Tips voor online daten5 minuten

what (not) to do?

what (not) to do?

Foto’s op datingsites: wat zijn goede en wat zijn slechte foto’s?
Al roepen we allemaal dat het om het innerlijk gaat, het uiterlijk heeft een fundamentele rol als je iemand ontmoet, zeker op internet. Kijk maar hoe je zelf door de singles bladert: als de foto je totaal niet aanstaat, dan scroll je vrolijk verder. De keuze voor je profielfoto is dus van cruciaal belang. Wat zijn nou goede ideeën en ideeën die je beter achterwege kunt laten? Lees verder!

Goed idee: vakantiefoto’s
Op het strand, met vrienden, mojito in je hand, een lekker kleurtje en een vrolijke glimlach. Een vakantiefoto is top! Een happy face van iemand die van het leven aan het genieten is. Wie wil jou nou níet ontmoeten?

Geen goed idee: de ‘gevangenisfoto’
Tegenhanger van de vakantiefoto is de begrafenis- of gevangenisfoto. Niemand zal je profiel bekijken als je sip of verdrietig kijkt op je eerste foto (die tegelijk je eerste indruk is!). Een strenge pasfoto of eentje met een doodse uitdrukking – oftewel zonder uitdrukking –  is het ook niet. Dus kijk niet druilerig, streng of serieus, want daarmee jaag je iedereen bij je profiel weg.

Goed idee: de grappige foto
Het is ook weer niet nodig om volledig gestyled, perfect en tot in de puntjes kloppend op de kiek te staan. Een foto waarop je juist een tikkeltje debiel doet en een gekke bek trekt, wordt namelijk vaak als grappig gezien en wekt interesse! Een heel album vol dat soort foto’s is teveel van het goede, maar als je in een foto kunt laten zien dat je humor hebt, werkt dit vaak goed voor je!

Slecht idee: de ordinaire foto
Vooral een tip voor dames, alhoewel mannen er soms ook wat van kunnen.. Als je hoopt een serieus persoon te ontmoeten die jou voor langer dan 1 nacht interessant vindt, zorg er dan voor dat je er ook zo uitziet. Een te weinig bedekkende outfit, een te sexy blik of wulpse poses helpen daar niet bij. Houd het een beetje sjiek. Dit maakt je veel aantrekkelijker dan gelijk alles te laten zien en (letterlijk) bloot te geven. Mannen: ook voor jullie geldt dat het niet per se aanlokkelijk is als je halfnaakt op een foto staat te poseren. Behalve als je op zoek bent naar liefde voor een nacht.

Goed idee: de sjieke, feestelijke foto
Heb je je onlangs mooi aangekleed voor een bruiloft en heb je daar een goede foto van? Zeker plaatsen! In een gala- of cocktailjurkje of in een mooi pak sta je ontzettend te stralen en laat je gelijk zien dat je ook heel stijlvol gekleed kunt zijn! Als je jezelf wilt verkopen, zet je jezelf natuurlijk niet in je joggingbroek op foto. Dat ziet hij/ zij vanzelf wel als het iets wordt!
 

Slecht idee: de nepfoto
Grote misstap: kiezen voor een foto van iemand anders. Je beste vriendin, je knappe zus, je mollige nicht die 10 jaar jonger is dan jij of een BN’er of andere ster. Ten eerste is het natuurlijk schending van de privacy van die andere persoon, maar daarnaast: wat heb je er aan om een leugen op te hangen? Als je eenmaal zou afspreken dan komt de ander er toch achter. Plus daarbij: jij bent ook leuk en goed, dus geloof in jezelf. Anders kun je ook geen anderen gelukkig maken.

Goed idee: de foto au naturel
Naturel is niet hetzelfde als slordig of slonzig. Maar deze mag wel zonder make-up en alledaags zijn. Spontaan, fris fruitig en gewoon leuk zoals je bent! Dus houd die foto van jezelf in joggingpak tijdens die worst hair day ever maar gewoon voor je eigen archief.

Slecht idee : de geposeerde modellenfoto
Een geposeerde foto is misschien nog wel erger. Modellenblikken, te geposeerde en geforceerde houdingen die allesbehalve natuurlijk zijn: doe het niet. Laat jezelf zien zoals je bent. Niet zoals je zou willen zijn of hoe je jezelf kunt maken. Als het goed is moet de ander je vooral ook in je dagelijkse setting leuk vinden! Onthoud ook vooral dat veel mannen hun vrouw het mooist vinden als ze puur natuur zijn of, nog ongelooflijker, ’s morgens als je net je ogen open doet..

Goed idee: de originele foto
Heel leuk en maakt direct nieuwsgierig: jezelf als een Andy Warhol schilderij of met een ander grappig effect. Er zijn talloze apps voor smartphones om zelf geinige foto’s te maken of waarmee je een filter gebruikt op een bestaande foto die meteen in het oog springt. Jezelf op een billboard of op de voorkant van een magazine bijvoorbeeld of jezelf als een filmster van vroeger, opties te over!

Slecht idee: helemaal geen foto
En tot slot, de grootste fout: geen enkele foto plaatsen! Een profiel zonder foto is niet aantrekkelijk. De kans dat iemand contact met je wil leggen wordt daardoor minimaal. En je kunt je afvragen of je dan, in het geval iemand wél contact opneemt, serieus in jou geïnteresseerd is of gewoon op zoek is naar zomaar iemand. Als je een geweldig interessante profieltekst hebt kan dat natuurlijk ook mensen naar je profiel leiden, maar toch, ook jíj kijkt toch liever naar een profiel met foto?

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven