Community-richtlijnen van Lexa

Lexa is een service bedoeld voor singles die op zoek zijn naar oprechte, serieuze mensen die klaar zijn voor een serieuze relatie.

We willen dat je het leuk hebt en een goede dating-ervaring beleeft. Daarom vragen we alle gebruikers om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun gedrag op ons platform en de manier waarop ze met andere members communiceren.

De gouden regel

De allerbelangrijkste regel op onze site/in onze app is:

Als je iets in het echt niet tegen een date zou zeggen of iets niet zou doen of laten zien, doe dat dan ook niet hier.

Dus voordat je een bericht stuurt, een vraag stelt of een foto uploadt: vraag jezelf eens af of je dit ook zou doen als je iemand in het echt zou ontmoeten. Als het antwoord ‘nee’ is, kun je het online beter ook niet doen.

De vier pijlers van online gedrag

We willen graag dat je als lid van onze community deze vier belangrijke principes volgt:

Wees aardig
Wees respectvol
Wees veilig
Wees oprecht

Bekijk de tips over hoe je je het beste kunt gedragen.

Wees aardig

Behandel mensen op Lexa ALTIJD zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Wees niet onbeleefd. Doe niet gemeen. Pest, intimideer, bespot of stalk andere members niet en val niemand lastig. Als iemand zegt dat hij of zij geen interesse heeft, laat hem of haar dan met rust. Als iemand je blokkeert, probeer dan niet om toch weer in contact te komen: zelfs als je van mening bent dat je niets fout hebt gedaan, is het beter om het te vergeten en verder te gaan.

Tips

Wees respectvol

Aan de basis van elke sterke relatie ligt wederzijds respect, en het is de moeite waard om dat respect vanaf het begin te laten zien.

Denk na over je profielfoto en gebruikersnaam voordat je iemand een eerste bericht stuurt. Kies een naam die een positieve eerste indruk achterlaat en een foto die ervoor zorgt dat de juiste persoon meer over je te weten wil komen. Als je naam, foto of bericht haatzaaiende of obscene onderdelen of trolling bevat, betekent dit niet alleen dat je waarschijnlijk geen dates zult krijgen: we verwijderen je account dan ook van onze site.

We zijn allemaal volwassenen. Singles mogen best flirterige of zelfs sexy berichten naar elkaar sturen. Maar alleen als de ander daar toestemming voor heeft gegeven. Stuur geen berichten met ongewenste seksuele voorstellen of expliciete seksuele inhoud, zeker niet aan het begin van het contact.

We accepteren ook geen berichten of content waarin illegale activiteiten voorkomen of waarin commerciële seksuele diensten, mensenhandel of opgedrongen seksuele handelingen worden gepromoot. Van gebruikers die deze regels breken, wordt het account verwijderd.

Tips

Wees veilig

De gouden regel voor veiligheid op Lexa is om altijd eerst aan je eigen veiligheid te denken. Communiceer alleen met mensen via de app of website van Lexa, deel niet te snel te veel informatie en geef nooit je adres, e-mailadres of telefoonnummer aan iemand die je niet volledig vertrouwt. Kijk ook uit voor mensen die je nog nooit hebt ontmoet en die je om geld vragen. Vergeet niet dat oplichters vaak erg overtuigend kunnen zijn. Laat je niet misleiden.
Dit is een datingsite, geen e-commercesite. Vraag een andere member nooit om persoonlijke informatie zoals wachtwoorden, een burgerservicenummer, financiële gegevens of een huis- of werkadres. Het is niet toegestaan om openbare of persoonlijke gegevens van een member te gebruiken voor zakelijk of commercieel gebruik of voor onwettige of misdadige doeleinden.

We accepteren alleen volwassenen als members. We verwijderen en verbannen alle accounts die worden beheerd door iemand die geen volwassene is. Als je een minderjarige tegenkomt, meld het account dan onmiddellijk voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van anderen.

Als je iemand tegenkomt bij wie je je ongemakkelijk voelt of die zich niet aan onze regels houdt, kun je deze persoon eenvoudig rapporteren. Klik daarvoor op ‘Deze persoon melden’ in het profiel. En als je nooit meer iets van deze persoon wilt horen, kun je hem of haar ook altijd blokkeren.

Tips

Laat alle interactie in het begin via de site lopen. Dat is voor jullie beide veiliger.
Zet mensen niet onder druk om persoonlijke gegevens te geven. Houd er rekening mee dat ze je niet kennen en je hen zo een ongemakkelijk gevoel kunt geven. Leer de ander eerst kennen: dan deelt hij of zij deze informatie wel wanneer hij of zij daar klaar voor is.

Klik hier voor een volledige lijst met onze tips over online veiligheid

Wees oprecht

Als je op zoek bent naar een onenightstand, een affaire of een geheim leven is Lexa daarvoor niet de juiste plek. Binnen onze community draait het om jezelf zijn, een bijzonder iemand vinden en dan hopelijk iets serieus opbouwen. Dus wees eerlijk vanaf het begin. Het spreekt voor zich dat we scammers, oplichters, fraudeurs en criminelen zullen weren en mogelijk aangeven bij de politie.

Promoot geen externe links, sites, pagina’s of commerciële boodschappen in je profiel of berichten. En gebruik geen afbeeldingen waar copyright op zit en die van iemand anders zijn, tenzij je hiervoor uitdrukkelijk toestemming hebt gekregen. Houd er rekening mee dat de verantwoordelijkheid voor het zonder toestemming gebruiken van afbeeldingen waar copyright op zit volledig bij jou, de gebruiker, ligt. Dit geldt ook voor alle andere content die je deelt.

Tips

Zorg dat alle informatie op je profiel naar waarheid is ingevuld, inclusief je leeftijd en lengte. Het is niet respectvol om hier niet vanaf het begin eerlijk over te zijn en je schendt hiermee ook onze algemene voorwaarden.
Gebruik alleen foto’s van jezelf en laat je gezicht duidelijk zien. Gebruik geen groepsfoto’s, mensen weten dan niet wie jij bent.
Gebruik geen memes of zware filters die je gezicht vervormen of verbergen. Mensen willen weten hoe jij eruitziet!

Wees jezelf, online en in het echte leven

We willen dat onze singles elkaar uiteindelijk gaan ontmoeten, tijdens een date of tijdens een van onze Lexa-events. En we willen ook dat je aardig, veilig, respectvol en oprecht blijft tijdens deze dates en in je relaties. Dat is gewoon de beste manier om je te gedragen.

Als je iemand via Lexa hebt ontmoet die zich niet correct gedraagt of bij wie je een ongemakkelijk gevoel hebt, dan horen we dat graag van je. Neem contact op met onze klantenservice, dan zullen we ons best doen om je te helpen.

Cyberpesten leidt tot niets. En zeker niet tot liefde.

Bij Lexa spreken we van cyberpesten wanneer iemand herhaaldelijk berichten stuurt naar dezelfde persoon, zonder dat de ander reageert.

Deze berichten kunnen de gevoelens en de waardigheid van de ander schaden door het herhaaldelijke karakter en door de inhoud ervan, als die beledigend, discriminerend en lasterlijk of ongewenst seksueel getint is.

Om dit soort gedrag tegen te gaan, moet iedereen zich aan onze regels houden:

Als je opdringerige berichten ontvangt of berichten waarbij je je ongemakkelijk voelt, kun je dit als volgt bij ons melden om onmiddellijk een eind te maken aan deze situatie:

De virtuele coach Lara helpt mee om vormen van cyberpesten te voorkomen en te detecteren. Ze grijpt in als er te veel berichten naar dezelfde persoon worden gestuurd zonder dat daarop wordt gereageerd. Lara helpt je om een einde te maken aan deze situatie.