Tips voor online daten2 minuten

Leer jezelf beter kennen op een datingsite

Leer jezelf beter kennen op een datingsite

Een datingsite is een hele goede gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en wellicht de liefde van je leven te vinden. Bijvoorbeeld bij Lexa.nl heb je de keuze uit ruim 1.9 miljoen members. Op een datingsite leer je snel anderen mensen kennen, maar dat niet alleen! Ook krijg je de kans veel over jezelf te leren. Hoe? Lees hieronder snel onze tips.

Je persoonlijkheid
Voordat je met andere members in contact komt, vul je eerst een profiel in. Je profiel is je visitekaartje en daarin stel jij jezelf voor. Door je profiel zo precies mogelijk in te vullen, leer je ook spelenderwijs een heleboel over jezelf. Misschien zelfs meer dan je zou denken. Dit is een goede gelegenheid om zelf ook eens goed na te denken over je eigen verwachtingen en wat je nu echt in iemand zoekt. Profiteer ervan!

Jezelf ontdekken via anderen
Op een datingsite kun je dus ook meer over jezelf te weten komen en dat is slechts de eerste stap. Zodra je profiel ingevuld is, kun je uitgebreid kennis gaan maken met andere leuke singles. Al chattend, ontdekt je ineens dat je helemaal niet zo verlegen en onhandig bent. Eigenlijk ben je veel innemender en grappiger dan je dacht.

De waarheid
Het is belangrijk om tijdens het daten op een datingsite een aantal regels te respecteren. De eerste regel is: wees eerlijk. Je anders voordoen zowel in je profiel als tijdens je gesprekken is niet verstandig. Het is bijvoorbeeld niet nodig om te beweren dat je de zwarte band karate hebt om indruk te maken. Stel dat tijdens een eerste date uitkomt dat je helemaal geen karate beoefent, hoe serieus word je dan nog genomen door degene die tegenover je zit?
Een datingsite biedt je dus niet alleen de mogelijkheid om een leuke date, vriendschap of wellicht de liefde van je leven te vinden, maar is ook een uitstekend middel om jezelf beter te leren kennen. Het is aan jou.
Succes.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven