Begin jouw succesverhaal op Lexa.nl. Schrijf je gratis in! Ik schrijf me in

Veilig daten Bij Lexa.nl bieden wij jou een veilige omgeving waar je op je eigen gemak opzoek kan naar een leuke date. Elk jaar verwelkomen wij duizenden nieuwe members die via Lexa.nl starten met daten en jij kan je hier ook bij aansluiten!

Ons date advies

Start je net met online daten of ben je al meer ervaren? Bij elk contact draait het om geven en nemen. Of je een potentiele date nu in een bar, door gemeenschappelijke vrienden of via onze site ontmoet, er zijn een aantal zaken die je wellicht in gedachte kunt houden tijdens je zoektocht:

Houd de controle

Het heeft onze hoogste prioriteit om de veiligheid en kwaliteit van onze website te waarborgen. Lexa.nl biedt een veilige omgeving waarbij ons team dagelijks klaar staat om problemen te voorkomen. Wij raden dan ook aan om niet direct contactgegevens als je telefoonnummer, e-mailadres of adres te delen. Probeer eerst via de berichtenfunctie of LexaMessenger een contact op te bouwen en onthoud, doe alles op je eigen tempo.

Blijf dicht bij jezelf

Eerlijkheid is een van de bouwstenen van een gezonde relatie. Het is dus belangrijk dat je vanaf de start van je zoektocht zowel eerlijk over jezelf bent, als over wat jij zoekt in een partner. Uit onderzoek is gebleken dat members met duidelijke foto´s van zichzelf tot 7 keer meer reacties ontvangen dan members zonder (profiel)foto. Kies een recente foto van jezelf die echt laat zien hoe jij er nu uitziet. Kies, wanneer mogelijk, een lachende foto waarop je gezicht duidelijk zichtbaar is en een foto waarop je volledig zichtbaar bent. In je albumfoto´s kun je tevens foto´s toevoegen waarop je bijvoorbeeld één van je hobby´s aan het uitoefenen bent.

Haal het beste uit je tijd bij Lexa.nl

Bij het invullen van je profiel is het belangrijk dat je opvalt tussen andere members. Kies er daarom voor om de kwaliteiten te benadrukken waar jij trots op bent. Probeer het niet alleen te houden bij ‘ik heb een goed gevoel voor humor’, maar probeer je kwaliteiten ook uit te leggen aan je potentiele date!

Wanneer je interesse is gewekt door het profiel van een andere member, bekijk het profiel dan eerst goed. Zorg dat je een gepersonaliseerd eerste bericht stuurt, de eerste indruk is belangrijk! In het eerste bericht is het vooral belangrijk om een connectie te maken, niet om je levensverhaal direct te delen. Laat hiervoor ruimte in de berichten die volgen. Stel de ander vragen en neem initiatief, de ander wacht misschien wel tot dat jij de eerste stap zet.

Date tips en advies

Wanneer iemand die jij interessant vindt een blik op je profiel geworpen heeft maar je geen bericht verzonden heeft – geef de hoop dan niet op! Stuur een bericht terug, ook al is het maar met een korte introductie van jezelf. De andere member kan het misschien juist waarderen dat jij de eerste stap zet. Hetzelfde geldt wanneer je een flirt stuurt, maar geen flirt terug ontvangt. Stuur gerust alsnog een bericht naar de desbetreffende member. Om de interesse van iemand te wekken is het over het algemeen goed om een kort en persoonlijk bericht te sturen. Vat het niet te persoonlijk op wanneer je geen bericht terug ontvangt en volg je berichten zeker niet op met beledigende berichten naar iemand, online daten moet juist leuk blijven!

Laat een slechte date ervaring je niet in de weg staan

Het is niet gemakkelijk om die ene persoon te vinden waarmee je klikt. Zit dan ook niet bij de pakken neer wanneer na een ontmoeting je enigszins teleurgesteld bent. De meeste online daters ontmoeten minimaal één iemand tot wie zij zich uiteindelijk toch niet aangetrokken voelen – dit is heel normaal. Spreek af op een openbare plek voor een kop koffie of een lunch wanneer je bang bent om in een ongemakkelijke situatie terecht te komen. Uiteindelijk ontmoet je degene die je hart sneller laat kloppen en kom je erachter dat alles het zeker waard was!