie aan op de datingsite. Jij kan jouw vijver dus zo groot maken als jij wil! Daarbij heeft iedereen op een datingsite hetzelfde doel: zij zijn allemaal op zoek naar een nieuwe lover. Iedereen staat open voor een eventuele date, dus je bespaart een hoop tijd met zoeken naar beschikbare singles.

Een ander voordeel van online dating is dat jij meerdere mensen tegelijk kan ontmoeten. Jij hoeft niet al jouw aandacht op een persoon te spitsen, maar je kan met meerdere mannen of vrouwen tegelijk chatten en op jouw eigen tempo bepalen met wie jij wel eens in het echt op een date wil.

Daarnaast kan jij via chatten met andere personen jouw sociale vaardigheden oefenen. Ben jij in het echt verlegen? Via datingsites is dit geen probleem. Jij leert te praten met onbekende personen en hoe jij moet chatten als je met ze wil flirten. Jij kunt jezelf de tijd geven om rustig met mensen te praten. Ben je toch niet zo tevreden over jouw bericht? Dan kan je het weghalen en opnieuw typen voordat jij op enter drukt. Via chatten op een datingsite leer jij het perfecte bericht te vormen. Je zult zien dat je er steeds beter in wordt!

Daten op van de datingsites

Ben jij geïnteresseerd in online daten? Meld je dan aan op een van de datingsites. Probeer jouw profiel zo goed mogelijk te optimaliseren, zodat mensen die op jouw profiel kijken een volledig plaatje kunnen schetsen. Personen met een volledig profiel op een datingsite krijgen vaak 15 keer meer bezoekers. Het is fijn als je al iets over iemand weet aan de hand van zijn of haar profiel voordat je begint met chatten. Kies de beste foto’s van jezelf, maar blijf wel eerlijk. Online daten is alleen leuk als de persoon zichzelf is!

Op een gratis datingsite kun je vaak elkaars profiel al bekijken. Zo kan je je eerst een beetje oriënteren en kijken of de datingsite bij jou past. Wil je wat verder dan alleen kijken, dan moet je je op een datingsite vaak aanmelden voor een membership. Op deze manier kunnen de datingsites extra veilig te werk gaan en is de kans groter dat jij weet met wie je date.

Lexa

Een van de datingsites die in Nederland wordt aangeboden is Lexa. Deze datingsite is opgericht in 2002 en sinds 2012 de nummer 1 datingservice in Nederland. Lexa heeft het hoogste bezoekersaantal van Nederland. Zij geven jou dus een grote kans om een date te scoren! In 2006 is Lexa overgenomen door Meetic, Europees marktleider op het gebied van online dating.

Lexa is een gratis datingservice als jij graag profielen van andere singles wil bekijken. Zij vragen om een full membership als je wil zien wie er op jouw profiel gekeken heeft en om te chatten met anderen. Een membership op Lexa biedt naast online daten nog andere leuke extraatjes, zoals feesten, borrels, etentjes, workshops en nog heel veel andere activiteiten: er zit voor iedereen wat bij! Dat allemaal bij jou in de buurt. Een perfecte manier om de mensen ontmoeten waar jij online al een oogje op had.

Ontmoet andere singles

Gay dating in Nijmegen

Nijmegen is een stad vol met leuke gay singles. Woon jij in Nijmegen, ben jij gay en wil je graag… Lees meer

Dating in Delft

Zo veelzijdig als Delft zijn maar weinig steden. De gezellige stad die zo handig tussen Den Haag en… Lees meer

Dating in Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en een stad waar altijd wat te doen is. Zo kun je lekker… Lees meer

Dating in Alkmaar

Alkmaar is een gezellige stad in de kop van Noord-Holland. Alkmaar wordt wereldwijd geroemd om de… Lees meer

Dating in Tilburg

Welkom in de zonnige zuiden, welkom in de Kruikenstad! Tilburg is een echte stad die meer dan… Lees meer

Dating in Zuid-Holland

Zuid-Holland behoort tot de meest populaire provincies van Nederland. Deze provincie kent een… Lees meer

Dating in Noord-Holland

Denk je aan Nederland, dan denk je aan Noord-Holland. Huizen met gevels waarvan de een nog mooier… Lees meer

Dating in Noord-Brabant

En dan denk ik aan Brabant, want daar brandt nog licht.. Niet alleen Guus Meeuwis is dol op… Lees meer

x Door verder te gaan met surfen, accepteer je het gebruik van cookies om bezoekersstatistieken te meten en om jou diensten en promoties aan te bieden die zijn afgestemd op jouw interessegebieden, en om content van sociale platforms in te schakelen inclusief het delen van buttons en uploaden van content. Meer info