Zelfvertrouwen4 minuten

Single ladies met lef

Single ladies met lef

De zomer is niet zoals de rest van het jaar. De zomer is hét seizoen voor singles. Voor single ladies liggen de extra kansen helemaal voor het oprapen. Als je tenminste durft!

Waarom zou je überhaupt de eerste stap willen zetten?
Ten eerste natuurlijk, omdat je daarmee je eigen kansen vergroot. Als je weet wat je wilt: ga er op af! Vrouwen die wachten tot de mannen op haar af komen zijn er al genoeg! Nog een aantal punten waarom het de moeite loont om het initiatief te nemen:
–    Als je zelf op een man durft af te stappen, dan getuigt dat van lef!
–    Hij zal je dankbaar zijn. Je voorkomt namelijk dat hij, zoals waarschijnlijk meestal het geval is, de eerste stap moet zetten.
–    Daarnaast zal hij sowieso blij van je worden. Door hem aan te spreken (of schrijven, in het geval van contact via een datingsite) krijgt hij een kleine opsteker. Altijd leuk om te horen als iemand je interessant vindt!
–    De man van tegenwoordig zal het geen probleem vinden als een vrouw de touwtjes in handen neemt. Het is goed mogelijk dat het hem zelfs verrast en nieuwsgierig maakt naar meer.

Waarom vooral in de zomer?
Het antwoord ligt natuurlijk voor de hand. De meeste mensen zitten in een andere flow en hebben het vakantiegevoel in hun bol. Zon, vrije tijd en een iets relaxter ritme maken de zomer het seizoen van genot, plezier, ontspanning en zich ‘vrij voelen’. Singles staan over het algemeen meer open voor ontmoetingen, plus daarbij: je vindt ze overal nu ze niet meer op de bank blijven zitten.

Zo’n eerste stap: hoe doe ik dat?
Er zijn natuurlijk 1001 manieren, maar met twee type benaderingen:
 

De directe benadering:
Wind er geen doekjes om, maar ga recht op je doel af. Bijna zoals mannen dit vaker aanpakken. Vraag of hij iets wil drinken, geef hem je nummer, wees vooral duidelijk dat je interesse hebt in de man. Best spannend en nooit zonder risico, maar wel duidelijk. Én met snel resultaat, want je bent er snel achter of het wederzijds is.

De indirecte benadering:
Een stuk minder risico, maar ‘te’ subtiele hints zijn nog wel eens te raadselachtig voor mannen. “Weet jij misschien hoe laat het is?” is voor jou misschien wel een hele stap en misschien hoop je dat hij de hint tussen je regels door oppakt, maar de kans dat hij niet doorheeft waar je op uit bent, is vrij groot.
Welke van de twee het beste bij je past is persoonlijk. Probeer en voel zelf wat je goed af gaat. Lef is in ieder geval het keyword en de zomer het toneel!  

Zomerse inspiratie
Een paar suggesties om je te inspireren:
Op het strand– vraag of je zijn krant mag lenen en als je ‘m terug brengt, heb je natuurlijk talloze onderwerpen om aan te halen. Het boek dat hij leest is ook een prima aanknopingspunt.
Op het terras– vraag of je bij hem aan mag schuiven, of hij een tip heeft voor een leuk tentje om te eten of hoe die lekkere cocktail van hem heet. Genoeg eenvoudige redenen om een praatje aan te gaan.
Op jouw datingsite– wees bijdehand en zeg gewoon dat het je leuk lijkt om samen de stad en de toeristen te ontvluchten of ze juist urenlang te bekijken en bekritiseren. Stuur hem een bericht  met het begin van een zomers verhaal dat hij mag afmaken. Of vraag aan jouw favoriete singles waar zij in de zomer uithangen zodat je daar ook eens rond kunt komen kijken.  
Genoeg te bedenken om van de zomer een heerlijke tijd te maken!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven