Tips4 minuten

10 handvatten om je date in goede banen te leiden

Laura, 22/03/2019
10 handvatten om je date in goede banen te leiden

Elke date is spannend en hoe het precies zal uitpakken weet je nooit. Of er een klik is, is meestal het werk van de natuur en niet te sturen. Maar tips om het een en ander te beïnvloeden in de drie date-fases (voor, tijdens en na afloop) vind je hier!

Vóór je date
Een goede voorbereiding is ook bij daten het halve werk.
1.    Kies voor een gezellige, maar niet te drukke gelegenheid. Als het goed is, wil je met elkaar kunnen praten en dat is lastig als er teveel herrie is, maar een te stille ruimte helpt ook niet. Te dure restaurants kun je ook beter laten. Ongemakkelijke situaties over de rekening of als je date zich schuldig voelt (in het geval dat jij wilt betalen) kun je beter voorkomen.
 
2.    Je outfit: belangrijk! Natuurlijk wil je er op je best uitzien, maar ontwijk te sexy, te streng of te nonchalant. Kies iets waarvan je weet dat het je goed staat, bij je past en waar jij je lekker in voelt. Kortom: waarin jij JIJ bent.
3.    Zorg dat je alvast iets weet van de ander, juist op je eerste date. Als je geen spontane prater bent, kun je alvast wat vragen bedenken die je zou willen stellen. Niet in de verhoorvorm uiteraard, maar dingen die je oprecht wilt weten.
4.    Wees eerlijk en open tijdens het eerste contact (en daarna liever ook!). De eerste indruk is voor een heel groot deel bepalend voor iemands gevoel over jou. En als je vanaf het begin eerlijk bent, kun je nooit verkeerd begrepen worden.

Tijdens de date
De voorbereiding op orde? Dan is het nu tijd om te ontspannen! Probeer relaxed en jezelf te zijn en vooral een fijne tijd te hebben. Uiteindelijk is dat waar het om draait. Als extra aandachtspuntjes kun je dit nog in gedachten houden:
5.    Positieve mensen worden altijd blij ontvangen! Enthousiasme, vriendelijkheid en blijheid doen het altijd goed.
6.    Een combi van praten en luisteren is fijn voor de persoon aan de andere kant van de tafel. Alleen maar (over jezelf) praten of alleen maar stil zitten luisteren, is lastig voor de ander om op te anticiperen en er een ontspannen gesprek van te maken.
7.    Teveel drinken is een no go. Niet aantrekkelijk als je uiteindelijk met dubbele tong gedag zegt of omvalt met je fiets terwijl je date achterop zit..
8.    Klinkt misschien als iets dat alleen voor vrouwen geldt, maar check af en toe je spiegelbeeld! Ga je even opfrissen en check of er geen stronk peterselie tussen je tanden hangt of een kloddertje pepersaus bij je mondhoek zit.

Na afloop van je date
Stay focused: juist nu is het belangrijk om je aandacht erbij te houden en dit goed aan te pakken.
9.    Uiteraard neem je op gepaste wijze afscheid. Als je niet heel zeker bent van wat de ander van je vindt, dan kun je het uitproberen van een zoen misschien beter voor een volgende meeting bewaren. Iets wat je sowieso als een leuk ‘achter-de-handje’ kunt bewaren. Een stukje verlangen naar een volgende meeting kan geen kwaad. Leuk om naar uit te kijken en het kan je zelfs aantrekkelijker en spannender maken!
10.    En dan… hoe nu verder? De een is geneigd om meteen te gaan sms’en als de date geslaagd was, een ander laat expres niets van zich horen om zich niet te laten kennen. Voel je de onbedwingbare behoefte om contact te zoeken, doe dat zeker, maar houd het in eerste instantie bij 1 bericht om iemand niet te overrompelen. Krijg je een positieve reactie dan kun je een volgende date voorstellen of het contact opvoeren.

Veel plezier!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven