Uit elkaar gaan3 minuten

Zijn ex is nogal opdringerig: hoe kom je er vanaf?

Laura, 22/03/2019
Zijn ex is nogal opdringerig: hoe kom je er vanaf?

Je bent volledig in de wolken met je nieuwe liefde en er lijkt geen vuiltje aan de lucht. Het enige nadeel is dat zijn ex maar rond blijft hangen en altijd in de buurt is en niet van ophouden weet. En daar maak je je wel een beetje zorgen om. Ons advies!

Het verleden versus het heden Telefoontjes, chatberichten en e-mails : zijn ex is kapot van de breuk en komt er maar niet overheen. Dat hij een nieuwe relatie heeft kan ze al helemaal niet aan. Met als resultaat dat ze maar blijft proberen hem terug te winnen. Ze wacht op hem als hij uit werk komt en blijft bellen om hem onder druk te zetten en hem te overtuigen haar een tweede kans te geven. Voor jou is dit ook een nare tijd, want hier word je onzeker van! En hij zal haar ook nog eens proberen te beschermen en zeggen dat ze wel bijdraait en dat ze nu nog een gebroken hart heeft, dus dat het niet gek is dat ze verdrietig is. ‘Het gaat wel over’, zegt hij. Jij weet dat ze waarschijnlijk nooit los gaat laten en dat jij haar rivale nummer 1 bent. Er kan er maar 1 overblijven, dus wordt het mogelijk een harde strijd. Uiteraard is het de bedoeling dat jij de winnares wordt, zij heeft haar kans gehad. Opgestaan, plaatsje vergaan.

This is war Om haar los te weken – of liever gezegd rukken – van jouw vriend, zijn er meerdere manieren, van agressief tot iets ‘liever’. De eerste optie is het rechtstreeks tegen haar zeggen. Jij bent nu met hem, hij wil met jou zijn en je bent niet van plan te wijken en deze kans te laten schieten. Dit kán werken, maar er is geen garantie. Een andere manier is het laten varen. Als jij vertrouwen hebt in je relatie, dan moet je een dikke huid hebben en hier tegen kunnen. Bedenk dat het eigenlijk vooral heel verdrietig voor haar is, al die afwijzingen die ze te verduren krijgt en dan ook nog de dag te verduren krijgen waarop ze écht zal begrijpen dat het voorbij is. Case closed. Of, als je het echt slim wilt spelen (maar misschien een beetje vals en misschien moet je je hier niet toe willen verlagen): regel iemand die haar gaat versieren en afleiden. Net zo lang tot ze niet meer met jouw lief bezig is..

Twee kanten Blijf ook helder nadenken over het aandeel dat jouw vriend hierin kan hebben. Misschien is hij niet duidelijk genoeg geweest tegen haar over zijn gevoelens en bedoelingen. Misschien omdat hij haar wil sparen en geen extra verdriet wil doen. Maar dit kan voor haar dus voelen alsof er nog iets te redden valt en dát is dan ook exact wat ze probeert te doen. Probeer dus in de allereerste plaats echt vast te stellen dat je nieuwe partner daadwerkelijk een dikke punt achter hun relatie heeft gezet, zonder haar nog hoop te laten hebben op verzoening. Misschien heeft hij in een eerder stadium van hun break wel eens gezegd dat het ‘wellicht in de toekomst nog goed kan komen’ of dat het ‘voorlopig even niet kan’. Woorden waardoor zij niet geheel onterecht het idee kan hebben dat het weer goed kan komen. Dan is het dus vooral aan hem om haar duidelijk te maken dat het écht voorbij is en dat hij écht van jou houdt nu.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven