Weekendje weg3 minuten

Indian summer: 5 prachtige plekken om een hartstochtelijk weekend door te brengen

Indian summer: 5 prachtige plekken om een hartstochtelijk weekend door te brengen

Natuurlijk baal je stevig dat de zomer weer op zijn einde loopt. Jij genoot ontzettend van die warme dagen en lange avonden. Barbecueën in de tuin, zonnebaden in het park en lekker borrelen op het terras. Met de zomer in je bol ontmoette jij ook nog eens je nieuwe vlam, waarmee je allemaal leuke dingen hebt gedaan. Hoe moet dit nou, nu de dagen weer korter worden en de zon zich soms niet laat zien? Niet getreurd: in september kan je namelijk verrast worden door de Indian summer!

Hoewel de temperatuur alweer begint te dalen, komen er in Nederland genoeg momenten voor dat het opeens weer zomers warm aanvoelt. Dat komt goed uit, want een buitenlandse vakantie zit er voorlopig even niet in. Jouw portemonnee heeft stiekem ook wel geleden onder al het plezier van jou en je nieuwe crush. Daarom hebben we speciaal voor jullie een paar prachtige plekken in Nederland op een rijtje gezet waar je een hartstochtelijk weekend kunt beleven.

1. Vlieland

Vlieland is een bijzonder Waddeneiland omdat auto’s hier niet zijn toegestaan. Jij en je nieuwe lief kunnen dus in alle rust genieten van elkaar en de uitgestrekte stranden. Avontuurlijke stellen kunnen kamperen in de duinen, maar als je genoeg hebt van al dat zand tussen je tenen kunnen jullie natuurlijk ook een hotelkamer of een knusse bed and breakfast boeken.

2. De Veluwe

Niet aan zee, maar ook prachtig is de Gelderse Veluwe. In dit enorme natuurgebied kunnen jij en je crush uren wandelen, fietsen of je lekker terugtrekken in een hutje op de hei. Vermijd de grote recreatieparken en ga op zoek naar een klein huisje in de middle of nowhere. Wat is er nu romantischer dan alleen op de wereld zijn met je nieuwe partner?

3. Maastricht

In het zuidelijkste puntje van Nederland zitten jullie sowieso veilig: hier worden namelijk vaak de hoogste temperaturen gemeten. Daarnaast waan je je door het heuvelachtige Limburgse landschap ook een klein beetje in het buitenland. Reis een weekendje af naar het bourgondische Maastricht en geniet met je lief van deze bijzondere monumentale stad waar kunst en cultuur voor het oprapen liggen.

4. Zeeland

Wie kent ze niet, de kleine strandhuisjes die je vaak langs het strand ziet staan? Maar wat weinig mensen weten is dat je in sommige huisjes ook mag slapen. Dichter bij de zee kunnen jij en je crush niet logeren. En wat is er nu sprookjesachtiger, dan de zon te zien ondergaan in de zee en samen in slaap te vallen bij het geluid van de branding?

5. Amsterdam

Last but not least: Amsterdam. Vermijd toeristische attracties en slenter samen langs de grachten en door de kleine straatjes en steegjes. Skip de rondvaartboot en pak het pontje naar de andere kant van het IJ waar jullie je heerlijk in een ligstoel kunnen nestelen met een cocktail. Zin in wat actie? In Amsterdam valt er voor jullie tortelduifjes genoeg te beleven! En mochten jullie dat de volgende dag moeten bekopen met een kater, sluit het weekend dan samen af met een picknick op een knus kleedje in een van de vele parken.

Kortom, tijdens deze Indian summer kunnen jullie nog heerlijk van elkaar en de zon genieten!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven