Begin jouw succesverhaal op Lexa.nl. Schrijf je gratis in! Ik schrijf me in

Veilig daten Bij Lexa.nl bieden wij jou een veilige omgeving waar je op je eigen gemak opzoek kan naar een leuke date. Elk jaar verwelkomen wij duizenden nieuwe members die via Lexa.nl starten met daten en jij kan je hier ook bij aansluiten!

Veilig daten

Bij Lexa.nl bieden wij jou een veilige omgeving waar je op je eigen gemak opzoek kan naar een leuke date. Elk jaar verwelkomen wij duizenden nieuwe members die via Lexa.nl starten met daten en jij kan je hier ook bij aansluiten!

Ons date advies

Start je net met online daten of ben je al meer ervaren? Bij elk contact draait het om geven en nemen. Of je een potentiele date nu in een bar, door gemeenschappelijke vrienden of via onze site ontmoet, er zijn een aantal zaken die je wellicht in gedachte kunt houden tijdens je zoektocht:

Houd de controle

Het heeft onze hoogste prioriteit om de veiligheid en kwaliteit van onze website te waarborgen. Lexa.nl biedt een veilige omgeving waarbij ons team dagelijks klaar staat om problemen te voorkomen. Wij raden dan ook aan om niet direct contactgegevens als je telefoonnummer, e-mailadres of adres te delen. Probeer eerst via de berichtenfunctie of LexaMessenger een contact op te bouwen en onthoud, doe alles op je eigen tempo.

Blijf dicht bij jezelf

Eerlijkheid is een van de bouwstenen van een gezonde relatie. Het is dus belangrijk dat je vanaf de start van je zoektocht zowel eerlijk over jezelf bent, als over wat jij zoekt in een partner. Uit onderzoek is gebleken dat members met duidelijke foto´s van zichzelf tot 7 keer meer reacties ontvangen dan members zonder (profiel)foto. Kies een recente foto van jezelf die echt laat zien hoe jij er nu uitziet. Kies, wanneer mogelijk, een lachende foto waarop je gezicht duidelijk zichtbaar is en een foto waarop je volledig zichtbaar bent. In je albumfoto´s kun je tevens foto´s toevoegen waarop je bijvoorbeeld één van je hobby´s aan het uitoefenen bent.

Haal het beste uit je tijd bij Lexa.nl

Bij het invullen van je profiel is het belangrijk dat je opvalt tussen andere members. Kies er daarom voor om de kwaliteiten te benadrukken waar jij trots op bent. Probeer het niet alleen te houden bij ‘ik heb een goed gevoel voor humor’, maar probeer je kwaliteiten ook uit te leggen aan je potentiele date!

Wanneer je interesse is gewekt door het profiel van een andere member, bekijk het profiel dan eerst goed. Zorg dat je een gepersonaliseerd eerste bericht stuurt, de eerste indruk is belangrijk! In het eerste bericht is het vooral belangrijk om een connectie te maken, niet om je levensverhaal direct te delen. Laat hiervoor ruimte in de berichten die volgen. Stel de ander vragen en neem initiatief, de ander wacht misschien wel tot dat jij de eerste stap zet.

Date tips en advies

Wanneer iemand die jij interessant vindt een blik op je profiel geworpen heeft maar je geen bericht verzonden heeft – geef de hoop dan niet op! Stuur een bericht terug, ook al is het maar met een korte introductie van jezelf. De andere member kan het misschien juist waarderen dat jij de eerste stap zet. Hetzelfde geldt wanneer je een flirt stuurt, maar geen flirt terug ontvangt. Stuur gerust alsnog een bericht naar de desbetreffende member. Om de interesse van iemand te wekken is het over het algemeen goed om een kort en persoonlijk bericht te sturen. Vat het niet te persoonlijk op wanneer je geen bericht terug ontvangt en volg je berichten zeker niet op met beledigende berichten naar iemand, online daten moet juist leuk blijven!

Laat een slechte date ervaring je niet in de weg staan

Het is niet gemakkelijk om die ene persoon te vinden waarmee je klikt. Zit dan ook niet bij de pakken neer wanneer na een ontmoeting je enigszins teleurgesteld bent. De meeste online daters ontmoeten minimaal één iemand tot wie zij zich uiteindelijk toch niet aangetrokken voelen – dit is heel normaal. Spreek af op een openbare plek voor een kop koffie of een lunch wanneer je bang bent om in een ongemakkelijke situatie terecht te komen. Uiteindelijk ontmoet je degene die je hart sneller laat kloppen en kom je erachter dat alles het zeker waard was!

Vertel het ons

Op Lexa.nl bieden we je een veilige omgeving om je matches te leren kennen. Ons Customer Care Team is dagelijks bezig om deze omgeving ook veilig te houden. Indien je toch het gevoel hebt dat iets niet klopt, waarderen we het zeer als je ons dit laat weten. Er zijn verschillende manieren om ons kenbaar te maken dat je twijfelt over de oprechtheid van een profiel.

  • Wanneer je een (ongepast) profiel bezoekt, klik je onderaan het profiel op de optie "Maak een melding".
  • Ontvang je een ongepast bericht, dan kun je na het openen van het bericht klikken op de optie "Maak een melding van dit bericht".
  • Tijdens een chat heb je de optie "Agents waarschuwen" om een melding van het gesprek te maken.

Ons Customer Care Team wordt direct gealarmeerd na het maken van een dergelijke melding en zal zo snel mogelijk de nodige maatregelen treffen.

Vertrouw op je gevoel

Je gezond verstand en eerste gevoel zijn waardevol in de beslissing om het contact met iemand voort te zetten. Wanneer iemand die je nog nooit ontmoet hebt je om geld vraagt, is dit vaak geen goed teken. Ook al komt oplichting niet vaak voor, het is altijd goed om je bewust te zijn van de tekenen hiervan. Ook wanneer het contact zich buiten onze website afspeelt.

  • Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dit het vaak ook. Iemand die je na slechts enkele berichten de liefde verklaart, heeft vaak andere bedoelingen.
  • Verzoeken om geld of financiële steun zijn niet acceptabel. Stuur nooit geld naar iemand die je online hebt ontmoet; dit doe je ook niet voor iemand die je niet kent in het dagelijks leven.
  • Wanneer iemand vragen over zichzelf ontwijkt, maar op jou wel een vragenvuur afwerpt is dit vaak geen goed teken. Wees niet bang om je match ook vragen te stellen en wees kritisch in de antwoorden die je krijgt. Heb je toch je twijfels over iemand, voer zijn of haar naam of foto dan in bij een zoekopdracht op internet. Uiteraard kan je ook altijd contact opnemen met ons Customer Care Team.
  • Wanneer iemand oprechte interesse in je heeft, zal dit vaak een ontmoeting tot gevolg hebben. Wanneer je relatie zich alleen maar via e-mails en telefoongesprekken afspeelt en je match niet de intentie heeft om je snel te ontmoeten, richt je dan meer op andere matches.

Indien je toch slachtoffer bent geworden van oplichting is het mogelijk om hiervan aangifte te doen bij de Landelijke Politie of kan je melding maken van oplichting bij Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/). Aan onderzoek van deze instanties zal Lexa.nl volle medewerking verlenen.