Tips3 minuten

Mannen, weg met die slechte gewoontes in 2012!

Mannen, weg met die slechte gewoontes in 2012!

6 goede voornemens voor mannen: gegarandeerd meer date- of relatieplezier!
Mannen (maar vrouwen zeker ook) vinden het vaak moeilijk om hun slechte gewoontes te veranderen. Rond de jaarwisseling is een mooi moment om in ieder geval een poging te wagen en goede voornemens te maken..

‘In 2012 zal ik stoppen met vooral/ alleen over mezelf praten’
Veel mannen hebben een redelijk aanwezig ego en overschatten zichzelf (of verbloemen het feit dat dit niet zo is, door te doen alsof). Ze vinden zichzelf de knapste en beste en kunnen daar soms net een tikkie teveel mee te koop lopen. Met als gevolg dat vrouwen zich daar juist aan irriteren en ze allesbehalve interessant vinden. Een goede luisteraar valt bij vrouwen beter in de smaak. Praatjes kun je prima gebruiken bij je vrienden, maar vrouwen regel je er nauwelijks mee.
 

‘In 2012 zal ik een gentleman zijn’
Het is dan wel 2012, maar daardoor ben je juist een zeldzame held als jij tussen alle metromannen en mee-geëvolueerde mannen opeens de enige gentleman bent! Houd eens een deur open, neem een bloemetje mee en strooi met complimentjes. Ouderwetse verleiding mag weer. Of nog steeds eigenlijk. Want haar eigen boodschappen tillen en vuilnis buiten zetten kunnen ze inmiddels wel.

‘In 2012 ga ik goed voor mezelf zorgen’
Klinkt best vanzelfsprekend, vrouwen houden van mannen die goed voor zichzelf zorgen. Minder vanzelfsprekend is dat ze het ook echt doen. Dus mannen: let net als de vrouwen ook een beetje op de lijn, varieer met (gezonde) voeding, doe aan sport. Dit alles is goed voor jezelf, maar ook prettig voor de ander.

‘In 2012 zal ik meer mee helpen’
Tel daar ‘In 2012 zal ik mijn kleren niet meer rond laten slingeren’, ‘In 2012 zal ik helpen met de was’ en ‘In 2012 zal ik de afwas doen’ en andere moeilijke beloftes bij op en het komt helemaal goed. Hoe hardnekkiger je gewoonte, hoe groter de uitdaging! Reken af met de gewoontes die je dategeluk in de weg kunnen staan en je relatie kunnen overschaduwen. Remember: als je het bed met je vrouw wilt delen, dan deel je ook het huishouden met haar!

‘In 2012 zal ik voor haar zorgen’
‘Voor haar zorgen’ in de breedste zin. Dus laat haar ook haar eigen ding doen (en zij jou ook), 1 keer per week voor jezelf koken als zij bij vriendinnen is, is geen probleem. 1x per week voor haar koken ook niet! Hoeft geen sterrenmaaltijd te zijn, maar niets heerlijker dan dat er voor jou gekookt wordt toch? En dat geldt óók voor haar!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven