Na een aantal weken daten, nodigt Bernard jou uit voor een feestje van een van zijn vrienden. Dit is dé kans om jullie fling tot een hoger level te brengen! Vrienden ontmoeten is niet niks. Hij vindt jou blijkbaar zo leuk dat hij jou wil voorstellen aan zijn vrienden. Bernard zegt dat jij gerust een vriendinnetje mee mag nemen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Jouw besluit valt al gauw op Lisa: single, grappig en altijd in voor een feestje.

De avond zelf verloopt zonder tegenslagen. Zijn vrienden zijn gezellig, Lisa lijkt het naar haar zin te hebben en jij voelt je volledig op je gemak. Totdat jij de morning after een sms’je van Bernard ontvangt: « Wat een topavond! Thanks dat je gekomen bent. Oh en trouwens, je vriendin is erg leuk! »

??!!@@??!!!

Sorry?

‘Leuk’? Zij is jouw BFF sinds de brugklas, natuurlijk is Lisa LEUK! Alsof jij je zou omringen met oninteressante vrienden.. Maar waar doelt hij op? Vindt hij haar ‘leuk-leuk’? Heeft hij de hele avond naar Lisa gekeken en stiekeme fantasietjes over haar gehad? Is er een overduidelijke vonk geweest waar jij niks van gemerkt hebt? Probeert hij jou nu te vertellen dat hij gelukkiger met haar zou zijn dan met jou? Jij verbeeldt je direct het worst-case scenario: huppelend door een bloemenveld, trouwen op het strand en zij leefden nog lang en gelukkig. Oké, STOP.

De Joker: u mag iemand bellen

Om jouw waanbeelden zo snel mogelijk te laten eindigen, moet jij met een vriendin bellen. Het is beter om in dit geval niet voor Lisa te kiezen en wel om de volgende redenen: 1. jij bent van slag, 2. zij is niet objectief en 3. het is een klein beetje gênant. Jij kiest dus voor Anne, de lieve, trouwe hond die altijd voor jou klaarstaat.

Nadat jij bent uitgeraasd is aan haar de zware taak om deze gedachtes zo snel mogelijk uit jouw hoofd te praten. Zij probeert jou in te laten zien hoe chill het is dat Bernard jouw vrienden aardig vindt (‘Hoe irritant was het geweest als hij haar NIET leuk hard gevonden?’). Misschien wilde hij jou alleen maar geruststellen met het berichtje en is er geen enkele reden om aan te nemen dat hij smoorverliefd op haar is.

Om elk misverstand uit de weg te ruimen, is het verstandig om deze hele toestand met Bernard zelf te bespreken. Mét een goede dosis humor, een jaloerse heks is niet bepaald aantrekkelijk! Als hij totaal geen bijbedoelingen had, zal hij jouw zorgen niet begrijpen en kunnen jullie de hele situatie laten zoals het is (en kan jij je gaan schamen in een hoekje voor jouw onnodige, bezorgde breinspinsels). Als hij echter wel bepaalde intenties had met zijn berichtje, dan weet je tenminste direct dat jij per ongeluk een loser aan de haak hebt geslagen. Next, please!