Tips2 minuten

Bericht uitpluizen: ‘Sorry, ik heb het erg druk’

Ilkka, 26/08/2019
Bericht uitpluizen: 'Sorry, ik heb het erg druk'

Het is maandagochtend 10 uur. Anna heeft afgelopen vrijdag een leuke date gehad met een erg leuke man, Wouter. Ze heeft nog steeds niks van hem gehoord, dus ze besluit toch maar zelf een bericht te sturen. Ze denkt er lang over na, maar kiest uiteindelijk voor een korte en duidelijke « ‘Ik vond het erg gezellig!’ ». Woensdagmiddag krijgt ze dan eindelijk antwoord van Wouter: « ‘Ja, het was erg leuk. Sorry, ik heb het erg druk. Hoop dat je week goed is!’ ». Wat moet Anna hier nou weer mee? Komt er nog een tweede date?

Sorry, ik heb het erg druk..

Wouter heeft een drukke baan, dat heeft hij verteld. Misschien heeft hij al die dagen erg hard doorgewerkt en heeft hij er gewoonweg niet maar aan gedacht. Misschien is er iets in zijn privéleven gebeurd, waar hij niet met Anna over wilt praten. Maar goed, ze heeft 3(!) dagen gewacht met het sturen van een berichtje. Er is wel erg veel tijd overheen gegaan. Er zat zelfs een weekend tussen! Vervolgens duurt het weer 2 dagen voordat hij een antwoord op haar sms’je stuurt.. Waar kan hij zo druk mee zijn geweest dat zelfs een kort berichtje too much was?

« ‘Sorry, ik heb het erg druk’ » is vaak geen goed teken. Als jouw date ook een leuke avond heeft gehad en hierdoor geïnteresseerd is in jou, laat hij of zij dit waarschijnlijk zo snel mogelijk weten, ongeacht de drukte in zijn of haar leven. Een sms’je sturen kost immers vaak niet meer dan een minuut. Het feit dat jouw date zo lang op zich laat wachten, betekent dat hij of zij er nog maar weinig aan gedacht heeft. Je staat blijkbaar niet erg hoog in de prioriteitenlijst..

En nu?

Jammer, maar helaas. Een uitzondering op de regel is dat jij na dit sms’je nog een aantal berichtjes ontvangt, waaruit blijkt dat je date wel interesse heeft en dat hij of zij echt geen tijd had.. Als dit niet het geval is, laat het gaan. Ook heb je nog zo genoten van jullie avond uit, hij of zij heeft laten blijken dat het niet wederzijds was. Schroom niet om nog iets terug te sturen, hou de eer aan jezelf. Er zwemmen nog meer vissen in de zee!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven