Tips voor online daten4 minuten

Online daten: de eeuwige vooroordelen..

Online daten: de eeuwige vooroordelen..

5 misvattingen over online daten
Berichtgeving en cijfers laten zien dat online daten inmiddels de gewoonste zaak van de wereld is. ‘Internet-baby’s’ en ‘Cyber-huwelijken’ zijn heel normaal en elkaar via een datingsite ontmoeten is allang niet meer raar of voor freaks. Tóch zijn er nog genoeg vooroordelen. De 5 grootste mythes op een rijtje.

‘Alles draait om sex en one-night stands’
Datingsites zijn simpelweg de beste plekken om one-night stands en spannende dates op te duiken. Van liefde of relaties is geen sprake.
Maar niets is minder waar! In tegenstelling tot dit type vooroordeel zoeken de meeste mensen op een datingsite juist géén one-night stands, maar echte liefde. Het alledaagse leven zorgt ervoor dat ze geen tijd hebben of ze ontmoeten niet veel nieuwe mensen. Misschien door een carrière of gewoon omdat ze niet van uitgaan houden, is echt op jacht gaan en dates hebben lastiger voor velen. Internet is de manier om op geluk aan te sturen en het lot in eigen hand te nemen. Een groeiend aantal stellen heeft elkaar ontmoet via het web.

‘Leuke mensen vind je niet op Internet’
Nog een cliché: mensen die op een datingsite staan zijn sowieso raar, antisociaal, verlegen, complex, lelijk en hebben iets te verbergen. ‘Normale’ mensen zoeken hun liefde in het echte leven en pas als je daarin mislukt ga je op een datingsite kijken.
Weer één die niet klopt. Internet is tijdsbesparing. Niet alleen om er te shoppen, informatie op te zoeken, geld over te maken en wat nog meer. Ware liefde of gewoon leuke mensen om mee te daten of vriendschappen mee op te bouwen vind je hier nou eenmaal ook sneller. Elke leeftijd, man of vrouw, ongeacht werk, studieniveau, voorkeuren of wensen: zolang het doel hetzelfde is, kan internet hen bij elkaar brengen. En op een datingsite gaat dat nou eenmaal sneller.

‘Het zal nooit werken’
Ok, stel.. je bent op een datingsite en je wordt verliefd. Maar dat gaat nooit werken… Het is namelijk gedoemd om te mislukken..
Maar internet is alleen maar het middel om iemand te vinden en contact op te nemen om elkaar te ontmoeten. Wat er daarna in een relatie gebeurt, kan niet aan een datingsite of aan internet in het algemeen worden toegeschreven! Internet brengt de mogelijkheid om elkaar te vinden, daarna kan het goed of fout gaan. Net als in het echte leven….

‘Het is te gevaarlijk’
Pas op voor het grote boze internet…. Als je iemand online ontmoet weet je nooit wat dat voor persoon is en waar diegene allemaal mee bezig is.
Dat is waar. Maar dat is in ‘het echte leven’ minstens even waar. Als je iemand één keer ziet en diegene nodigt je uit voor een drankje, een bioscoopje of andere date, dan heb je ook geen flauw idee wie die persoon is. Voorzichtigheid is in alle gevallen bittere noodzaak, of het nou online of offline is.

‘Één grote leugen’
Leeftijd, identiteit, foto’s op het internet: het is allemaal gelogen. Mensen zijn niet echt en al die profielen zijn nep en bedoeld om mensen naar die sites te lokken.
Het is onmogelijk te stellen dat elk profiel waarheid is en er nooit een profiel van Brad Pitt voorbij komt (die hoogst vermoedelijk niet van Brad zelf is). Maar, en daar gaan we weer, in real life zijn er ook mensen met slechte bedoelingen én er zijn oprechte mensen! Het is aan onszelf om te leren ontdekken wat goed is en wat fout. Of beter gezegd: wie goed is en betrouwbaar en wie niet. Datingsites zelf doen er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren en als iemand in jouw ogen onbetrouwbaar is, dan kun je dit aangeven en wordt dit kritisch bekeken en behandeld.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven