Vriend- of vriendinlief houdt niet van Valentijnsdag: wat nu?
Het feest van de liefde staat voor de deur, nog maar een paar nachten te gaan. Maar.. je geliefde houdt niet van Valentijnsdag. Dus kun je bloemen, kado’s en champagne gewoon voorbij lopen in de supermarkt? Of ben je zelf wel fan, hoe kun je de zaak dan een beetje op gang helpen?

Kijk uit voor de instinker
Zorg dat je heel zeker weet dat hij of zij wel écht een pesthekel aan valentijn heeft. Het kan ook een stiekeme dekmantel zijn, of grootspraak. En waardoor je op de dag zelf opeens wordt uitgemaakt voor onattent en ongeïnteresseerd uitgemaakt, als je zonder roos, kaart of restaurantreservering bij hem of haar aan komt zetten.
Ondanks dat jij dan kunt schermen met het feit dat hij/ zij toch wel 15 keer geroepen heeft dat hij/ zij er niet van houdt, kom je daar niet altijd mee weg. Een kleine instinker die mogelijk iets vaker uit de mond van een vrouw kan komen dan van een man. Het is maar een tip, maar 9 op de 10 mensen vindt het toch leuk en belangrijk om een beetje extra aandacht te krijgen, hoe hard ze ook schreeuwen het stom te vinden.

Valentijnsdag andere stijl
Goed, jouw lief koestert een grondige haat tegen Cupido en op 14 februari sluit hij/ zij zich het liefst op om maar niets mee te hoeven krijgen van alle klefheid op straat, de stelletjes die elkaar schaamteloos opeten en de winkelruiten die vol liggen met roze, rood en ander mierzoet geneuzel.
Het beste idee van de dag is om daar vooral aan toe te geven: breng deze dag op een andere, maar zeker gepaste wijze door.. in bed. Het is toch koud, dus een betere plek is bijna ondenkbaar. Ga op 14 februari bij hem/haar op bezoek (laat rozen, chocolade en papieren hartjes vooral thuis) en neem een dekbed en twee kussens mee en verzorg een Valentijnsdag ‘andere stijl’. Een Valentijnsdag die niets te maken heeft met de commercie, stille aanbidders of zoetsappige ellende. Jullie eigen (anti-)Valentijnsdag!

Origineel dagje
Haat hij/zij Valentijnsdag? En ben jij er juist helemaal weg van? In de liefde doe je soms iets voor een ander en kun je ook wel eens iets van elkaar vragen.
Ongeacht de reden dat iemand Valentijnsdag haat, kun je hem/ haar gewoon zeggen dat jij het wél leuk vindt om jullie verliefdheid te vieren. Je hoeft niet te vragen of hij/ zij je wil verrassen met een diner met kaarslicht, maar samen iets leuks en origineels bedenken en doen kun je prima voorstellen!
Samen naar het theater, dagje spa, picknicken voor de open haard. Als jij het graag wilt en hij/ zij echt voor je gaat, dan zal hij/ zij jou dat ook gunnen. Misschien dat je de ander zelfs wel kunt leren genieten van deze dag en hij/ zij volgend jaar zelf met een leuk voorstel komt!

Hij (zij) houdt niet van Valentijnsdag: wat moet ik doen?
Het beroemde feest van de liefde komt steeds dichterbij. Maar: je geliefde houdt niet van Valentijnsdag. En nu? Kun je de bloemen, cadeaus en champagne wel vergeten? Of kun je de zaak een beetje forceren?