Valentijnsdag3 minuten

Valentijnhorror: tien survivaltechnieken voor singles

Laura, 22/03/2019
Valentijnhorror: tien survivaltechnieken voor singles

Stelletjes vieren vol overtuiging Valentijnsdag. Ze geven elkaar cadeautjes, gaan romantisch uiteten of pakken een filmpje en genieten van elkaars gezelschap. Ondertussen lacht de bloemenindustrie zich weer in zijn vuistjes. Geen wonder als je bedenkt dat Valentijnsdag door de bloemenindustrie in het leven is geroepen en bloemisten in deze periode een gouden tijd tegemoet gaan. Eigenlijk kan je daar als single alleen maar om lachen!
Maar dan is  het weer 14 februari en ziet de wereld er plotseling anders uit. Daar waar iedereen wordt overspoeld met aandacht sta jij als single met lege handen. Niet getreurd, wij geven je tips om dit jaar ook als single een leuke Valentijnsdag te hebben.

1.    Ga de stad in
Het single-leven biedt vele voordelen. Eén daarvan is de keuzevrijheid voor een potentële  partner. Valentijn is het moment om je onder de mensen te begeven en je te mengen onder de vele andere singles, met wie je heerlijk kunt afgeven op de liefde.

2. Laat je verwennen
Valentijnsdag is de perfecte periode om lekker aan jezelf te denken. Om iets leuks te doen heb je immers geen partner nodig. Laat het dagelijks leven achter je en ga met een vriend en/of vriendin  naar de sauna of neem een massage. Het is gezellig en bovendien geeft het de nodige ontspanning.

3. Verras jezelf
Jij weet zelf het beste wat je leuk vindt. Verras jezelf dus met het cadeau dat je altijd al wilde hebben. En het mooiste is nog: je hoeft het niet eens in te pakken!

4. Pluk de dag
Moeite om je bed uit te komen? Geen probleem, geniet er juist van! Een partner is in dit geval alleen maar lastig: die gaat klagen over de vuile vaat, een stoffige kamer of de vuile was. Nee, laat de anderen maar dealen met dit probleem, jij blijft lekker in je bed liggen zolang als je wilt!

5. Kijk een filmpje
Geef toe: een bezoek aan de bioscoop is niet aan te raden op Valentijnsdag. De ene na de andere romantische film wordt hier gedraaid. Het is in deze tijd veel beter om vanaf de bank een film te kijken. Het voordeel is dat je als single zelf je film mag uitzoeken en dus te maken hebt met partner die per se een typische mannen- of vrouwenfilm wilt zien.

6. Volle kracht vooruit!
In plaats van te zwelgen in zelfmedelijden op Valentijnsdag, moet je juist gebruik maken van je vrije tijd en bergen werk verzetten. Je huis een schoonmaakbeurt geven of eindelijk eens een keer je administratie op orde brengen. Wie heeft er hier zelfmedelijden?

7. Verbrand de foto’s en spullen van je ex
Doe zoals Jennifer Aniston en haar ‘friends’: die meiden verzetten zich tegen Valentijnsdag door hun herinneringen aan (vervelende) exen te verbranden.

8. Geef een feestje
Ben je het zat om alleen maar romantisch schuifelende stelletjes op de dansvloer te zien? Creëer thuis een eigen dansvloer en nodig je al single vrienden uit om een gezellig feestje te bouwen, zonder geconfronteerd te worden met zoenende koppeltjes.

9. Gewoon negeren
De periode rond Valentijnsdag is moeilijk te missen, maar één dag per jaar moet het je vast wel lukken om oogkleppen op te zetten. Andere optie: blijf lekker thuis, zet je muts of zonnebril op en negeer die ene dag in het jaar!

10. Heb geen verwachtingen
Daar waar anderen heimelijk op een Valentijnskaart zitten te wachten en in een hevige depressie raken als de verwachte rode envelop niet op de deurmat valt, blijf jij rustig en doet het je niks als je postbode jouw huis voorbij loopt. Als je niets verwacht, kun je ook niet teleurgesteld raken!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven