Veilig videodaten doe je met Lexa

Lexa biedt singles de mogelijkheid om videogesprekken met elkaar te voeren. Zo kun je samen in een ongedwongen sfeer bijzondere momenten beleven zonder voortijdig persoonlijke gegevens zoals een e-mailadres of telefoonnummer uit te hoeven wisselen. Er zijn al duizenden single mannen en vrouwen die een virtuele lockdown-date hebben gehad. Dit bewijst dat het mogelijk is om iemand goed te leren kennen, ook als je elkaar vanwege de coronabeperkingen niet in levenden lijve kunt zien.

De optie van een videogesprek verschijnt zodra twee singles elkaar een aantal tekstberichten hebben gestuurd via de Lexa-chat. Met deze functie kunnen singles ontdekken of de vonk overslaat voordat ze in het echt afspreken. Lexa-members kunnen alleen videogesprekken voeren met singles die ze al een beetje kennen. Dat geeft een veilig en vertrouwd gevoel.

Ze ontmoetten elkaar op Lexa. Wees de volgende!
Twan & Dianne
Paul & José
Maarten en Suzanne
Michel & Astrid
Deniz & Davut
Sophie & Robin
Kristel & Jeffrey
Asha & Jeroen ❤️❤️❤️
‘Het ijs was zo gebroken’ – Esme en Sander vertellen over hun ontmoeting
Saskia & Ingrid
Berjan & Sarah
Lex
Daphne & Sander – De klik op het juiste moment
Thao & haar partner
Rob & Marja
Twan & Gisela
Arthur & Charysa
Wiesje & Alberto
Truus & Jeu
Kitty & Rogier

Bijna net zo leuk als samen uit eten

Hoe kun je de perfecte eerste date plannen tijdens de gedeeltelijke lockdown? We hopen natuurlijk dat fysieke dates snel weer tot de mogelijkheden behoren, maar nu kunnen singles hun dates op afstand alvast wat echter maken door samen met hun videodate te genieten van een drankje of een diner. Dankzij apps voor maaltijdbezorging zoals Uber Eats is dit heel eenvoudig en veilig: beide singles bestellen een maaltijd die snel en contactloos wordt bezorgd door een Uber Eats-bezorger, waarna de date kan beginnen. Je kunt zelfs hetzelfde gerecht bestellen voor de ultieme romantische avond.

Dit is een perfecte manier om elkaar toch even online te zien, samen van een maaltijd te genieten en elkaar beter te leren kennen in een ontspannen en intieme sfeer, zodat het net een echte date lijkt. We weten zeker dat veel singles dit zullen benutten als een kans om iets echts te beginnen.

Daten tijdens de coronacrisis zal nooit hetzelfde zijn als daarvoor. Maar met behulp van innovatieve oplossingen en een beetje creativiteit kunnen singles er toch het beste van maken en elkaar leren kennen voordat ze elkaar in het echt ontmoeten.

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Inschrijven

Tips voor daten tijdens een virtueel diner

Net als bij een gewone date is het belangrijk dat je ontspannen begint aan jullie online diner. Maar het loont ook de moeite om je goed voor te bereiden. Want je wilt natuurlijk een goede eerste indruk maken.

Zorg er ten eerste voor dat je apparatuur goed werkt. Het is waarschijnlijk het makkelijkst om een laptop met een camera te gebruiken. Maar als je je tablet of smartphone stabiel neer kunt zetten zodat je die niet de hele tijd hoeft vast te houden, is dat ook prima. De meeste mensen zien er niet op hun best uit als je ze van onderaf filmt. Probeer je camera daarom op ooghoogte op te stellen. Een stapel boeken kan uitkomst bieden!

Denk ook na over de belichting. Het beste is als het meeste licht van achter de camera komt, zodat je date je gezicht goed kan zien. Maar vermijd felle lampen die in je ogen schijnen, want dat voelt niet fijn tijdens jullie date.

Denk goed na over wat je wilt bestellen. Spaghetti met bolognesesaus is natuurlijk verrukkelijk, maar je riskeert daarmee wel een knoeiboel.

Zorg er tijdens je date voor dat het gesprek op gang blijft. Begin met een makkelijk onderwerp. Vraag je date hoe zijn of haar dag is geweest of stel een vraag over iets wat je op de camera ziet, zoals een huisdier of een decoratief voorwerp. Raak niet in paniek als het gesprek even stilvalt. Jullie zijn waarschijnlijk allebei een beetje zenuwachtig. Vraag in dat geval gewoon even of het eten lekker is of naar welke gerechten je date nog meer had overwogen. Het gesprek zal dan vanzelf op gang komen.

Ben je uitgegeten? Maak je dan geen zorgen over de afwas. Die loopt niet weg. Het belangrijkste is dat je kunt blijven daten, ondanks het coronavirus, de gedeeltelijke lockdown, de 1,5-metersamenleving en al het andere dat ons leven op dit moment bemoeilijkt. En heel misschien is dit wel het begin van iets echts!