Sex2 minuten

Nederlandse single man gaat voor buitenlands avontuurtje

Nederlandse single man gaat voor buitenlands avontuurtje

Uit het vakantieonderzoek van datingsite Lexa.nl blijkt dat vakantieliefdes en daten buiten de eigen landgrenzen erg populair zijn. Meer dan de helft van de Nederlandse singles heeft wel eens een vakantieliefde gehad en meer dan 60% van de Nederlandse single mannen gaat specifiek voor een “buitenlands avontuurtje”. De opmerkelijkste resultaten zijn hieronder samengevat.

Lekker scoren op vakantie
Maar liefst een derde van de ondervraagde singles geeft toe op vakantie de eisen naar beneden bij te stellen. Vakantieliefdes zijn er in de eerste plaats om plezier mee te maken en dan gelden andere criteria. Ondanks deze instelling gelooft meer dan de helft van de mannen en 40% van de vrouwen in een langdurige relatie met iemand ontmoet op vakantiebestemming. Bovendien ziet bijna tweederde (63%) van de Nederlandse singles een vakantie als de ultieme relatietest.

Single vrouw zoekt het liever dichtbij huis
Opvallend is dat de partnervoorkeur van de Nederlandse single man veel avontuurlijker is dan die van single vrouwen: meer dan 60% van de Nederlandse single mannen wil graag wel een keer daten met iemand uit een ander land tegenover slechts 32% van de single vrouwen.

Sjansen aan de Costa
Vakantie is voor 76% van de Nederlandse singles bij uitstek een moment om te flirten. 15% van de singles bestempelt zichzelf op vakantie als ware casanova. De meest populaire landen om een vakantieliefde te scoren zijn de landen rond de Middellandse zee (52%). Scandinavië scoort slecht; maar 2% van de single vrouwen en 9% van de single mannen schat zijn/haar kansen hoog in om hier een vakantieliefde te vinden.

Singles reizen niet alleen
Als singles op vakantie gaan, is slechts 7% te porren voor een reis alleen. De overgrote meerderheid (72%) gaat met vrienden; familie (12%) of een groepsreis (10%).

Ruim 5.5 miljoen berichten worden elke
maand gestuurd op Lexa*****
Gratis inschrijven