Uitgaan3 minuten

Festivalseizoen = flirtseizoen!

Festivalseizoen = flirtseizoen!

De zomer is begonnen en met iedere zonnestraal komt er per weekend wel weer een  festivalletje bij! En ieder festival is weer een extra kans voor vrijgezellen om leuke singles te ontmoeten terwijl je geniet van goede muziek, lekkere drankjes en blije mensen. Maar hoe ga je vervolgens te werk om een in eerste instantie gewone ontmoeting met zo’n leukerd om te zetten in een serieuze verleidingspoging?

De voorbereiding
In de weken voor het festival denk je natuurlijk al na over alles wat nodig is om te overleven op een festival. En dat is per festival verschillend. Pinkpop of Lowlands is iets heel anders dan bijvoorbeeld De Parade: andere kleding, andere activiteiten en natuurlijk… andere mensen! Laat via je dating-profiel zien waar je heen gaat. Like-minded singles zullen dit als een dankbaar haakje gebruiken en misschien kun je zelfs daar afspreken. Lekker laagdrempelig en je weet al dat je gedeelde interesses hebt.

De aankomst
Ga nooit in je eentje naar een festival om te voorkomen dat je alleen maar bezig bent om contacten te scoren. Een ‘obsessie’ die wel eens tegen je zou kunnen werken. Met vrienden op pad vermaak je je sowieso en dat maakt je veel aantrekkelijker.
Dat betekent trouwens niet dat je niet los mag gaan buiten je groep en de hele dag bij je vrienden moet blijven. Houd gewoon vanuit je gezellige toestand in de gaten wat voor leuke mensen er voorbij lopen!

De camping
Bij sommige festivals kun je ook op de camping blijven slapen. Tip: doe dat vooral, want het is een supermakkelijke manier om mensen op een ontspannen manier te ontmoeten en je hebt iets meer tijd om iemand gelijk iets beter te leren kennen.

De bar
Een andere geweldige plek om mensen te ontmoeten op een festivalterrein is natuurlijk de bar. Ga na aankomst gelijk iets drinken halen met je vrienden. Een goed begin van de dag en je proeft gelijk de sfeer van het festival en de bezoekers. En wie weet heb je meteen wel een leuk gesprek te pakken met mede-festivalgangers!

Eettentjes
Maak ook even een rondje langs de eettentjes. Mocht je later op de dag per ongeluk met iemand in gesprek raakt kun je altijd voorstellen om bij dat leuke tentje iets te eten…

De optredens
Tijdens de optredens zelf is het misschien niet zo handig om iemand aan te spreken, want jezelf verstaanbaar maken bij hoge decibellen is vrij lastig. Als je iemand op het oog hebt kun je het contactmomentje beter op een ander moment plannen.
–    Als het publiek los gaat en de mensen dansen kun je al dansend proberen om dichterbij te komen;
–    Wil je liever een gesprek aangaan, check dan of je niet stoort en kies een rustiger moment uit tussen twee liedjes.
Dankzij de relaxte en vrolijke sfeer zijn festivals over het algemeen erg geschikt om nieuwe mensen te leren kennen. Laat je gaan en have fun: dat is je aantrekkelijkste pose!

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven