Hoe versier je een ‘groen’ persoon?
Iemand verleiden is op zich al best een uitdaging. Maar wil je iemand veroveren die groen leeft, denkt, eet en ademt, dan klinkt dat in eerste instantie nog ingewikkelder. Anderzijds zijn er juist heel veel manieren om hem of haar te overtuigen dat jij ook past bij die duurzame lifestyle. Let’s go green!

Natuurlijk eten we bio!
Een biologisch verantwoorde eter wind je makkelijk om je vinger door met hem of haar mee te eten. Nee, natúúrlijk eet je geen diepvries of met E-stoffen op smaak gebrachte voedingsmiddelen. Je koopt alleen nog maar biologisch: in de (bio-)supermarkt, als je uit eten gaat, als je thuis een snackje maakt, anywhere.. Het is bio, bio, bio wat de klok slaat! En ga je hem/ haar verrassen met een zelfgemaakt diner, dan uiteraard 100% bio. Liefde van een biologische eter gaat door de maag!

Natuurlijk scheiden we het afval
Wat, je scheidde je afval niet!? Daar begin je dus per direct mee. Recyclebaar afval, papier, glas, plastic: alles apart. Niet alleen je aanstaande date zal blij zijn, ook Moeder Aarde zal zich gelukkig met je prijzen.

I love bicycles
Aan komen rijden in je 4×4 is een heel slecht plan. Wil jij je eco-liefje blij maken, pak dan het openbaar vervoer, de fiets of de benenwagen. Is het echt heel ver of moeilijk te bereiken, dan is autodelen een nieuwe trend op eco-gebied.
 

Biologisch shoppen
Waar mogelijk kies je voor de bio-varianten van elk product. Herbruikbaar toiletpapier, spaarlampen en zelfs biologisch verantwoord geproduceerde kleding. Dit klinkt lelijker dan het is. Steeds meer (internet)winkels verkopen verantwoorde én leuke kledingstukken.
 Gezond schoonmaken
Poetsen en reinigen hoeft allang niet meer chemisch en slecht voor mens, dier en natuur te zijn. Er zijn talloze huishoudelijke producten die speciaal ontwikkeld zijn om iedereen gezond te houden. Milieuvriendelijk poetsen dus en rustig aan met papier en doekjes enzovoorts!

Waterbesparing
Een romantisch schuimbad is geen kado voor een groen persoon. 200 liter water voor een half uurtje plezier zal hem/ haar pijn aan het hart doen, als hij/ zij normaal gesproken de kraan al dicht draait als er wordt ingezeept.

Lekker donker
Energiebesparing is een andere belangrijke troef die je in handen kunt nemen! Nodig hem of haar uit bij je thuis, maar zorg ervoor dat je niet overal in huis lampen hebt branden als het niet nodig is. Sowieso doen kaarsen het veel beter als het gaat om romantiek. En is het toch een beetje fris: een fleecedeken is lekker warm én een stuk gezelliger op de bank!

Kennis is power
Al is het misschien (nog) niet helemaal je ding, laat hem/ haar zien dat je er mee bezig bent! Lees je in en vraag hem/ haar om advies. Hiermee laat je zien dat je geïnteresseerd bent in het verbeteren van je lifestyle en dat je het leuk en belangrijk vindt dit met elkaar te delen.

Houd je oordeel voor je
Tegendraads zijn, doen alsof het niet belangrijk is om goed voor de aarde te zorgen en hem/ haar voor allerlei stellingen zetten is niet de manier om hem/ haar te intrigeren. Mocht je je echt afvragen of het allemaal wel zin heeft als één enkel persoon z’n best doet om duurzaam te leven, dan moet je misschien niet bij deze persoon zijn..

Natuurlijke uitjes
Als je echt van plan bent een tijd of misschien zelfs wel je leven te delen met een bewuste man of vrouw, plan je uitstapjes dan vooral naar het platteland, botanische tuinen en diervriendelijke activiteiten. Is een weekend lang zonder naaldhakken en dure nagellak ondenkbaar voor jou? Of kun je echt niet zonder een dag cruisen in je benzine slurpende bak, dan kun je al het bovenstaande misschien beter vergeten en op zoek gaan naar iemand die die andere waardes met jou deelt.