Zoenen3 minuten

Jan Smit en Katja Schuurman meest ‘kissable BN’ers’ TONGZOENEN NOT DONE TIJDENS EERSTE DATE

Jan Smit en Katja Schuurman meest 'kissable BN'ers' TONGZOENEN NOT DONE TIJDENS EERSTE DATE

Datingsite Lexa.nl heeft door de Vos & Jansen een nationaal kusjesonderzoek laten uitvoeren. Belangrijke conclusie is dat de tongzoen bij een eerste date als not done wordt beschouwd. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat tijdens een date de eerste begroeting een hand moet zijn, daarna volgt er de kus op de wang. Binnen een relatie wordt er tussen partners wel heel wat afgezoend. Het merendeel zoent elkaar het liefste elke dag. Belangrijk hierbij is dan wel voor een frisse adem te zorgen, want een slechte adem en vieze tanden worden gezien als de grootste kusafknappers. Wie zeker niet als kusafknappers worden gezien, zijn Jan Smit en Chris Zegers. Vrouwen geven aan met beiden graag een keer te willen zoenen. Bij de mannen is Katja Schuurman favoriet. Geert Wilders en Patty Brard blijken uit dit onderzoek het minst geliefd als kuspartner.
  Nederlanders kussen het liefste elke dag
Ongeveer 90% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan dat kussen in een relatie heel belangrijk is en het overgrote merendeel zoent elkaar het liefste elke dag. Tweederde geeft zijn of haar partner minimaal één keer per dag een kus op de wang. Negen op de tien geeft minimaal per dag een zoen op de mond en een derde geeft zijn of haar partner minimaal één keer per dag een tongzoen. Over de kwaliteit van de kus bestaan weinig klachten. Ruim 80% van de zowel mannelijke als de vrouwelijke ondervraagde Nederlanders vindt zijn of haar partner een goede kusser.

Tongzoenen not done  tijdens eerste date
Bijna de helft van de ondervraagde Nederlanders vindt dat de begroeting tijdens een eerste date een hand moet zijn en bij een volgende date pas 2 of 3 kussen op de wang. Direct een kus op de mond of tongzoen vindt het merendeel van de ondervraagden not done. Ook te snel of te heftig zoenen is tijdens een eerste date zeker niet aan te raden. Mannen vinden vaker dan vrouwen dat alles moet kunnen op een eerste date. Vrouwen geven vaker aan dan mannen dat te snel en te heftig zoenen, niet wenselijk is tijdens de eerste date. Het advies is dan ook om het vooral rustig aan te doen en mocht de eerste date goed zijn bevallen, dan is bij het afscheid de ‘tedere zachte kus’ het meest favoriet.

Een vieze adem is de nr 1. kusafknapper
Bijna de helft van de Nederlanders vindt een slechte adem de nummer 1 kusafknapper, direct gevolgd door vieze tanden en een slechte zoentechniek. Mannen vinden hierbij sigarettenadem een groter afknapper dan vrouwen. Vrouwen daarentegen knappen ook af op te natte zoenen.

De meest ‘kissable’ Bekende Nederlanders zijn Jan Smit en Chris Zegers
Jan Smit en Chris Zegers zijn op een gedeelde eerste plaats geëindigd als het gaat om de favoriete BN’er voor vrouwen om een keer mee te zoenen. In de top 5 worden verder ook Bas Muijs, Marco Borsato, Xander de Buisonjé en Ruben Nicolai genoemd. Bij de mannen is Katja Schuurman favoriet als kuspartner, direct gevolgd door Chantal Janzen, Anouk, Jennifer Hoffman en Ilse deLange

De minst ‘kissable’ Bekende Nederlander zijn Geert Wilders en Patty Brard
De meerderheid van de vrouwen willen absoluut niet zoenen met Geert Wilders. Daarna volgen Gordon, Paul de Leeuw, Emile Ratelband en Ron Brandsteder. Bij de mannen is Patty Brard het minst geliefd als kuspartner’. Daarna volgen Rita Verdonk, Marijke Helwegen, Viola Holt en Jerney Kaagman.

Dit vind je misschien ook leuk
Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven