Onder de rivieren is het altijd gezellig, maar helemaal diep in ’t zuiden, in Maastricht, daar loopt het pas over van gezelligheid en gemoedelijkheid. Een prachtige plek waar ontzettend veel te beleven is op het gebied van dating. Hier kun jij hele leuke mannen of vrouwen ontmoeten, en ook nog eens met een zachte g! Drink een speciaalbiertje, eet een stuk vlaai, of beleef iets spannends. In Maastricht kan het allemaal.

Naast de vele hotspots in Maastricht waar jij leuke nieuwe mensen kunt ontmoeten, kun je ook eens een kijkje nemen op een van de datingsites die Nederland te bieden heeft. Wil jij een ruime keuze hebben, kies dan voor een datingsite met een hoog bezoekersaantal. In Nederland is Lexa.nl de datingsite met de meeste bezoekers per maand en mag zich sinds 2012 de beste datingsite van ons land noemen. Dit zou dus weleens een goede keuze kunnen zijn.

Wil jij daten met iemand uit Maastricht? Geef dan op een van de datingsites aan dat jij op zoek bent naar iemand uit deze stad. Zo worden alleen alle inwoners van Maastricht aan jou getoond en kan jij met hun chatten en misschien wel daten bij een leuke hotspot in Maastricht. Omdat er ontelbaar veel leuke plekken in Maastricht te vinden zijn, hebben wij er een paar voor je uitgelicht. Check het lijstje hieronder voor dating hotspots!

Leuke ideeën voor dating in Maastricht

Wandelen

Nederland is natuurlijk zo plat als een dubbeltje. In het zuiden bevinden zich daarentegen talloze heuveltjes. Een van deze heuvels is de St. Pietersberg. De St. Pietersberg is een uniek natuurgebied waar je een hele gezellige date kunt beleven. Wandel langs de mergelgroeve, het oude fort, een prachtig hellingbos en bloemrijk grasland en geniet!

Pleintjes

Na een drukke wandel dag willen jij en jouw date natuurlijk even lekker tot rust komen op een van de mooie terrassen van Maastricht. Zo kunnen jullie daten op de markt, daten op het vrijthof en daten op het Onze-Lieve-Vrouweplein. Maastricht is vol van pleintjes! Jij en jouw date kunnen ook nog een show meepakken op het theater aan ’t vrijthof.

Musea

Wil jij na al dat online chatten een culturele date beleven? Dan ben je in Maastricht op de goede plek! Een van de leukste musea van de provincie Limburg bevindt zich namelijk in deze stad. Het Bonnefantenmuseum hangt vol met prachtige en interessante kunst waar je uren naar kunt kijken. Ziet u een apart ovaalvormig gebouw aan het water? Dan bent u op de juiste plek.

Underground

Ook onder de grond is het prima vertoeven in Maastricht. Heb je na het chatten zin gekregen in een date onder de grond? Dan kun je een spannende date beleven in de grotten van de St. Pietersberg en de Kazematten van Maastricht. Met elke stap die je afdaalt zet je een stap terug in de tijd!

Carnaval

Wil je graag feesten met jouw date? Dan mogen jij en jouw date het carnavalsseizoen zeker niet overslaan! Dit seizoen begint op elf november (11e van de 11e) en eindigt na de carnavalsweek. Alhoewel het net lijkt alsof de Maastrichtenaren niet van ophouden weten. Alaaf!

Succesverhalen Heb je elkaar ontmoet bij Lexa?
Vertel je verhaal.
Vertel nu

Hotspots voor dating in Maastricht

Drankje doen

De Bourgondiërs van het zuiden houden nogal van een hapje en een drankje! Het is dus bijna altijd een goed idee om samen met jouw date aan de bar te hangen en een lekker Maastrichts biertje te nuttigen bij bruin café Kaffee de Kouts of cocktailbar Rablas in de buurt van het Vrijthof. Geen zin in bier? Dating is nog nooit zo leuk geweest tijdens een wijnproeverij in een van de wijnkelders van Maastricht! Bezoek bijvoorbeeld de gewelvenkelder van Le Bon Vivant of de hippe kelder van Wienkontor R55.

Vlaai

Als we het hebben over de bourgondische levensstijl, mogen we de lekkere Limburgse vlaaien natuurlijk ook niet vergeten. Heb jij van al dat chatten honger gekregen? Neem jouw date dan mee naar de Bisschopsmolen in het centrum van Maastricht. Hier kun je je namelijk geheel je eigen vlaai bakken! Om de date nog smakelijker te maken, kun je ook een workshop volgen om de fijne kneepjes van het vak te leren. Enjoy!

Historie

In het Zuiden van het land kun je de prachtige kerken niet wegdenken. Een bezoekje aan een van de vele kerken en basilieken zal dus zeker niet tegenvallen. Voor een interessante culturele date kun je bijvoorbeeld de Sint-Servaasbasiliek of de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek bezoeken. Wil je een kijkje nemen in het middeleeuwse verleden van Maastricht? Bezoek dan de oudste bewaard gebleven stadspoort van Nederland: de Helpoort. Klim boven op de muren en aanschouw het prachtige uitzicht over de stad.

Zoek en reserveer gemakkelijk een plek voor je volgende date!
Plaats
Keuken
Gemiddelde prijs
15 €
60 €
Meer laden